Ogólne > Rodzina ...
renta w danii
1941:
Nadusia, nie badz taka chej do przodu, pisze z wlasnego doswiadczenia a raczej zmagania sie z problemem we wlasnej rodzinie. Wlasnie deprasja wyniknela wskutek posiadanych innych schorzen ktore sie nie cofna i nie mozna ich zaleczyc (uszkodzenia kregoslupa z powiklaniami neurologicznymi) i wybacz mi caly czas famacja inaczej wcale nie idzie funkcjonowac, o reszcie juz nie wspomne, wiec nie taki madry a moze doswiadczony nieco nieprzyjemnie?
Jezcze epitetow nikt nie uzyl wzgledem Ciebie wiec i Ty raczej nie zaczynaj i bedzie cos jakby dobrze.
aisak:
--- Cytat: 1941 w 13 Kwi 2013, 20:31:14 ---Nadusia, nie badz taka chej do przodu, pisze z wlasnego doswiadczenia a raczej zmagania sie z problemem we wlasnej rodzinie. Wlasnie deprasja wyniknela wskutek posiadanych innych schorzen ktore sie nie cofna i nie mozna ich zaleczyc (uszkodzenia kregoslupa z powiklaniami neurologicznymi) i wybacz mi caly czas famacja inaczej wcale nie idzie funkcjonowac, o reszcie juz nie wspomne, wiec nie taki madry a moze doswiadczony nieco nieprzyjemnie?
Jezcze epitetow nikt nie uzyl wzgledem Ciebie wiec i Ty raczej nie zaczynaj i bedzie cos jakby dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Masz racje, to paskudna, atakujaca z ukrycia choroba, majaca rozne podloza. Widzialam kilka jej odmian-kazda to masakra.
horta:
--- Cytat: aisak w 12 Kwi 2013, 17:47:31 ---Chwila , chwila. Depresja to nie zarty. Sa rozne odmiany depresji. Jesli jest to na przyklad wrodzony brak serotoniny, to zadne bieganie, ani takie tam. Renta bedzie przyznana
--- Koniec cytatu ---
Przynajmniej jedna moadra osoba. Tak mam wrodzona depresje.moja mama na nia choruje,siodtra i pol rodziny.Ja mam depresje od 15 roku zycia.Konczylo sie nawet w szpitalu.Oczywiscie lecze sie w danii i za dwa tygodnie bede miala wizyte w szpitalu.Leki po czesci pomagala, gdy je odstawiam depresja wraco po pol roku.I tak ciagle w kolko.
horta:
--- Cytat: dania_d w 12 Kwi 2013, 14:36:23 ---A mówiłaś lekarzowi że masz depresje ?
Szybko cię wyleczy z tego ;D.
Pół roku Modigen po 2 tabletki, zapisze cię na codzienne bieganie min godzine, ( nie że sobie sama) pod okiem opiekuna, i ja ci daje 2 tyg że się sama wyleczysz. Po taki treningu biegania. Reumatyzm to nie choroba. Na pewno nie masz stałego pobytu, bo jakbyś miała to byś wiedziała co robić. W komunie by cię pokabusewali, tutaj udawanie nie przejdzie. Daj znać za miesiąc jak twoja depresja. Oczywiście po tym jak lekarz ją stwierdził i zalecił leczenie. ;D. A jak lekarz ci stwierdzi reumatyzm, to min 2 litry wody, sauna, plus lampa na podczerwień i reumatyzm jak ręką odjął. Więc do pracy a nie po zasiłek
--- Koniec cytatu ---
Boze rece mi opadaja, nie bede kometowac twojej wiedzy.....Reumatyzm to nie choroba ,ale reumatoidalne zapalenie stawow to jest choroba.
W dani sie lecze od kilku lat na depresje.A tak w ogole od 15 roku zycia.Genetyczna.Za dwa tygodnie ide do szpitala na depresje, poniewaz mam tak silna. Reumatyzm-dwa razy mialam zerwane wiezadla i raz zlamane kolano w danii i tez lezalam w szpitalu w danii..., bieganie nie wskazane.Sauna i inne zabiegi pomagala ale tylko na pare godzin.Najgorszy jest bol i zesztywnienie stawow.A moj lekaz mi mowi ze nie moge ciezko pracowac....a ja pracuje ,ucze sie i wychowuje dziecko!!!
horta:
--- Cytat: nadusiaa w 13 Kwi 2013, 16:54:38 ---na depresje to ja juz bym musiala dostac dawno rente.dla mnie to smieszne jak ktos na to stara sie o rente kto w tych czasach nie ma depresji,wystarczy sie leczyc brac leki i jakos to sie unormuje.jest ciezko wiem cos o tym ale takie zycie i trzeba jakos sobie radzic.
--- Koniec cytatu ---
Bardzo jestes madrym czlowiekiem.Poczytaj troche o tej chorobie.W duzej ilosci przypadkow konczy sie samobujstwem ,lub szpitalem psyhiatrycznym.W danii jest tych placowek bardzo duzo.Poczytaj to zobaczycz.Depresja jest bardzo powazna choroba i to nie jest zalamanie,lub zle samopoczucie.To jest choroba ukryta a gdy juz ja sie stwierdzi ,ciezko jest ja wyleczyc.Depresja to nie jest samo zle nastawienie do swiata, zycia ,czy niechec.Jest to potworna choroba.Jestem zywa ,energiczna, zawsze mnie pelno i robie duzo zeczy,praca,szkola, dom, dziecko,sport, rower ,konie i brak mi czasu,smieje sie ciesze i jestem szczesliwa. A nagle przychodzi dzien ze chce sie zabic.Ze to co robie jest do dupy! nic nie warte.Nie chce wstac z lozka.Nie chce nikogo widziec.Nie chce rozmawiac,Wymiotuje , mam zawroty glowy, widze mgle,.....i pelno roznych obiawow.Przede wszystkim mysli mnie zabijaja.Co ja tu robie, po co ja zyje??Wspomnienia, smierc rodzica, nieudane zycie, ile let zmarnowalam.Jestem stara.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej