poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Apel do Polaków  (Przeczytany 29701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anka83.m

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
Odp: Apel do Polaków
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Gru 2015, 12:55:40 »
Ta tez nie jego?
http://ukryteterapie.pl/strona/o-mnie
tak to jest jego strona. Nie wiem co jest dziwnego w tym że gościu ma płacone za wykłady? czy ty jak chodziłaś do szkoły bądź dalej chodzisz to twoi wykładowcy robią to za darmo? no nie wierze. czy Ty procujesz za darmo? z czego żyjesz? widać że nie masz bladego pojęcia, Jak pisze ONA79 on w swojej książce opiera się badaniami naukowymi, noblistami, ale skąd Ty możesz wiedzieć, włączysz pierwszą lepszą propagandową wzmniankę w której pan DOKTOR (nigdy siebie tak nie nazwał) leczy nieuleczalne. A ja myślałam że można pogadać normalnie, wcale się nie dziwie że dziesiątki ludzi pewnie miało by ochotę coś napisać ale nie zrobi tego bo Ty masz za dużo agresji w sobie i żółci. sprowokowałaś mnie tym że tak bardzo jesteś anty w temacie o którym nie masz pojęcia jak widać, a tematem jest polska służba zdrowia.
"100 % społeczeństwa w polsce posiada umiejętność czytania i pisania 98% nie wie zupełnie w jakim celu"

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Gru 2015, 12:58:37 »
Jomir to nie jego strona to po pierwsze :)
Czy jeżeli ktoś uczy się przez ponad 20 lat, pisze książkę, świetna! to ma to robić charytatywnie?  odżywiać się powietrzem itp? czy ty swoją wiedzę oddajesz charytatywnie czy ktoś Ci za nią płaci?
Kolejna sprawa.....on nigdy, przenigdy nie nazwał siebie doktorem, na każdym kroku powtarza, że nim nie jest! Ale przepraszam, tytuł ma świadczyć o jego wiedzy? poważnie? mnie bardziej interesuje co jest w jego głowie.
kolejna sprawa to taka, że on swoich wypowiedzi nie opiera na swoich teoriach, w swojej książce daje odnośniki do setek prac naukowych, badań, opracowań umieszczanych w najważniejszych periodykach medycznych! to są rzeczy potwierdzone naukowo i opublikowane!

Ty stoisz za branżą farmaceutyczną wiec tobie ludzie jego pokroju nie są "na rękę"
Ja mam nadzieję, ze choć jedna osoba która to wszystko czyta oglądnie cokolwiek z Jego udziałem. Mimo, ze nie o tym była dyskusja tylko o POLSKIEJ służbie zdrowia i tego żeby ułatwić LEKARZOM prace i leczenie ludzi!

NIe nie dlatego, ze jest mi nie na reke. A dlatego, ze dlugo i do bolu musialam kuc anatomie z fizjologia i choroboznawstwo. Dlatego  rozumiem dzialanie ludzkiego ciala i metody powstawania chorob.
NIe sprzedaje lekow, sprzedaje sprzet medyczny, wiec na chwile obecna nie mam interesu.
Wierze natomiast w wiedze medyczna.

CO do samego PANA Zieby.
Opiera sie na cudzych badaniach, nie na wlasnych. I jeszcze pytanie czy za nie zaplacil i jakie to sa badania.

Czy ja bym rozdawala za darmo?
To spytaj tych ludzi, ktorym w roznych sprawach tu  pomoglam, ile mi zaplacili za tlumaczenia, pomoc to sie dowiesz.
Zyc z czegos musze, wiec pracuje i za moja prace mi sie placi. Tak to juz jest, mamona rzadzi swiatem.
Ale jak mowie, ze chce pomagac to pomagam za darmo.

Byly czasy roznych ksiazek paramedycznych, cos jak poznaj siebie, pomoz sobie, zmien swoje zycie (nie znam tytulow), co jakis czas takie amerykanskie hity wyplywaja, robia kase i znikaja. Tak bedzie i z ta ksiazka. Zaklad?
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +2/-0
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Gru 2015, 13:00:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Czy nie budzi to Waszego niepokoju, ze ktos posluguje sie tytulem dr nie medac doktorem?
Nigdzie nie slyszlam,ze by p Zieba posługiwał sie tytułem doktora.
Cytuj (zaznaczone)
On opiera swoje wypowiedzi na wlasnych teoriach.
Przeczytaj książke to dopabuse bedziesz mogla kometowac, bo caly czas piszesz glupoty w swoich postach i obrazasz cłowieka nie majac wiedzy o nim.
Na wyklady nie chodze ,bo nie mam czasu ale duzo filmow mozna obejrzec na youtubie- za darmo.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Gru 2015, 13:01:14 »
tak to jest jego strona. Nie wiem co jest dziwnego w tym że gościu ma płacone za wykłady? czy ty jak chodziłaś do szkoły bądź dalej chodzisz to twoi wykładowcy robią to za darmo? no nie wierze. czy Ty procujesz za darmo? z czego żyjesz? widać że nie masz bladego pojęcia, Jak pisze ONA79 on w swojej książce opiera się badaniami naukowymi, noblistami, ale skąd Ty możesz wiedzieć, włączysz pierwszą lepszą propagandową wzmniankę w której pan DOKTOR (nigdy siebie tak nie nazwał) leczy nieuleczalne. A ja myślałam że można pogadać normalnie, wcale się nie dziwie że dziesiątki ludzi pewnie miało by ochotę coś napisać ale nie zrobi tego bo Ty masz za dużo agresji w sobie i żółci. sprowokowałaś mnie tym że tak bardzo jesteś anty w temacie o którym nie masz pojęcia jak widać, a tematem jest polska służba zdrowia.
NIc nie jest zlego!!
Mowie tylko, ze nie mozna traktowac jego dzialania jako czysto bezinteresownego.
Mowicie, ze koncerny medyczne gonia tylko za kasa.
PAn Zieba rowniez.
NIe mam nic przeciwko. KAzdy z czegos zyc musi, a najlepiej to zrobi robiac to w czym jest sie dobrym.
Ale nie mozna jednego oczerniac, a drugiego wybielac.
Jada na tym samym wozku.
Ot, tylko tyle!

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Gru 2015, 13:02:35 »
Nigdzie nie slyszlam,ze by p Zieba posługiwał sie tytułem doktora. Przeczytaj książke to dopabuse bedziesz mogla kometowac, bo caly czas piszesz glupoty w swoich postach i obrazasz cłowieka nie majac wiedzy o nim.
Na wyklady nie chodze ,bo nie mam czasu ale duzo filmow mozna obejrzec na youtubie- za darmo.
Mam innne zdanie niz Ty, ale nie pisze glupot.
Wyrazam sie krytycznie o czlowieku, ale go nie obrazam.
Szkoda, ze nie widzisz roznicy!

Offline anka83.m

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #65 dnia: 10 Gru 2015, 13:06:54 »
Tak bedzie i z ta ksiazka. Zaklad?
jeśli go firmy farmaceutyczne zjedzą to tak. Zięba wcale nie jest przeciwnikiem medycyny akademickiej , leków ,  w szoku? jest za mądrym podejściem do człowieka, za połączeniem obu tych metod. Ja już się nie odzywam bo mi się nóż w kieszeni otwiera.
"100 % społeczeństwa w polsce posiada umiejętność czytania i pisania 98% nie wie zupełnie w jakim celu"

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #66 dnia: 10 Gru 2015, 13:08:43 »
Jomir dyskusja z Toba ta jak bicie głową o sciane. Nastepny post w ktorym dyskusja zeszla na inny temat jak zreszta w wielu postach na tym forum!!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #66 dnia: 10 Gru 2015, 13:08:43 »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #67 dnia: 10 Gru 2015, 13:09:12 »
Kochane Panie:
W zadnym moim poscie nie przeczytacie, ze "piszecie glupoty", podczas, gdy kazda z Was napisala to do mnie przynajmniej raz. To Wy "walczycie z wiatrakami, walicie glowa w mur, noze wam sie otwieraja". No, ale to ja jestem agresywna?

Jest Was trzy, atakujecie, odpowiadam konkretnie - na konkretne argumenty.
Macie swoje zdanie - ja swoje.
NO, ale Wy macie prawo mnie przekonywac, ja nie mam?

A moze byscie wyszyly z zalozenia, ze tak naprawde  ani ja nie amierzam Was przekonac, ani Wy nie musicie przekonac mnie.
Bedzie latwiej!

Na tym polega dyskusja!

Jak brakuje argumentow, lepiej zamilknac. To nie oznacz, ze sie przegralo. W dyskusji nie chodzi o przegrana czy wygrana, a o prezentacje swojego punktu widzenia!
Milego popoludnia drogie Panie!

Offline Tajga75

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #68 dnia: 10 Gru 2015, 13:26:12 »
Cytuj (zaznaczone)
W zadnym moim poscie nie przeczytacie, ze "piszecie glupoty", podczas, gdy kazda z Was napisala to do mnie przynajmniej raz
I po co tyle uszczypliwosci ;).
Sama piszesz,ze na tym polega dyskusja ,ze by wyrazic swoje zdanie. Uwazma ,ze jak dla mnie to ,ze p. Zieba sprzdeje ziola i jest dr (wyrwane z kontekstu jeszcze nie z jego stron) to to sa wlasnie glupoty. Na innych postach wile razy miala napisane ,ze pisze "bzdur" i jakos o to afery nie robilam.

Cytuj (zaznaczone)
Ja siedze w branzy, po drugiej stronie - szpital i farmacja.
Bez komentarza.

Offline ona79

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Gru 2015, 13:27:20 »
Jomir nie przypominam sobie żebym choć raz napisała Ci, że piszesz głupoty :)
Uważam, że też pisze konkretnie a nie atakuję.
Napisałam wcześniej, ze nie ma sensu rozmowa bo nie jest na temat wątku i każdy ma swoje zdanie.
Jak ktoś pisze na kogoś nieprawdę to mam prawo to skomentować (pisanie, że nazywa siebie doktorem)
Każdy mający wiedzę i lata nauki za sobą ma prawo na tym zarabiać.
A ludzie którzy potrzebują pomocy mają prawo znać też inną opcję, bo czasem medycyna akademicka już nic nie może zrobić

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Gru 2015, 13:43:43 »
Sorry, za odpowiedzialnosc zbiorowa :)

Mimo wszystko, zbiorowe milego popoludnia!

Offline anka83.m

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Gru 2015, 18:55:30 »
Wybacz mi Jomir ale uważam ze post Habanero nikogo tutaj nie urazil, nie widziałam potrzeby kasowania go

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #72 dnia: 10 Gru 2015, 18:58:43 »
Posty Habanero zostaly usuniete z powodu "zadymy na calym forum".

Zostaly hurtowo usuniete z calego dnia. Jezeli CI to w czyms pomoze.
Jak powiedzialam - Milego wieczoru, dla mnie temat wyczerpany. Wyrazilam swoje zdanie, wy swoje. Kazdy ma prawo myslec co chce. Tak dla mnie wyglada dyskusja.

Offline anka83.m

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Gru 2015, 19:01:21 »
No wlasnie widziałam ze usuwasz za koleją i nawet żadnego śladu nie zostawiasz, uważam ze tak nie powinno byc, to ze napisał ze było fajnie, cóż w tym złego. Mam nadzieje ze tego postu nie usuniesz
Wcześniej ktoś tez dodał post ...juz go nie ma

Offline emotikona

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #74 dnia: 10 Gru 2015, 19:50:43 »
Poczytałam Was "po łebkach". Ja tam petycję podpisałam. Uważam, że każdy ma prawo wyboru jak chce być leczonym. Ktoś tu wcześniej mówił, że sami sobie możemy te wynalazki stosować.
Nieprawda! Bo np wlew dożylny musi być zrobiony przez lekarza. A przykładowo witaminę C w leczeniu nowotworów stosuje się tylko w postaci wlewu dożylnego.

Jomir - ja też jestem z branży. Jestem farmaceutką - pracowałam w zawodzie. I jestem przeciwniczką przemysłu farmaceutycznego. Oni zrobią wszystko, żeby lek się sprzedał. A czasami wystarczy najprostsze, najtańsze rozwiązanie. Ale ludzie o tym nie wiedzą. Tak - w przeciwieństwie do Ciebie, nie wierzę w to co robię.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #74 dnia: 10 Gru 2015, 19:50:43 »

należne ulgi dla polaków pracujących na umowe o prace na czas nieokreslony

Zaczęty przez wbisewski33Dział Podatki

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 45565
Ostatnia wiadomość 16 Mar 2008, 14:39:02
wysłana przez Klingon
poszukiwania polaków w okolicach holstebro ;)

Zaczęty przez LukasIKasiaDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 6270
Ostatnia wiadomość 05 Sie 2010, 08:30:04
wysłana przez LukasIKasia
Szukam Polaków z Sonderborg

Zaczęty przez monia21976Dział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 6574
Ostatnia wiadomość 30 Mar 2008, 19:58:19
wysłana przez nanusz1234
Kultura Polaków w Dani...

Zaczęty przez Dareq M.Dział Hydepark

Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 73353
Ostatnia wiadomość 27 Lip 2009, 21:56:15
wysłana przez szczeciniak
czy wielu polakow jest w tym regionie?

Zaczęty przez tygrys3000Dział Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

Odpowiedzi: 64
Wyświetleń: 37310
Ostatnia wiadomość 16 Mar 2010, 18:31:27
wysłana przez czysio