poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Co o tym sadzicie?  (Przeczytany 96217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Co o tym sadzicie?
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Sty 2010, 14:17:46 »
Dzekuje za interesujacy pomysl .
Na razie usiade w pozycji  "kwiat lotosu" i przemysle .
Ommmmmm...

Fachurra

jest.info

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 13 Sty 2010, 14:30:07 »
Co do coaching to z czasem ludzie mogą zacząć kwestionować skuteczność metod Fachurry i różową przyszłość jaką im obiecuje. Dlatego dobrze mieć za sobą kogoś nieomylnego, nadludzkiego, wszechmocnego. Niech też ludzie rano i wieczorem powtarzają że wierzą w istnienie tego Kogoś i powiedzieć im, że jeśli zaczną wątpić lub wierzyć w jakiegoś innego Kogoś (ze względu na konkurencję), to spotkają ich same nieszczęścia (może nie od razu ale na pewno). Niech też nauczają swoje dzieci i wokół rozgłaszają "prawdę". :-\

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #107 dnia: 13 Sty 2010, 14:46:00 »
Juz mi nogi dretwieja od tego "kwiatu lotosu" , ale kontempluje dalej .
Ommmmmmmmmmm..

Fachurra ( a moze ja jestem prorokiem ? Tylko kto mnie tu zeslal ?)

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #108 dnia: 13 Sty 2010, 14:46:13 »
Moze nie na temat..
Kiedys tam koles zartownis wyslal mnie na interesujacy pomiar aury (150dkr), baba/naukowiec zalozyla mi elektrody na leb zrobila zdjecia aury i pozniej analizujac to oznajmila mi, ze mam ogromny talent artystyczny (nic mi dotychczas nie bylo wiadomo na ten temat) nad ktorym musze jednak intensywnie popracowac (48 godzin na dobe byloby napewno za malo :) ). Pozniej sie okazalo, ze to samo polecila zartownisiowi i paru jego kolegom.

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #109 dnia: 13 Sty 2010, 15:02:07 »
Czy chcialbys , w zwiazku z tym co opisales powyzej skozystac z uslug mojego wlasnie zalozonego coaching office ? Jesli tak , to podaj adres celem wyslania formularza . Dzis do 18.oo wpisowe wynosi tylkoooo 2735 koron!!!!

Polecam moje uslugi!!!

Fachura ( ja chyba bede niedlugo bogaty ! )

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #110 dnia: 13 Sty 2010, 15:15:59 »
Moja idea dotyczyla nieborakow z Polski, a nie zdezolowanych, zdegenerowanych aczkolwiek "napeklowanych" dunow z niezrozumialych przyczyn bredzacych jeszcze nieco po polsku :D.

Tak sobie pomyslalem, ze cie chyba znam (slabo) prywatnie..

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #111 dnia: 13 Sty 2010, 15:21:40 »
I dopabuse teraz sie zglaszasz , po moim wyjezdzie z Danii  ? A gdzie ty byles jak szukalem tam przyjaciol ? Ha ?

Fachurra ( teraz jestem rozczarowany ) :'(

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 13 Sty 2010, 15:21:40 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #112 dnia: 13 Sty 2010, 15:25:48 »
Sadze, ze widzielismy sie chyba na poczatku grudnia, w smutnych okolicznosciach na Bredgade.

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Sty 2010, 15:37:46 »
Nie wiem o jakie smutne okolicznosci tu chodzi , ale nie chce robic zartow w tym miejscu .
Mnie naprawde tam nie bylo .

Fachurra

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #114 dnia: 13 Sty 2010, 17:59:12 »
to jest świetne ;D  ,masz talent Fachurra   czekam na cd .
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Sty 2010, 18:17:50 »
fachura, czemu sie nie chwalisz, ze do tej pracy dali ci laptopa z mobilnym internetem?
 piszesz o tak roznych godzinach, ze chyba uzywasz go w przerwach w tym malowaniu ;D

[Posted on: 13 Styczeń  2010, 18:11:12]

fachura,jestem gotowa opuscic dla ciebie Danie, moze zamienisz sex wirtualny na realny, moze zalatwisz mi prace przy tym malowaniu?, tez mam spore doswiadczenie w tym fachu, codziennie maluje i rzesy i powieki, puder na policzki tez klade rowniutko.....

Offline Fachurra

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #116 dnia: 16 Sty 2010, 14:33:15 »
faja
Newbie

« Odpowiedz #115 : Wczoraj o 17:17:50 » 

--------------------------------------------------------------------------------

fachura, czemu sie nie chwalisz, ze do tej pracy dali ci laptopa z mobilnym internetem?
 piszesz o tak roznych godzinach, ze chyba uzywasz go w przerwach w tym malowaniu

[Posted on: 13 Styczeń  2010, 18:11:12]
--------------------------------------------------------------------------------

fachura,jestem gotowa opuscic dla ciebie Danie, moze zamienisz sex wirtualny na realny, moze zalatwisz mi prace przy tym malowaniu?, tez mam spore doswiadczenie w tym fachu, codziennie maluje i rzesy i powieki, puder na policzki tez klade rowniutko.....

W odpowiedzi  :

Mam taki stary , zle chodzacy radziecki zegarek . Stad rozne pory moich wpisow . Po prostu nigdy nie wiem , ktora jest godzina   :-\.

Bardzo zainteresowala mnie Twoja propozycja wspolpracy .
Jako malarz nie popracuje juz dlugo , poniewaz wlasnie organizuje Coaching Office ( czytaj powyzej ) , ktore bedzie pomagalo zagubionym rodakom w calej Europie , a moze i w Mongolii albo na jeszcze jakims kontynencie . Z pewnoscia bedzie mi potrzebnych kilka osobistych sekretarek . Miejsce glownej sekretarki jest jeszcze nieobsadzone , a wiec jesli jestes zainteresowana , przyslij prosze kilka Twoich fotografii z ktorych jasno wynika ze jestes odpowiednia osoba na to stanowisko ( m.in. ze jestes kobieta -i to od urodzenia , poniewaz Twoj internetowy Nick brzmi troche podejrzanie ).

Z nadzieja na rychly osobisty kontakt  ( no wiesz o co chodzi.....  ;)) ,

Fachurra

[Posted on: 14 Styczeń  2010, 08:55:05]

OBOZ PRACY 42 ( 14.01.2010 )

Zaczekalem przy wyjsciu z zakladu az wyjda rodacy . Juz po chwili bylo dwoch , wiec przedstawilem sie uprzejmie i zaprosilem wedlug staropolskiego zwyczaju na zapoznawczego kielicha . A ci zamiast sie ucieszyc to mowia ze im sie spieszy bo maja jeszcze fuche do zrobienia . Moze innym razem . Innym razem ? Kto odmawia wypicia ze mna , ten moze sobie sam kupic innym razem . Dziwolagi jakies ,  juz zapomnieli o starych tradycjach . Na szczescie  po chwili wyszla nastepna grupka . Tu juz po glosnosci rozmowy i barwie slow wyczulem ze to swoi . Mialem dobre przeczucie . Ucieszyly sie chlopaki z zaproszenia . Wiedza tez gdzie spotyka sie Polonia . Fajno jest . Zapowiada sie mily wieczor . Po drodze wstapilismy jeszcze do Western Union bo przeciez musze wyslac troche kasy mojej Kasi do domu . Wysle jej 500 koron , a co tam wysle jej 1.000 , zeby nie miala finansowych problemow !! Niech sobie cos ladnego do ubrania kupi i dzieciakom tez , to sasiedzi zobacza ze dbam o rodzine . Poza tym jak jej wiecej wysle to da mi jakis czas spokoj . Dotarlismy do celu . " Knut Krog "- tak sie ta knajpa nazywa i sprzedaja tu öl . W niemczech to öl na stacjach benzynowych sprzedaja , a tu w knajpie . Zaraz po otwarciu drzwi poczulem sie jak w ojczyznie .Powietrze ze siekiere mozna powiesic . Swojski zapach piwka pomieszany z zapachem papabusesow , toalety i czegos smazonego i gwar taki ze trzeba sie przekrzykiwac nawzajem .... jak w domu . I tylko polska mowa ! Albo przychodza tu inteligentni Szwedzi ktorzy posluguja sie naszym jezykiem , albo ziomkowie . Paru juz pewnie jest troche dluzej bo ucinaja sobie wytrzezwiencza drzemke na stolikach . Czy tu tez nalewaja wodke tez do takich ciupenkich naparsteczkow ? Nie !! Ci juz sie nauczyli - po 50tce na poczatek , a potem juz po 100tce . Na zagryche klopsy . Porzadny lokal .Bede z pewnoscia czesciej zagladal . Mozna tu poznac ciekawych ludzi . Wszyscy z ktorymi rozmawialem maja cholerne szczescie , zarabiaja mase pieniedzy , maja zamiar kupic sobie auta a niektorzy nawet chca kupowac domy ! Tu nie ma biednych ! Powypytywalem troche co trzeba robic zeby tez odnosic tylko sukcesy . Najzyczliwszy jest Kasko . Ten to sie zna na rzeczy . Jest absolwentem Zasadniczej Szkoly Zawodowej w Wolominie , a wiec ma dobre wyksztalcenie i swietne pochodzenie . Ten zna sie na wszystkich  przepisach szwedzkiego prawa pracy . Jest tu juz od trzech lat z ktorych przepracowal 3 miesiace , a 33 miesiace zyje z zasilkow , zapomog , dodatkow , odszkodowan no i z chorobowego . Madry chlopak ten Kasko , musze sie go trzymac to  razem duzo zdzialamy . Wyjasnil mi ze mam mojego szefa w rece , bo pracowalem dzis bez oficjalnej umowy o prace . To jest przestepstwo i jesli zagroze mu jutro zgloszeniem tego na policje to narobi w portki ze strachu da mi umowe i podwyzke . Ale zanim ja podpisze to Kasko chce sprawdzic , czy przypadkiem nie ma w niej jakiejs lewizny . I tak kieliszek po kieliszku zostalem uswiadomiony co do moich praw pracowniczych . Teraz juz wiem dlaczego wszystkim ktorych poznalem w "Knut Krog" tak swietnie sie powodzi . Szwecja ma swietne prawo pracy , a Kasko jest genialnym doradca . Na koniec imprezy o malo nie dostalem zawalu jak mi pokazali rachunek . Zaliczki nie starczy  :o!! Albo moi nowi koledzy mieli takie pragnienie , albo trafilem do najbardziej ekskluzywnego pubu w miescie . Musialem  troche pozyczyc . Oddam z pierwszej wyplaty  ::). C.d.n.

[Posted on: 14 Styczeń  2010, 18:08:13]

OBOZ PRACY 43 ( 15.01.2010 )

Czy ktos z was  probowal kiedys , po ostrej imprezie , noca , w obcym miescie , w adidasach z przetartymi podeszwami , przy 20 stopniowym mrozie i po oblodzonych ulicach szukac domu w ktorym mieszka od trzech dni ? Ja probowalem ! U nas to szedlem z gospody do domu wzdluz torow kolejowych , trzymajac sie szyny rekami , potem wzdluz plotu Staszka Kopytniaka , a jak sie plot konczyl to przewracalem sie w prawa strone i musialem juz tylko czekac az mnie Kasia znajdzie i pozbiera . A tu ? Pelno ulic , domow , aut . Niewiadomo czego sie trzymac . Chyba z 3 godziny tak  wedrowalem robiac co kilka krokow Jana Pawla drugiego ( to takie symboliczne calowanie ziemi ) . W porownaniu z tymi trzema godzinami wydaly mi sie ostatnie trzy miesiace poniewierki po Europie pobytem w sanatorium .To dowod na to , ze wszystko zalezy od punktu widzenia . W momencie , kiedy moj punkt widzenia byl po raz setny na wysokosci 25 centymetrow nad poziomem chodnika , zatrzymuje sie ladny , zagraniczny samochod  z migajacymi swiatelkami i dwoch szoferow w eleganckich uniformach wyciaga do mnie pomocne dlonie . Ja to musze miec pracowitego aniola stroza.. ( jaki pan taki kram ). Pomogli wsiasc do auta . Nie zrozumialem wprawdzie co do mnie mowia , ale znalazlem w kieszeni paszport i kartke z adresem mojego kolegi Gino . Zawiezli  pod sam dom i jeszcze podprowadzili do windy . Moze to harcerze ktorzy robia dobre uczynki ? Chcialem z wdziecznosci podarowac im dwa ostatnie papabusesy , ale honorowo nie przyjeli , a wiec to harcerze .Cale szczescie bo gdyby przyjeli to nie mialbym co palic . Wszedlem cichutko , na paluszkach do mieszkania , przewracajac po drodze kilka drobnych mebli , zeby nie obudzic Gino i oczom nie wierze !! Gino siedzi przy stole , naprzeciw niego siedza na stole Mruk i Maruda (no te jego koty), a posrodku stolu ostatnia butelka mojej dunskiej wodki....... DO POLOWY PUSTA !!!!!  Koty wychlaly moja wodke !! Juz chcialem dac im po kolei w leb , ale popatrzylem na Gino i serce podskoczylo mi 5 metrow w gore! Powieki naprezone w polowie galek ocznych ,dolna szczeka wisi bezwladnie, zrenice skabusewane w rozne strony swiata.... Boze ! Gino sie nawrocil ! Nadymany w trupa ! Normalny czlowiek !! Potoczylem sie do kuchni po druga szklanke zeby dotrzymac mu towarzystwa . Reszte opowidm waym jutro bo dzis nie trafiam jiz  palcami  na wlasciwe litery  :P. C.........................d................................n................

Offline bumi71

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #117 dnia: 17 Sty 2010, 03:26:30 »
Fachurra.. dawaj  do  Kopenhagi  .. to jest  prawdziwy raj  dla  porzadnych  ,uczciwych  ludzi  jak ty . Ostatnie  co  widzialem to ze  narod  sobie  nawzajem z kont bankowych  pieniadze  wybiera ..  Wschodnia polska ..ewentualni  winni ... wiedza o czym pisze   .. jak  dojdzie co do  czego  to  podam nazwiska ..I  w  tym  momencie  to zacznie byc  nieprzyjemne . Po prostu  jak  widze  jakegos  matola ktory  byl  tu  juz  od  kilku  lat .. i  wydaje mu  sie ze mowi troche po  angielsku I  moze  pobierac w  zwiazku  z  tym pobierac  polowe  czyjegos  wynagrodzenia ..
Nagle  wydaje  mi  sie  ze " oko  za  oko  zab za zab " chyba  ma  jakies  realne  uzasadnienie ...

Offline ziomekPL

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #118 dnia: 17 Sty 2010, 17:19:08 »
WOOOW   :d TEŻ ZNAM ANGIELSKI  ;D

Offline bumi71

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #119 dnia: 17 Sty 2010, 18:29:12 »
To kariera  posrednika  w branzy  budowlanej  w  Danii stoi przed  Toba  otworem  ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 17 Sty 2010, 18:29:12 »

Agencja Pośrednictwa Pracy CROCO DIM - wie ktoś coś o tym?

Zaczęty przez skowronDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 20333
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 09:23:01
wysłana przez kingamagda
Szwecja wygrała Eurowizję w tym roku:)

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4959
Ostatnia wiadomość 27 Maj 2012, 22:02:31
wysłana przez piotr1
co wy o tym myslicie?

Zaczęty przez neletopDział Odense

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 12487
Ostatnia wiadomość 31 Mar 2009, 17:14:35
wysłana przez janusz Odense
Jak sie odnalezc w tym miescie?

Zaczęty przez HerlevDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 5398
Ostatnia wiadomość 05 Lis 2009, 15:15:05
wysłana przez RybkaWillego
Czy warto zaryzykować z tym pracodawcą? MAREMA (PL) - Hoved Rent (DK)

Zaczęty przez elbaDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 11033
Ostatnia wiadomość 23 Kwi 2008, 23:40:42
wysłana przez andrzej1