Polar, daj sobie spokój z tym forum. Jak przejrzysz wszystkie wątki, to ci, którzy się tak mądrują w Twoim temacie, psują każdy wątek na tym forum...To polaczkowo, mimo, że zakończysz już pisanie w tym wątku, oni nadal będą pluć jadem. Żałośni i zawistni, jak to w polskim narodzie bywa. Jedyną życzliwą i posiadającą dużą wiedzę osobą na tym forum był roga, który najwyraźniej dał sobie spokój z tym syfem. Niniejszym postem, również kończę swój byt w tym gównie, jakim jest to forum.
Trzymamy za słowo

Natomiast co do "polara"
Zadał pytanie, na które zapewne uzyskałby nie tylko moja nieporadną odpowiedź, ale pewnie i więcej , bardziej szczegółowych.
No, sorry, ale jak ktoś pisze, ze jak nie dostanie 20 000 koron ulgi, to mu się nie opłaca pracować za 130 koron, to niech się nie dziwi , ze został potraktowany, jak został . Wcale nie jak ceniący się fachowiec, tylko jak właśnie ostatni burak, który tylko patrzy, jakie tu jeszcze by ulgi wydębić od państwa. Bo JEMU się NALEŻY .
Guzik mnie obchodzi, gdzie robiłeś zakupy. Ja tez kupuję w Danii, choć płacę normalne podatki, nie mam zadnych odliczeń, a fradrag jakieś ca 4000 mies.
Wiesz co, przyjedź do Danii po tych szesciu latach, porozmawiaj z Duńczykami, z różnych działów gospodarki, bo- zdziwisz sie moze, ale nie wszyscy Duńczycy i Polacy są spawaczami, za jakie stawki pracują, a potem mów o godności ludzkiej.
Dla mnie kompletnym brakiem godności jest wyciąganie łapy do państwa duńskiego po te wszelkie ulgi i odpisy, kombinowanie.
Zaręczam ci, że akurat TACY to tu wcale szacuniem się nie cieszą.
Szanują tych, którzy uczciwie pracują , nawet za te 130 czy 115 koron na godzinę , normalnie płacą podatki i tu żyją, a nie kombinują, jak zgrywac w Polsce panisko , bo "Buk stworzył Danię dla nas, kombinatorów, byśmy z niej mogli wyciągnąć jak najwięcej".
To nie my plujemy jadem, tylko rozczarowani rodacy, którzy zawiedli sie, myśląć, że znajdą tu 1001sposobów na oszukanie państwa duńskiego.
Sfrustrowani kombinatorzy- załóżcie sobie własne forum, jakieś " Cwaniak.dk" czy coś w tym stylu i przestancie wreszcie wylewać pomyje na tych, którzy tu chcą życ normalnie i nie być postrz\egani jako kolejny Polaczek- kombinator, który przyjechał nachapać się ile się da i zwinąć żagle , i jeszcze ma pretensje, że ci, którzy tu chcą normalnie życ, nie przyklaskują mu i nie pomagają w jego drobnych i większych oszustwach.
Jak do was kiedyś to dotrze, to dobrze.
Nie- cóż, wielkich nadziei sobie nie robię