Ogólne > Hydepark
Danish dream
aisak:
--- Cytat: 1941 w 10 Kwi 2013, 19:21:24 ---A jak juz przy kulinariach tak przypadkiem, to jak to jest :
Zjadac móżdżek, czy rozumek?
--- Koniec cytatu ---
Zalezy czyj ;)
1941:
--- Cytat: aisak w 10 Kwi 2013, 19:25:26 ---Zalezy czyj ;)
--- Koniec cytatu ---
Ogolnie, np. taki wezmy na ten przyklad, ktos, to pozjadal mozdzki czy rozumy?
kayutek:
--- Cytat: aisak w 10 Kwi 2013, 19:05:20 ---Wiesz co, pedagogu najzwyklejszy ;). Wiedze masz, to powinienes wiedziec, ze w zyciu jest roznie: niektorym jest latwiej, niektorym trudniej... z roznych powodow. Ale nie mierzmy wszystkich ta sama miara, bo sam wiesz, jakes pedagog 8), ze uogolnienia sa najgorsze: ten glupi, a ten jeszcze...sprytniejszy ;D
--- Koniec cytatu ---
Sama wiem 8)
I nie mierze wszystkich jedna miara, bo sie nie da.
Dla jednego sukcesem bedzie sosu, dla kogos innego akademia medyczna. Ale zeby jedno badz drugie osiagnac trzeba cos z siebie dac :)
I dalej sie bede upierac, ze i jezyk, (ewentualnie) szkola i troche sily przebicia i troche samozaparcia i oczywiscie lut szczescia otwiera wiele mozliwosci.
aisak:
--- Cytat: kayutek w 10 Kwi 2013, 19:46:51 ---Sama wiem 8)
I nie mierze wszystkich jedna miara, bo sie nie da.
Dla jednego sukcesem bedzie sosu, dla kogos innego akademia medyczna. Ale zeby jedno badz drugie osiagnac trzeba cos z siebie dac :)
I dalej sie bede upierac, ze i jezyk, (ewentualnie) szkola i troche sily przebicia i troche samozaparcia i oczywiscie lut szczescia otwiera wiele mozliwosci.
--- Koniec cytatu ---
Tak Ci sie tylko wydaje :), ale pozyjesz, zobaczysz. Nie zebym straszyla ;), ale.... Chodzi o to, ze checi checiami, my sobie mozemy chciec, ale Los tu rozdaje kupony ;)
Reksio:
--- Cytat: waruiny w 10 Kwi 2013, 16:44:02 ---Sam sobie wymyśliłem takie pojęcie - jak danish dream. Chodzicie do szkoły, uczycie się duńskiego, bo myślicie, że będzie wam lepiej, jak się go nauczycie. Otóż sprzężenie zwrotne w tym kraju działa bardzo szybko, już duńczycy się nauczyli, że jesteście tylko tania siłą roboczą. (Brak stawki minimalnej to ukłon w stonę pracodawców, którzy nie przejmują się zatrudniając obcokrajowców). Śnijcie ten sen dalej, powodzenia.
--- Koniec cytatu ---
Oj głupiś ty, głupiś ;D Ale sie uśmiałam to plus dla ciebie. Zastanowiło mnie czy tak napisałeś bo chcesz tchnąć trochę życia w rdzewiejące ciupinkę forum, czy dla przygłuszenia własnego sumienia, bo przecież nawet jeśli się języka nauczę to i tak nic to nie da, więc ergo mam wymówkę dla własnego lenistwa i nie będę się uczyć...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej