Ogólne > Rodzina ...

rodzina zastępcza

<< < (5/8) > >>

myszka0807:

--- Cytat: psychopata w 05 Wrz 2013, 00:55:43 ---No, nie to co u nas w Polsce, gdzie dzieci z miloscia, troska i oddaniem opiekuja sie starymi rodzicami, zgodnie z czwartym przykazaniem.

--- Koniec cytatu ---
no co ty ?bratowa pracuje w domu spokojnej starosci w Polsce .I bys sie zdiwil jacy ludzie tam spedzaja swoje koncowki zycia .Sa to przewaznie rodzice dzieci np.lekarzy ,sedziow i osob bardzo wysoko postawiontch.Poki rodzice byli na fleku i byli w stanie odchowac swoje wnuki i przyrzadzac przyjecia pospolitej smietanki spolecznej bylo ok.Jak juz zniedolezniali i wyglad nie taki (no bo co reszta elity powie)to buch matke czy ojca do PDS .Dziadkowie poobstawiaja sie fotkami w swoim malenkim ,,M0,,i wzdychaja jakie to maja kochane dzieci .przychodzi weekend czy swita to wypatruja czy ktos z dzieci czy wnukow zabierze ja czy jego na pare godzn.Obraz nedzy i rozpaczy.uwiez mi ze to trzeba byc wyzutym ze wszystkich uczuc by tak w zyciu postepowac .Przykazania?dla kogo gdyby tak naprawde sie do nich stosowac to nie trseba by bylo czekac w kolejce zebys na starosc dostal schronke w domu starcow .Zebys czekal czy twoj opiekun przyjdxie i cie nakarmi bo rece ci tak lataja ze nie jestes w stanie trafic łyzka do ust.Przykre ale prawdziwe

psychopata:
Skoro juz ciagniesz temat, to prosze, napisz. Jakie jest wg Ciebie idealne rozwiazanie? Jaki masz pomysl na opieke nad rodzicami na starosc?

Maro, sorry za rozwalanie tematu, moze Willy wydzieli.

psychopata:

--- Cytat: aisak w 05 Wrz 2013, 01:00:37 ---Ja tam nie interesuje sie porownaniami jak jest w Polsce, Chinach czy na Czarnym Ladzie.
--- Koniec cytatu ---
Nieslusznie, to daje perspektywe.

1941:

--- Cytat: psychopata w 05 Wrz 2013, 13:32:18 ---Nieslusznie, to daje perspektywe.

--- Koniec cytatu ---

Hihihihi  ;) 8)

aisak:

--- Cytat: psychopata w 05 Wrz 2013, 13:32:18 ---Nieslusznie, to daje perspektywe.

--- Koniec cytatu ---
O ile porownanie nie jest podane w formie ironii :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej