Ogólne > Podatki

Przedluzenie podatku 8%

<< < (5/8) > >>

8% cały czas:

--- Cytat: K3 w 18 Sty 2009, 23:48:35 ---Danii należy się 8%, Polsce podatek od reszty...

--- Koniec cytatu ---
mając duńską rezydencję podatkową płaci się 8% i inne podatki. pomimo tego można mieć ulgi. płaci się w danii 8%, w polsce 0%

--- Cytat: K3 w 18 Sty 2009, 23:48:35 ---jakoś pamiętasz o duńskich przepisach, tych korzystnych dla ciebie... jakoś o polskich już nie....

--- Koniec cytatu ---
oba państwa dają korzystne przepisy. pamiętam o nich w jednym czasie.

--- Cytat: K3 w 18 Sty 2009, 23:48:35 ---i mimo, że to już kiedyś pisałem, napiszę jeszcze raz: osoba która w PL zasłania się duńską rezydencją podatkową, a w DK zasłania się polską; taka osoba jest dla mnie po prostu złodziejem....

--- Koniec cytatu ---
nie można mieć dwóch rezydencji podatkowych. mnie obowiązuje duńska. polska o tym wie, dania też.

meldunek i kluska:

--- Cytat: misio_99 w 19 Sty 2009, 23:54:19 ---ja dodam, ze w Danii jest tylko miejsce zameldowania, natomist w Polsce jest miejsce zameldowania i miejsce zamieszkania... w polskich urzedach skarbowych bierze sie pod uwage miejsce zamieszkania (podatnicy rozliczaja sie ze wzgledu na miejsce zamieszkania), natomiast miejsce zameldowania jest podawane tylko w celach informacyjnych

--- Koniec cytatu ---

od 01.01.2009 weszły duże zmiany w przepisach meldunkowych. czy teraz koniecznie trzeba mieć meldunek?

co do Kluski to sprawa byla lipna bo on dzialal na pograniczu prawa tzn wykorzystywal luki prawne do zwrotu duzych sum podatku VAT... sad mogl wydac wyrok rownie dobrze w na korzysc skarbowki... za duzo szumu sie wokol tego zrobilo w mediach i wyrok byl jaki byl... niech swiadczy o tym rowniez smieszne odszkodowanie jakie dostal za aresztowanie...

[/quote]

... całe 5 tys. pln

kaayaa:
Apolonia popieram Cie w 100%. Nie jest milo sluchac od dunskich kolegow , ze Polacy tylko kombinuja. Jesli ktos pracuje tutaj juz trzeci rok to chyba nie jest to tylko praca sezonowa?

Apolonia:

--- Cytat: kaayaa w 20 Sty 2009, 20:11:03 ---Apolonia popieram Cie w 100%. Nie jest milo sluchac od dunskich kolegow , ze Polacy tylko kombinuja. Jesli ktos pracuje tutaj juz trzeci rok to chyba nie jest to tylko praca sezonowa?

--- Koniec cytatu ---

Hej dzięki miło słyszeć, że nareszcie ktoś mnie popiera - ja musiałam dlugo walczyc i udawadniec ze nie jestem kims gorszym od Dunczyków,
ale sie udało i Tobie też tego życze.

[Posted on: 21 Styczeń  2009, 02:45:49]

--- Cytat: misio_99 w 21 Sty 2009, 00:59:18 ---
tylko, ze przepisy ustawy o ewidencji ludnosci i dowodach osobistych nijak sie maja do rozliczen z urzedem skarbowym... rozliczasz sie nie tam gdzie jestes zameldowany ale tam gdzie mieszkasz... ja bylem zameldowany i mieszkalem w dwoch roznych miastach... rozliczalem sie z urzedem skarbowym ktory byl wlasciwy dla miejsca mojego zamieszkania

tak teraz sobie przegladam ta ustawe o ewidencji ludnosci i sobie mysle ile to ja zlamalem i lamie przepisow tej ustawy  ;D

--- Koniec cytatu ---
Hej Misiu w Danii jest coś takiego jak beboelsespligt i tego sie nie ominie a pozatym tutaj są zgrane bazy danych w takim stopniu że w Polsce tego jeszcze długo nie będzie

zuza:
ale wy kombinujecie ludzie   ja tu jestem drugi rok i niekombinuje z tym 8% podatkiem taki przywilej mialam tylko rok i ciesze sie a teraz mam 40% i  wcale    mnie to nierusza poprostu tak tu jest ale jak wam zle to jedzcie do polski i kloccie sie tam o podatki i niepsujcie  nam bardziej naszej reputacj a kombinatorom zycze aby skat ich dupnol i kazqal zwrocic wszystkoco im  sie nienalezalo:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej