Ogólne > Dania i o Danii
Wstydze sie rozmawiac po polsku w miejscach publicznych
happybeti:
--- Cytat: zpatentem w 05 Lip 2014, 11:12:44 ---A ja sie, kurcze blade, wstydze mowic po dunsku z powodu mojego mocno kresowego akcentu (jestem bowiem z Wroclawia), wiec sie tylko usmiecham i kiwam porozumiewawczo glowa, czasem nawet tupne noga w towarzystwie dunczykow.Co tu zrobic madrale?
:) :)
--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D
"Mocno kresowy akcent" ;)
A tak BTW, to moje dziecko będzie miało z całąpewnością silny "prowincjonalny" Fyński akcent- już teraz słychac wyrażnie, jak uroczo "zaśpiewuje" ;). I co? Będzie miała z tego powodu kompleksy i bedzie usiłowała mówić "płasko", "po Kopenhasku" ? ;) :D
Jomir:
--- Cytat: andrejos w 05 Lip 2014, 14:01:43 ---Zpatentem pal glupa gestykulujac rekoma zes gluchoniemy ;) tacy ludzie wzbudzaja sympatie,oczywiscie nie chce nikogo urazic ma sie rozumiec! tylko taka rada dla wstydzacych sie swojego pochodzenia...ktorzy pewnie w Polsce tez sie "wstydza" i mowia po dunsku ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
ZPat, ale uwazaj, zebys nie machal za bardzo w lewo i za bardzo w dol, bo znow Twoj polski kresowy akcent wyplynie :)
zpatentem:
Jeszcze cos: pelna dunska akceptacja bedzie zagwarantowana jak znienacka w pracy (fizycznej) "zameldujecie" : "kraft vil æde mig!!!!" i charkniecie na ziemie, oczywiscie w poblizu swoich butow, to bedzie bardziej bezpieczne :) .
daniaa:
--- Cytat: happybeti w 05 Lip 2014, 21:32:39 ---A tak BTW, to moje dziecko będzie miało z całąpewnością silny "prowincjonalny" Fyński akcent [...] i bedzie usiłowała mówić "płasko", "po Kopenhasku" ? ;) :D
--- Koniec cytatu ---
Nic nie musi, na pewno już polskiego mieć nie będzie :P
happybeti:
--- Cytat: zpatentem w 05 Lip 2014, 22:32:29 ---Jeszcze cos: pelna dunska akceptacja bedzie zagwarantowana jak znienacka w pracy (fizycznej) "zameldujecie" : "kraft vil æde mig!!!!" i charkniecie na ziemie, oczywiscie w poblizu swoich butow, to bedzie bardziej bezpieczne :) .
--- Koniec cytatu ---
W wolnym tłumaczeniu :
"Niech Moc będzie ze mną " 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej