poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Jazda na polskich blachach  (Przeczytany 76152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
Odp: Traktujcie to indiwidualnie
« Odpowiedź #150 dnia: 17 Wrz 2009, 18:40:00 »
zgadzam sie.ale jak oni mi udowodnia ze korzystam z samochodu na pl tablicach???bo np do pracy mam auto na dk ale do polski juz jezdze swoim pryatnym na pl blachach.
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
Odp: Uwaga na granicy od 21 tego miesiąca
« Odpowiedź #151 dnia: 17 Wrz 2009, 18:42:43 »
jechalam ostatnio do polski t.j w noc z pon na wotrek.i faktycznie na granicy <tyle ze pl-de>jest od cholery polizei niemieckiej.i kontroluja prawie kazdy samochod ktory wjezdza do polski.
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Klingon2

• Gość
Odp: Traktujcie to indiwidualnie
« Odpowiedź #152 dnia: 17 Wrz 2009, 18:59:22 »
jak oni mi udowodnia ze korzystam z samochodu na pl tablicach???
do polski juz jezdze swoim pryatnym na pl blachach.

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #153 dnia: 17 Wrz 2009, 19:57:21 »
Wątek założony i napisany TAK piękną "polszczyzną", że trudno mi odeprzeć wrażenie,że to wątek, jak zwykle, "ku pokrzepieniu serc", droga pani Aneto. ;)

Offline AnitaKulig

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
    • Status GG
« Odpowiedź #154 dnia: 17 Wrz 2009, 20:14:09 »
:( No i tak to jest z naszymi rodakami...zawsze to samo chcesz pomóc,ostrzec a i tak cię odpowiednio zrysują.Mój chłopak pracuje w SKACIE i stąd mam powyższe informacje.No cóż róbcie co uważacie,ale pózniej nie płakać.Pozdrawiam

gosc73

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 17 Wrz 2009, 20:22:50 »
pewnie sprząta  ;D

Offline berserk

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #156 dnia: 17 Wrz 2009, 20:23:25 »
Ściema! najpierw piszesz, że szef Duńczyk Ci powiedział, potem kasujesz wpisy i piszesz, że chłopak w skacie pracuje. Logujesz się dziś i od razu wyjezdzasz z takimi newsami.

Nie rozumiem takich ludzi, chcesz sie dowartosciowac ::)

PS> Nie mam samochodu na polskich blachach :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #156 dnia: 17 Wrz 2009, 20:23:25 »

Offline marteczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #157 dnia: 17 Wrz 2009, 20:33:26 »
pytam jeszcze raz co z osobami  ktore posiadaja pozwolenia ? czy mogą spodziewać sie jakichś problemów na granicy?

Offline AnitaKulig

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #158 dnia: 17 Wrz 2009, 20:42:11 »
Zawsze doszukujecie się szczegółów...mam zaprzyjaznionego szefa,który zawsze stara się mi pomóc i przekazywać ważne informacje dotyczące nasz jako narodowości mieszkającej i pracującej tutaj w Danii.Napisałam,że mam chłopaka w SKACIE abyście zrozumieli powagę sytuacji,ale wy oczywiści musicie ze mnie pocisnąć nie ważnie,że ta informacja może uratować komuś prace jak nie dojedzie na czas do Danii po weekendzie w Polsce.No cóż więcej się tutaj nie udzielam.

[Posted on: 17 Wrzesień  2009, 20:39:26]

Wszyscy Ci,którzy są tutaj do roku czasu mogą spokojnie jezdzic tylko oczywiście jeżeli wystosowali odpowiednie pismo do skatu a takie pozwolenie chyba tego już wam nie muszę tłumaczyć.

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #159 dnia: 17 Wrz 2009, 21:21:34 »
 Powagę, powagę. Prosimy o powagę   ;)  ;D ;D ;D  ;D ;D ;D  :P   !!!

zenion

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: 17 Wrz 2009, 22:41:53 »
Powagę, powagę. Prosimy o powagę   ;)  ;D ;D ;D  ;D ;D ;D  :P   !!!

Uwaga jak ktos bedzie mial ziemniaki z polski to kaza je nam miejscu ugotowac i zjesc,a jak nie do clo 125%

nokos

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: 17 Wrz 2009, 22:44:43 »
To samo z papabusesami i wódką. Wszystko na miejscu, komisyjnie. Do przepalenia i porzygania...

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 17 Wrz 2009, 22:51:52 »
Mam info z pierwszej reki :D Kumpla zatrzymali kilka dni temu na granicy. Nic nie musial placic od razu, wiec to juz pierwsza bujda. Owszem, dali mu wybor - rejestracja lub wyjazd, ale ma na to 2 tygodnie. ogolnie problemow nie robili i jeszcze poradzili by zlozyc wniosek o pozwolenie na jazde tymczasową, a do czasu rozpatrzenia mozna legalnie jezdzic. Ogolnie nie dajcie sie zastraszyć :)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #163 dnia: 17 Wrz 2009, 23:10:44 »
Powiem tak:
Na pewno Dunczykow irytuje fakt, ze polscy budowlacy, ogrodnicy i sprzataczki jezdza furami takimi, na ktore ich nie stac i zadaja sobie pytanie jak to mozliwe.
Na pewno brakuje kasy w budzetach wiekszosci gmin.
Na pewno gminy szukaja wszelkich mozliwosci zalatania owych dziur, wiec na pewno i rozpatrywane sa obostrzenia przepisow dotyczacych uzywania samochodow na tablicach zagranicznych.

Jednakze nie wierze, zeby SKAT (zwlaszcza SKAT, ktory badz co badz zatrudnia urzednikow, a nie funkcjonariuszy) podjal sie tak szeroko zakrojonej i jednoznacznej akcji/egzekucji.

Nie wierze rowniez w to, ze nawet jezeli nawet taka akcje przygotowuja, to byli by o niej powiadomieni podrzedni urzednicy we wszytskich urzedach skarbowych.

A o ile zaraz sie nie dowiemy, ze chlopak "informatorki" jest dyrektorem urzedu skarbowego, to i tak nie wierze, by lokalne urzedy skarbowe zostaly powiadomione.
Przygotowania do takiej akcji, odbyly by sie centralnie i raczej w szeregach "policji skarbowej".

Mysle, ze informacja taka wynika raczej z tego, ze coraz wiecej sie na ten temat mowi.

Oczywiscie nie jestem zwolenniczka naciagania przepisow oraz unikania obowiazku podatkowego zwiazanego z przerejestrowaniem samochodu. Natomiast jestem absolutna przeciwniczka szerzenia fermentu i plotek z serii "Tata.... a Marcin powiedzial..."
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poly

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 17 Wrz 2009, 23:24:05 »
Powiem tak:
Na pewno Dunczykow irytuje fakt, ze polscy budowlacy, ogrodnicy i sprzataczki jezdza furami takimi, na ktore ich nie stac i zadaja sobie pytanie jak to mozliwe.
Na pewno brakuje kasy w budzetach wiekszosci gmin.
Na pewno gminy szukaja wszelkich mozliwosci zalatania owych dziur, wiec na pewno i rozpatrywane sa obostrzenia przepisow dotyczacych uzywania samochodow na tablicach zagranicznych.

Jednakze nie wierze, zeby SKAT (zwlaszcza SKAT, ktory badz co badz zatrudnia urzednikow, a nie funkcjonariuszy) podjal sie tak szeroko zakrojonej i jednoznacznej akcji/egzekucji.

Nie wierze rowniez w to, ze nawet jezeli nawet taka akcje przygotowuja, to byli by o niej powiadomieni podrzedni urzednicy we wszytskich urzedach skarbowych.

A o ile zaraz sie nie dowiemy, ze chlopak "informatorki" jest dyrektorem urzedu skarbowego, to i tak nie wierze, by lokalne urzedy skarbowe zostaly powiadomione.
Przygotowania do takiej akcji, odbyly by sie centralnie i raczej w szeregach "policji skarbowej".

Mysle, ze informacja taka wynika raczej z tego, ze coraz wiecej sie na ten temat mowi.

Oczywiscie nie jestem zwolenniczka naciagania przepisow oraz unikania obowiazku podatkowego zwiazanego z przerejestrowaniem samochodu. Natomiast jestem absolutna przeciwniczka szerzenia fermentu i plotek z serii "Tata.... a Marcin powiedzial..."

Mirro a mozesz zagladnac na watek jazda na pl blachach tam napisalem o  hipotetycznej sytuacji co Ty na to?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #164 dnia: 17 Wrz 2009, 23:24:05 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 83532
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
Opodatkowanie polskich oszczędności

Zaczęty przez liliaDział Podatki

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 28163
Ostatnia wiadomość 24 Cze 2010, 07:45:51
wysłana przez neletop
o polskich dzieciach deportowanych do Rosji

Zaczęty przez neletopDział Kultura

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 10880
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2010, 15:28:30
wysłana przez neletop
Praca na POLSKICH warunkach w Danii - Co to jest ??

Zaczęty przez willyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 84
Wyświetleń: 52515
Ostatnia wiadomość 12 Kwi 2010, 21:00:42
wysłana przez turbo
Motocykle na polskich numerach-przepisy

Zaczęty przez wincentDział Hydepark

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 127595
Ostatnia wiadomość 23 Lis 2018, 11:54:20
wysłana przez lesoleil