Ogólne > Hydepark

Danish dream

<< < (4/11) > >>

happybeti:
Aisak, wrciłaś do szkoły?  :D Super  :D :D :D :-*

1941ależ masz dylematy frazeologiczno- kulinarne  ;D ;D ;D.

A skoro juz w temaciue szkoły jesteśmy, to jest w stanie ktoś mnie oświecic, jak krowie na rowie, co dokladnie oznacza to, że masz 3 lata , by "załapac się" na nauke języka opłacaną przez kommune.
3 lata od przyjazdu?
3 lata od rozpoczęcia szkoły?
Jak to dokładnie jest?

aisak:

--- Cytat: happybeti w 10 Kwi 2013, 20:22:40 ---Aisak, wrciłaś do szkoły?  :D Super  :D :D :D :-*

1941ależ masz dylematy frazeologiczno- kulinarne  ;D ;D ;D.

A skoro juz w temaciue szkoły jesteśmy, to jest w stanie ktoś mnie oświecic, jak krowie na rowie, co dokladnie oznacza to, że masz 3 lata , by "załapac się" na nauke języka opłacaną przez kommune.
3 lata od przyjazdu?
3 lata od rozpoczęcia szkoły?
Jak to dokładnie jest?

--- Koniec cytatu ---
Wrocilam, lekcje wlasnie odrabiam. Rzucili mnie na 3 modul, kurcze, a ja po 1 przeciez jestem :-\

3 lata od rejestracji czyli przyznania cpr

happybeti:
To, że "zaliczyłaś" pierwszy nic nie znaczy, bo przez ten czas Twoja znajomość duńskiego przeciez się poprawiła.Bez sensu, byś siedziała i się nudziła na drugim.
Hehe, to niedlugo razem na trzecim będziemy, bo ja mam 23go test z drugiego  8).Trzym kciuki.

Rozumiem, że w ciągu tych trzech lat trzeba rozpocząć naukę, tak? Nie ukończyć?

aisak:

--- Cytat: happybeti w 10 Kwi 2013, 20:42:20 ---To, że "zaliczyłaś" pierwszy nic nie znaczy, bo przez ten czas Twoja znajomość duńskiego przeciez się poprawiła.Bez sensu, byś siedziała i się nudziła na drugim.
Hehe, to niedlugo razem na trzecim będziemy, bo ja mam 23go test z drugiego  8).Trzym kciuki.

--- Koniec cytatu ---
Trzymam mocno kciuki, daj znac, jak poszlo :)!
No rozumiem wszystko, nie ma problemu. ale kurcze sama musze material do 2 przerobic, masakra...

To Wy tez nie macie lockoutu w szkole? Wiem, ze niektore sprogskole maja... Od czego to zalezy?

aisak:

--- Cytat: happybeti w 10 Kwi 2013, 20:42:20 ---To, że "zaliczyłaś" pierwszy nic nie znaczy, bo przez ten czas Twoja znajomość duńskiego przeciez się poprawiła.Bez sensu, byś siedziała i się nudziła na drugim.

Rozumiem, że w ciągu tych trzech lat trzeba rozpocząć naukę, tak? Nie ukończyć?

--- Koniec cytatu ---
rozpoczac i...ukonczyc, heheh. Ale slyszalam tez, ze jesli zostal Ci np tylko jeden modul do konca i ladnie sie poprosi ;), i uzasadni, to kommune zgodzi sie niewielkie przedluzenie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej