poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168325 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #225 dnia: 14 Gru 2015, 15:25:41 »
Otóż to !
Jako feministyczna lewaczka, zwolenniczka "ideologii gender" i innych świństw, nie mogę sobie pozwolić na utratę wizerunku i pokazanie się z jakąś szmatą  8). Jak to mówią- noblesse oblige  :)). Tradycyjny, ferowany przez męskich szowinistów wizerunek kobiety na kolanach przed samcem ? Nigdy! Tak mi dopomóż Curie-Skłodowska i Kopernik !
" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #226 dnia: 14 Gru 2015, 16:09:42 »
@zpatentem
Ja nie ubieram się w takie kolory. Ja przyodziewam się we wszystko co czarne, khaki, zielone i brązowe... Chociaż pewna "tęga" głowa usilnie próbuje mi też wmówić kolor brunatny. Nakryć głowy raczej nie używam bo zbyt długo pracowałem nad wystylizowaniem fryzury, która pasuje do mnie :D No chyba że mówimy o polowaniach... Mam mały zbiorek kapeluszy, które zakładam na polowania.

Kilka komentarzy do Twoich uwag;

1. media są antypolskie i do tego nie są w polskich rękach ; 70% należy do Niemców i uSSmanów... to nie jest żadna tajemnica. Wystarczy czasem uważnie poczytać/posłuchać jak manipulują wiadomościami i jak podsycają nienawiść i podziały w Narodzie. Chcesz przykładów ? proszę bardzo ! Pierwszy z brzegu ; które media chociażby zająknęły się na temat pewnej czerwcowej nocy w sejmie, kiedy to Bredzisław i POciotki z upadłego już reżimu próbowali pod osłoną nocy jednym głosowaniem zmienić Konstytucję i puścić lasy państwowe (własność Narodu) za bezcen w niemieckie łapska  ?   Była gdzieś o tym wzmianka ?
2. Tak, repolonizować; sprawić że będą polskie i przede wszystkim propolskie. Inwestorem będzie Polska. Berlingske i Dania mnie nie interesuje... to nie mój kraj

3. "Jo Cię prosza".... obrady ? Głosowania ?  Psu na budę to wszystko... To wierna kopia ZSRR , tyle że nie pod batutą Moskwy a samego Berlina

4.Są winni. I nie tylko oni. Tępactwo powiadasz ? Nieeeee.... ale otępienie tak, opisałem to w poprzednim poście (w tym , z którego sobie waść dworujesz)

5. Mój przepis ?  A co ja qde Makłowicz jestem ? Czy jakiś inny Paskal ?  Ja się z jakimiś tam działaniami i dążeniami polityków mogę zgadzać, lub nie. I według tego dokonywać wyborów... To elementarne prawo demokracji
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #227 dnia: 14 Gru 2015, 17:10:42 »
"Psy szczekaja, a karawana jedzie dalej"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #228 dnia: 14 Gru 2015, 18:39:03 »
"Psy szczekaja, a karawana jedzie dalej"

dokładnie ;) Przynajmniej w tej kwestii się zgadzamy
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #229 dnia: 14 Gru 2015, 18:50:13 »
3. Lewacka EU? Tu sa przeciez wszelkie decyzje podejmowane wspolnie po roznorakich obradach i glosowaniach?

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #230 dnia: 14 Gru 2015, 18:58:06 »
Mądry facet z tego Nigela. Ciekawe kiedy "nagle" popełni samobójstwo... Donek już tam jest...
S.Lem

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #231 dnia: 14 Gru 2015, 19:02:56 »
" Polak gorszego sortu"

A mozna wyjasnic znaczenie , tak z ciekawosci pytam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #231 dnia: 14 Gru 2015, 19:02:56 »

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #232 dnia: 14 Gru 2015, 19:11:11 »
@cwsm111 to jest gest solidarności ze zdrajcą liskiem (coś jak "wszyscy jesteśmy Francuzami" ), który niejednokrotnie używał takich sformułowań a raz zacytowany przez kaczorka, poczuł się dotknięty ;) 
S.Lem

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #233 dnia: 14 Gru 2015, 21:48:23 »
Habanero,
Jak sobie wyobrazasz spolonizowanie polskich media? Konfiskata? Zbiorka pieniedzy? To jest 2015 rok i Polska jest w EU? To sa dziecinne mrzonki.
W Polsce wszystkich z innymi politycznymi pogladami nazywa sie lewakami; co to za belkot? Czytam na forach, ze PIS to lewacy, czytam tez, ze PO to lewacy.

Wytlumacz w jaki sposob EU jest lewacka? Miedzynarodowe umowy podpisane przez wiekszosc demokratycznych krajow na swiecie zobowiazuja do rozpatrzenia podan uchodzcow proszacych o azyl, no i EU stala sie celem olbrzymiej ilosci uciekinabusew i lowcow szczescia z Afryki czy Azji. Spowodowalo to ogromne problemy m.in. w Grecji i Wloszech i te problemy reszta krajow EU musi solidarnie rozwiazac. Jest rzecza oczywista, ze problemy sa ogromne zwlaszcza, ze niektore kraje nie kwapia sie do pomocy i ze EU zostalo totalnie zaskoczone i jest wlasciwie bez "narzedzi".
 Trzeba byc naprawde mocno zdezorientowanym by cos takiego twierdzic. Dodam, ze nie jestem fanatycznym fanem EU ale zdaje sobie sprawe, ze wiekszosc ludnosci w krajach EU nawet dzisiaj glosowala by za pozostaniem, przekonany jestem ze rowniez w Wielkiej Brytanii.

Przewiduje, ze wkrotce duzo traktatow EU bedzie redagowanych i zmienionych; status EU na pewno zopstanie zmieniony.

Nie jestes prorokiem, to wiem, ale skoro widzisz wszystkie bledy tej lewackiej gawiedzi i ich poprzednikow to pewnie mozesz opowiedziec, czego bys wolal zeby nastepcy nie popelnili? I w chwile potem, co powinni sprobowac zrobic bys sie ich bardziej oddanie polubil :) :)

Wyzywasz roznych dziennikarzy od zdrajcow? Co z ciebie za demokrata czlowieku?
« Ostatnia zmiana: 14 Gru 2015, 21:59:45 wysłana przez zpatentem »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #234 dnia: 15 Gru 2015, 03:26:14 »
@cwsm111 to jest gest solidarności ze zdrajcą liskiem (coś jak "wszyscy jesteśmy Francuzami" ), który niejednokrotnie używał takich sformułowań a raz zacytowany przez kaczorka, poczuł się dotknięty ;) 
Znów łżesz w żywe oczy- jakoś mnie to nie dziwi ...Prosze, podaj źródło- konkretna wypowiedź Lisa- kiedy i gdzie tak powiedział. Lisa akurat oglądam i słucham , znam jego wypowiedzi, nie wyraził się nigdy w ten sposób. Proszę o cytat, Habnero. Poparty źródłem. Konkrety, nie wyssane z palucha insynuacje. wiem, że Lis was boli, Olejnik was boli, Kraśko was boli. Trudno, musicie z tym żyć, że są media NIEZALEŻNE od Nadprezesa , które mogą mówić niepochlebne rzeczy o PIS. Wiem, że marzy ci się "jedynie słuszna" Trybuna Ludu, wiem też, że obóz "prawicowy" w Polsce nie cofnie się przed niczym, by takich dziennikarzy umazać błotem . Ale póki media prywatne istnieją i mają JESZCZE prawo mówić , to możecie jedynie z bezsilnej złości zaciskać zęby i powielać kłamstwa. Prezes tak mówi o nie popierających PIS obywatelach ? Przyjmij to na klatę, a nie szukaj wykrętów i nie kłam, że powiedział to Lis.

cwsm- to jest określenie, jakiego ostatnio w przemówieniu użył Kaczyński , nazywając tak ludzi o innych, niż PIS, poglądach. Nie jest to żaden "wyraz solidarności z Lisem", jak kłamliwie chce to przedstawić Habanero, tylko reakacja na słowa Nadprezesa Polski . Jeśli 82% obywateli, którzy nie głosowali na PIS, nazywa się "Polakami najgorszego sortu", ładnie to świadczy o podejściu do obywateli przez obóz PIS.

Zpat- z tym "lewactwem", to sprawa wygląda tak:
Obóz pisowski nazywa tak wszystkich swoich przeciwników politycznych. Zauwaz, że do "lewactwa" według pisowców zalicza się takich liberałów gospodarczych, jak Balcerowicz, Tusk czy Petru. A w zasadzie wszyscy, którzy nie popierają PIS, są według nich "lewakami" . Zauważ też, ze mówi to partia, która wygrała wybory obietnicami socjalnymi (500 na dziecko, podwyższenie kwoty wolnej od podatku, obniżenie wieku emerytalnego ) i obietnicami nacjonalizacji gospodarki i mediów! Jeżeli MON , na którego czele teraz stoi cierpiący na paranoję i manię prześladowczą  Macierewicz, SKUPUJE WĘGIEL zalegający w polskich kopalaniach, by były pieniądze na wypłaty dla górników z nierentownych kopalń , to kto tu jest "lewakiem" ???
Mnie zreszta osobiście "tytuł " "lewaka " czy "leminga" nie przeszkadza.
Wszystko lepsze, niż być nazwanym przez swoich idoli politycznych "ciemnym ludem, który wszystko kupi" :)). Teraz ciemny lud kupił obietnice 500 na dziecko i obniżenia wieku emerytalnego (a za tym i emerytur, ale tego już im PIS nie mówi ). Teraz wmawia się ciemnemu ludowi, że sprawy Trybunału Konstytucyjnego - zawsze instancji, która badała zgodność ustaw z Konstytucją, ich nie dotyczą i sa nieistotne. PIS usiłuje Trybunał zdeprecjonować , a w zasadzie zlikwidowac. Ciemny lud kupuje, bo...jest ciemnym ludem. A jeszcze zabawniejsze jest to (choć to czarny humor) , że ciemnemu ludowi wyprano mózgi, włożono tam swoją propagandową papkę (przykład bełkotu Habanero jest tu najlepszy - Habanero , gdy nie ma mowy o polityce, sprawia wrażenie normalnego, miłego człowieka. Gdy mozwa o polityce, recytuje bełkotliwe komunały z radia z ryjem ) i wmówiono, ze to oni "mysla samodzielnie" :)). No, socjotechnik i geniuszu w politycznym marketingu wszyscy mogliby się od PISu uczyć. Tylko chyba nie chcą...;)...nie potrafią zejść do takiego poziomu.
PIS wygrał wybory hasłami typu "PO was okradała, żarli ośmoirniczki na wasz koszt , doprowadzili Polskę do ruiny -my bedziemy inni, my wam damy kasę do rączki ". Teraz perspektywa kasy przesuwa się w bliżej nieokreślona przyszłość, a PIS, z tymi "szufladami pełnymi gotowych ustaw, polepszających byt obywateli", czym tak szermowali podczas kampanii wyborczej, jakoś ich nie przedstawia, tylko zajmuje sie wykaszaniem politycznych przeciwników.
To, że składali obietnice wyborcze bez pokrycia- jestem w stanie zrozumieć. Wszystko, byleby dorwać się do władzy. To , że znaleźli się tacy (18% obywateli uprawnionych do głosowania) , którzy w to uwierzyli, to inna rzecz...
A to, ze sa jeszcze w Polsce ludzie, którym nie musi to odpowiadać, "gorszy sort Polaków" według Nadpremiera Kaczyńskiego, to jeszcze inna.
BTW, Kaczyński streując ręcznie swoim prezydentem i premier, bardzo sprytnie się ustawił. W ciągu tych pierwszych miesięcy po objęciu władzy, wielokrotnie złamali poważnie Konstytucję. Do odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu jednak bedą kiedyś pociągnięci premier, prezydent i ministrowie. Kaczyński, jako "zwykły poseł", ma "czyste ręce", posła przed Trybunał Stanu postawić nie można. Ale wcale premier i prezydentowi nie współczuję. Jesli są takimi kukiełkami i godzą się na to, ich sprawa.

" Polak gorszego sortu"

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #235 dnia: 15 Gru 2015, 03:35:19 »
cwsm- to jest określenie, jakiego ostatnio w przemówieniu użył Kaczyński , nazywając tak ludzi o innych, niż PIS, poglądach. Nie jest to żaden "wyraz solidarności z Lisem", jak kłamliwie chce to przedstawić Habanero, tylko reakacja na słowa Nadprezesa Polski . Jeśli 82% obywateli, którzy nie głosowali na PIS, nazywa się "Polakami najgorszego sortu", ładnie to świadczy o podejściu do obywateli przez obóz PIS.

Prosolbym o dokladne zaprezentowanie slow prezesa.

Akurat widzialem ten wywiad , wiec o kim mówił Kaczyński?

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #236 dnia: 15 Gru 2015, 04:31:25 »
Skoro widziałeś ten wywiad, to po co pytasz? Sam wiesz, co Nadprezes powiedział. Powiedział o "najgorszym sorcie Polaków", czyż nie?
Dla dociekliwych i lubiących na własną rękę sprawdzić, o co chodzi, prosze bardzo- do wyboru, do koloru ;) :

http://www.google.dk/search?q=Kaczy%C5%84ski+najgorszy+sort+Polak%C3%B3w&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=SaZvVoHuGYWpsgGVt4KgCQ
" Polak gorszego sortu"

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #237 dnia: 15 Gru 2015, 04:50:37 »
To jest 2015 rok i Polska jest w EU?

już niedługo ;)  Do pozostałych Twoich pytań i wypowiedzi odniosę się nieco później, powiem nawet; wieczorem. Mam małe urwanie głowy a do piątku muszę się wyrobić. Zmykam pracować , miłego dzionka
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #238 dnia: 15 Gru 2015, 12:13:52 »
No to bedziecie sie musieli do domku pakowac i o pozwolenia na pobyt, prace i przyjazd do Danii starac...
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 11
  • Reputacja: +20/-4
« Odpowiedź #239 dnia: 15 Gru 2015, 13:24:36 »
NIEZALEŻYNY TOMASZ LIS!! Tak traktuje swoich widzów!!!
Cytuj (zaznaczone)
liberałów gospodarczych, jak Balcerowicz, Tusk czy Petru.

Majątek 43letniego Ryszarda Petru:
Oszczędności: 2,4 mln zł
Nieruchomości:
mieszkanie 193 mkw. - 870 tys. zł
mieszkanie 54 mkw. - 240 tys. zł
mieszkanie 60 mkw. - 100 tys. zł
Firma Ryszard Petru Consulting dochód w 2015 - 589 tys. zł
W radach nadzorczych zarobił prawie 62 tys. zł
Samochód: volvo XC60 (2014)
Okazuje się, że jego majątek może być nawet dwa razy większy.Ryszard Petru razem z żoną dokonali rozdzielności majątkowej. Rozwód ich wspólnoty finansowej nastąpił 30 października, czyli pięć dni po wyborach parlamentarnych. Ile wynosi ich wspólny majątek? Może się okazać, że te 3,6 mln zł to niewielka część bogactwa lidera Nowoczesnej i jego żony Małgorzaty.

Czy to nie daje do myslenia!!! Ale "lemingi" widza tylko 500zł na dziecko.

Cytuj (zaznaczone)
Ciemny lud kupuje, bo...jest ciemnym ludem. A jeszcze zabawniejsze jest to (choć to czarny humor) , że ciemnemu ludowi wyprano mózgi, włożono tam swoją propagandową papkę

I kogo tu mozna nazwac ciemnym ludem powołując sie na liberała gospodarczego "SWETRU". Pamietaj strasznie Pisem juz nie działa a ludzie chcieli zmiany i dlatego oderwali PO od koryta.
Wojen z Trybunałem Konstytucyjnym nie kto inny zaczął jak PO za duzo chcieli miec, bo wiedzieli,ze wybory przegraja!!

Cytuj (zaznaczone)
Teraz ciemny lud kupił obietnice 500 na dziecko
Droga Pani ile bierze Pani na dzieci(dziecko) mieszkajac w Danii?

Czytam od bardzo dawna Pani wypowiedzi i w kazdej jest tyle nienawisci i ironi ,ze sie w glowie nie miesci. Kazdy post niczym sie nie rózni to same cytaty jak mantra"ciemny lud" ,"radio z ryjem" itp. Prosze zmienic troche wypowiedzi ,bo to jest juz bardzo nudne.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #239 dnia: 15 Gru 2015, 13:24:36 »