Ogólne > Podatki

Przedluzenie podatku 8%

<< < (4/8) > >>

j:
a kto napsial ze to  robi nie wszyscy ludzie tu pytaja i moga tak samo jak Ty mozesz miec swe zdanie na sprawy

cały czas 8%:

--- Cytat: Apolonia w 18 Sty 2009, 22:37:23 ---sŁuchajcie dlaczego wy ciągle kombinujecie jak nie zaplacic peŁnego podatku, mieszkacie tu, chcecie korzystać z lekarza, dodatków na dzieci, nie pracującą żone - dostać mieszkanie, dostać doplate do komornego i ciągle tylko jak oszukać system żeby było 8%.
Normalne duny płacą co sie należy i nie ma odwołania od tego. Co sie należy to sie należy ale uważam to za obrzydliwe takie spekulowania jak oszukac. Pracujecie za te same stawki co wasi duńscy koledzy o to walczyły związki zawodowe to jeżeli chcecie tu żyć dobrze i bezproblemowo
to przestańcie kombinować i żyjcie jak ludzie

--- Koniec cytatu ---
czy kombinowaniem nazywasz wykorzystanie w 100% tego co mówią duńskie przepisy i na co pozwalają?
mieszkamy tu, ale myślami jesteśmy w naszej kochanej ojczyźnie.
nie wszyscy korzystają z duńskich lekarzy, taki zdrowy tryb życia się prowadzi.
nie każdy ma dzieci.
niektórzy są kawalerami lub pannami.
zapisuje się do spółdzielni, czekam i mam mieszkanie, za które płacę. w polsce trzeba je zazwyczaj kupić. trzeba na to zarobić. ciężko z polską emeryturą czy tez rentą wynajmować mieszkanie(kawalerkę) i jeszcze mieć pieniądze na inne potrzebne rzeczy.
jak można dostać dopłatę do czynszu jak tak dużo się zarabia bo płaci się tylko (zawsze, przeważnie)8%?!
nikt nie oszukuje systemu. po prostu nie wszyscy wiedzą jeszcze jak go można legalnie wykorzystać.
my jesteśmy normalnymi polaczkami w danii.
danii na pewno należy się 8%, nam może zostać reszta. robimy to możemy.
spekulacje są ryzykiem, oszustwo jest obrzydliwe.
jeżeli wykonujemy taką samą prace jak duńscy koledzy to z jakiej racji mamy dostawać mniej. to nie przywilej. to norma.
każdy chce żyć dobrze i bezproblemowo. jednym nawet to się udaje. oni nie mają do nikogo wtedy pretensji, że wypracowali to.
co to znaczy-żyć jak ludzie? każdy człowiek żyje jak ,,ludź"
kto kombinuje...?
to słowo w tym znaczeniu ma negatywny oddźwięk. proszę o nieużywanie negatywnych słów do powyższych prób i starań na lepsze życie. to jest legalne.
czy legalne może być kombinowanie...?

czy myślisz, że łatwo jest tak zmieniać pracę, stanowiska, mieć wszystko pod kontrolą, aby zachowywać zawsze ulgi i płacić 8%(ja płacę ponad to podatek, ponieważ mi jest za mało ulg)?
to jest mój kolejny etat. spotkania z księgowymi, czytanie na forach, porządek w papierach, rozmowy z pracodawcami itp. itd.

Apolonia:
Kochany Gościu jasne że każdy może mieć swoje zdanie a zwłaszcza swój własny interes  ale za podatki to nawet Al Capone zapudłowali

[Posted on: 18 Styczeń  2009, 23:09:41]
Oj przegapilamPana 8% - fajnie piszesz, rozumiem ale Ty musisz zrozumiec że nie jesteś polaczkiem, jesteś Polakiem i co ci sie należy to sie należy. Ja tu jestem 37 lat no i co powiesz? jak było? 37 na podatku 8% no chciałabym a każdy w końcu może zachorować albo się zestarzeć
Yo wszystko zależy czego chcesz być tu czy zarobić i wyjechać. Życze powodzenia

K3:

--- Cytat: cały czas 8% w 18 Sty 2009, 23:05:43 ---czy kombinowaniem nazywasz wykorzystanie w 100% tego co mówią duńskie przepisy i na co pozwalają?
danii na pewno należy się 8%, nam może zostać reszta. robimy to możemy.

--- Koniec cytatu ---

Danii należy się 8%, Polsce podatek od reszty... jakoś każdy o tym zapomina....
jakoś pamiętasz o duńskich przepisach, tych korzystnych dla ciebie... jakoś o polskich już nie....

i mimo, że to już kiedyś pisałem, napiszę jeszcze raz: osoba która w PL zasłania się duńską rezydencją podatkową, a w DK zasłania się polską; taka osoba jest dla mnie po prostu złodziejem....

cały czas 8%:

--- Cytat: Apolonia w 18 Sty 2009, 23:22:42 ---Kochany Gościu jasne że każdy może mieć swoje zdanie a zwłaszcza swój własny interes  ale za podatki to nawet Al Capone zapudłowali

--- Koniec cytatu ---

kluske też, zabrali mu dużo i wsadzili. później wyszedł bo udowodnił ,że legalnie wykorzystał prawo podatkowe w polsce i zarobił na tym. teraz jest szanowanym(tak mi się wydaje) obywatelem polskim.

--- Cytat: Apolonia w 18 Sty 2009, 23:22:42 ---

[Posted on: 18 Styczeń  2009, 23:09:41]
Oj przegapilamPana 8% - fajnie piszesz, rozumiem ale Ty musisz zrozumiec że nie jesteś polaczkiem, jesteś Polakiem i co ci sie należy to sie należy. Ja tu jestem 37 lat no i co powiesz? jak było? 37 na podatku 8% no chciałabym a każdy w końcu może zachorować albo się zestarzeć
Yo wszystko zależy czego chcesz być tu czy zarobić i wyjechać. Życze powodzenia

--- Koniec cytatu ---
pisałem w odbiciu lustrzanym, dla wyrazistości  przenośni, do twojego - duny płacą podatki...., skoro tak wyrażasz się o duńczykach w danii to oni mają prawo tak się wyrażać o polakach w polsce, tym bardziej w danii. pisz duńczyk, ja napiszę polak. niektórzy polacy wiedzą co im się należy, niektórzy nie. czy to w polsce, czy też za granicą.
nawet jak jesteś 37 lat w danii to po pewnych zabiegach możesz mieć te ulgi do wykorzystania, ale w twoim przypadku to się już nie opłaca. masz za dużo do stracenia z obecnego statusu polaka w danii. inaczej ma się rzecz do osób nowych, którzy nie znają swojej przyszłości w danii, ale też i w polsce. mogą(jak potrafią i podołają temu) na początku nie związywać się emocjonalnie i duchowo z danią i wykorzystywać takie zawiłe drogi do osiągania celu, aby na starsze lata mieć odłożone pieniądze. zawsze pozostanie czas ustatkowanie się. składki na chorobowe są odprowadzane, ubezpieczenie zdrowotne jest. na emeryturę też pobierają. to o danii. pomimo tego podatku się nie płaci, ponieważ to legalne.a o polsce? tam trzeba mieć dużo pieniędzy, aby poradzić sobie na starsze lata.
a tak naprawdę to jest bardzo indywidualne podejście, jak każdy z nas wykorzysta swoje życie.
ja nie radzę tutaj, jak żyć. piszę, jak nie płacić podatku osobom, które chcą to wiedzieć.
życzę im powodzenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej