Ogólne > Rodzina ...
Przedszkole
Tula:
--- Cytat: Tula w 11 Mar 2008, 21:40:37 ---Udaj sie do komuny i popytaj, aczkolwiek nie wroze sukcesu. Ale moze sie myle i w Twojej komunie to mozliwe. Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Autocytat, ale dzis sie dodzwonilam do zrodla, czyli KK, i zapytalam. Pani powiedziala, ze jesli ktos chce zalozyc taki osrodek, moga mu wyslac na adres domowy zestaw regul po angielsku lub dunsku -- wystarczy napisac do nich w tej sprawie maila ze swoim dokladnym adresem na INFOteam@buf.kk.dk
Edytam:
Bardzo dziękuję za pomoc. Jestem jeszcze w Polsce, ale chcę wyjechać w czerwcu z rocznym dzieckiem i resztą rodziny. Chcemy być razem, więc każdy szuka czegoś dla siebie już stąd.
Zapytam jeszcze, co się dzieje z dziećmi podczas wakacji? Czy od czerwca przedszkola są zamykane, jak w Polsce, czy są jakieś alternatywne formy zajęć dla dzieciaków? Bo chyba wszyscy rodzice nie mają urlopów przez 2 miesiące... Bo może to dla mnie właśnie dobry moment na start.
michalina:
Po pierwsze wakacje sa krótsze niz w Polsce i zaczynaja sie na początku lipca a kończą w połowie sierpnia.W kazdym przedszkolu są dwa tygodnie kiedy jest zamkniete.Informacja w jakim czasie jest podawana w marcu.Sa przedszkola które pełnia dyzur w czasie gdy inne są zamknięte.Należy w marcu potwierdzić czy dziecko będzie miało w tym czasie opiekę czy będzie przez dwa tygodnie,bądz tydzień uczęszczało do innej placówki-wszystko zależy od tego czy rodzic ma w tym samym czasie urlop.
Tula:
--- Cytat: michalina w 14 Mar 2008, 09:22:53 ---W kazdym przedszkolu są dwa tygodnie kiedy jest zamkniete.
--- Koniec cytatu ---
Jest Pani pewna? Nasze jest otwarte caly rok, takze podczas wakacji, a pedagodzy po prostu uzgadniaja urlopy, tak aby nie wyjechali wszyscy w tym samym czasie. Sa natomiast dni, kiedy jest zamkniete (10 w ciagu roku, na przyklad w dniach pomiedzy swietami Bozego Narodzenia a Nowym Rokiem czy kiedy jakies swieto wypada w czwartek, to dniem wolnym staje sie piatek rowniez) i informacje o tym, ktore to sa dni, rodzice dostaja na poczatku roku kalendarzowego.
Edytam:
Dziękuję, to dla mnie cenne informacje. A jak się ma sprawa w Aarhus? Planuję wyjazd tam z rodziną, interesuje mnie, czy jest tam zapotrzebowanie na domowe mini przedszkole (do 10 dzieci)? Czy przedszkola są przepełnione, czy są wolne miejsca? Może lepiej zostać nianią share, na początek? Trochę się boję, że wynajmę salę, zakupię pomoce naukowe, powieszę dyplomy, będę opłacać podatki, a nikt nie przyjdzie...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej