Ogólne > Pomoc!

szkoła językowa

<< < (4/6) > >>

miki91:
ale ja mam najbliższą szkołę koło domu a z komunne kazali mi jechac do oddalonej szkoły o 30 km , piszę o szkole dla córki.
no i mówili mi ze ogólnie to tu jest szkoła ale pierwsze miesiące musi chodzic tam bo tam uczą sie języka. To ja juz sama nie wiem gdzie mam iść i co robic

surja85:
Ja bym poszla do szkoly i zapytala czy jest mozliwosc zeby mala tam chodzila. 30 km x 4 x 5dni to jakies szalenstwo :D

Jomir:
W takiej sytuacji szkola musi zapewnic dziecku transport tam i z powrotem.

@ae@:
Dla jasnosci, komuna nie musi podstawic taxi, moze tez:

Folkeskoleloven § 26
Stk. 5. Forpligtelsen til at sørge for befordring efter stk. 1 kan opfyldes ved at henvise eleverne til offentlige trafikmidler eller ved at godtgøre deres udgifter til egen befordring.

Komuna po prostu placi za bilet miesieczny.

Jomir:

--- Cytat: @ae@ w 03 Lut 2015, 14:43:40 ---Dla jasnosci, komuna nie musi podstawic taxi, moze tez:

Folkeskoleloven § 26
Stk. 5. Forpligtelsen til at sørge for befordring efter stk. 1 kan opfyldes ved at henvise eleverne til offentlige trafikmidler eller ved at godtgøre deres udgifter til egen befordring.

Komuna po prostu placi za bilet miesieczny.

--- Koniec cytatu ---
Zalezy od wieku dziecka.
Nie pamietam jakie sa granice, ale na pewno szesciolatka obejmuje transport kommunalny.
MOj dziewiwecioletni syn  otrzymywal bilet miesieczny.

Czasem jest to taxi, czasem busik, ktory zbiera dzieci z calej okolicy. Czasem autobus szkolny. Wszystko zalezy od okolicznosci i kommune.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej