Ogólne > Hydepark
Danish dream
Jomir:
--- Cytat: happybeti w 10 Kwi 2013, 20:22:40 ---Aisak, wrciłaś do szkoły? :D Super :D :D :D :-*
1941ależ masz dylematy frazeologiczno- kulinarne ;D ;D ;D.
A skoro juz w temaciue szkoły jesteśmy, to jest w stanie ktoś mnie oświecic, jak krowie na rowie, co dokladnie oznacza to, że masz 3 lata , by "załapac się" na nauke języka opłacaną przez kommune.
3 lata od przyjazdu?
3 lata od rozpoczęcia szkoły?
Jak to dokładnie jest?
--- Koniec cytatu ---
Od zarejestrowania pobytu.
Jomir:
--- Cytat: aisak w 10 Kwi 2013, 20:47:16 ---rozpoczac i...ukonczyc, heheh. Ale slyszalam tez, ze jesli zostal Ci np tylko jeden modul do konca i ladnie sie poprosi ;), i uzasadni, to kommune zgodzi sie niewielkie przedluzenie
--- Koniec cytatu ---
Dokladnie. Ale zalezy wszytsko od kommune. W niektorych sie nie da, a w niektorch tak ;D
newbie12:
--- Cytat: aisak w 10 Kwi 2013, 20:31:50 ---
3 lata od rejestracji czyli przyznania cpr
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem skad masz taka informacje, chyba ze przepisy sie zmienily a ja nic o tym nie wiem.
3 lata licza sie od rozpoczecia nauki i jesli masz rozpoczety modul to nikt Cie z niego nie wyrzuci tylko dlatego, ze czas Ci minal.
waruiny:
A ja mam Was za elite Polski w Danii. Pomyliłem się. Przepraszam
happybeti:
--- Cytat: waruiny w 10 Kwi 2013, 23:46:18 ---A ja mam Was za elite Polski w Danii. Pomyliłem się. Przepraszam
--- Koniec cytatu ---
:o :-\...jaką "elitę Polski"????
Nie rozumiem, jaki związek...
U nas w szkole lockoutu nie ma.
A co do "małej przerwy", to nauczycielka nam mówiła, ze u nas można sobie ją zrobić, oczywiście po ustaleniu z "dyrektorką" czy jak tam się to tu nazywa ;).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej