Ogólne > Rodzina ...
Przedszkole
lilia:
Wiem,że wątek dotyczy przedszkola,ale prosiłabym mod. o niedopinanie go do głównego wątku. Nie chodzi o placówki ogólnie,ale mam konkretne pytanie- jaki wpływ ma rodzic na wybór placówki..?!
Mój małżonek, samodzielnie, wybrał się do komuny i zapsał Młodego do przedszkola- dostał jednak kartkę gwarantującą po x czasie miejsce w jednym z dwóch możliwych przedszkoli. I teraz pytanie- jaki mam wpływ?
Jedno z możliwych zupełnie odpada.. jest okropne, znajduje się w blokowisku imigranckim,a na dokładkę miałabym do niego PÓŁ GODZINY drałowania piechotą (2,5 km),a nie mam auta.
Drugie mi pasuje. Nie poślę dziecka do wcześniej wymienionego przedszkola- trudno ,ale wolałabym uniknąć takich sytuacji.
[Posted on: 06 Październik 2008, 20:03:43]
Czy ktoś się orientuje, co ma do powiedzenia rodzic w sprawie wyboru placówki?!
Jomir:
Moze jej nie zaakceptowac i dalej czekac na miejsce.
Nikt, niczego nie moze CI nakazac.
hexa:
My moglismy wybrac 3 i czekac, az sie znajdzie w jednym z nich miejsce. Jest w internecie strona, gdzie jest uwzgledniona ilosc dzieci oczekujacych. Dodatkowo sa przedszkola, w ktorych sa specjalne miejsca dla dzieci nie mowiacych po dunsku. Nam przedszkolanka w wybranym przez nas przedszkolu (ogladalismy przedszkola w okolicy przed wyborem) doradzila zebysmy starali sie wlasnie o to miejsce dla dzieci nie mowiacych po dunsku. My skladalismy wniosek w czerwcu, a od wrzesnia mielismy juz "przydzial" do jednego z wybranych przedszkoli. Moze bylo latwiej, bo czesc dzieci opuszczalo przedszkole i zaczynalo szkole.. MAsz jednak mozliwos wyboru. Jesli nie wybierzesz to wiem, ze jest jakis limit propozycji od komuny - nie mozesz odrzucac w nieskonczonosc zaproponowanych przez nich miejsc.
lilia:
Misio, więc wygląda na to,że znowu wszytsko zależy od komuny.
Mąż poszedł do komuny, pani na wniosku wpisała dwa możliwe przedszkola i powiedziala,że mamy czekać na list.
Tylko ,że jedno z nich mi pasuje, drugie zupełnie odpada :(
Jomir:
Aczkolwiek nie moga Cie zmusic do przyjecia tej oferty.
Jezeli powiesz nie, to nie dadza nakazu.
Jedynie bedziesz czekala dluzej, na to, ktore chcesz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej