Ogólne > Rodzina ...
Przedszkole
Jomir:
Jeszcze raz CI napisze... NIE JA kazalam sobie dzwonic, a ludzie tkwiacy w tym systemie, wiec sorry, ale na pewno bardziej zorientowani niz Ty, Ja i cale nasze forum razem wziete.
A, ze przesada... coz... W Polsce moglibysmy czekac i z 20 lat.... Bo poki co nikt nie slyszal u nas o szkolach dla dzieci z Wysokofunkcjonujacym Autyzmem czy ADHD czy zaburzeniami ze spektrum autyzmu.
To nie sa szkoly zycia, ktore oferuje Polska.
To sa szkoly realizujace normalny program szkolny, w warunkach przystosowanych do mozliwosci percepcyjnych tych dzieci.
Po takiej szkole specjalnej dziecko moze isc do gimnazjum i nawet pozniej na studia.
Wiec coz znaczy rok czekania???
lilia:
Problem już się rozwiązał :D Szybciej niż ktokolwiek by się spodziewał ;D
Dzięki.
Manior:
Co prawda korupcja jako taka w Danii jest rzadkością http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2008 ,
ale ludzie walczą o swoje w inny sposób. Mirra ma rację. Grzeczną namolnościa i częstym dzwonieniem zbliżasz się do urzędnika od którego coś chcesz. Pomimo list, możesz załatwić daną rzecz w pierwszej kolejności z dwóch powodów:
1. Urzędnik Cię po prostu polubił.
2. Urzędnik ma Cię dosyć i chce się Ciebie jak najszybciej pozbyć
W obu wypadkach dostajesz to co chcesz.
Spotykałem się z tym wiele razy. Przy załatwianiu mieszkania w spółdzielni. Przy załatwianiu roboty w firmie, w której kiedyś pracowałem. W tym wypadku sam szef codziennie wisiał na telefonie do firm inżynieryjnych i pytał czy nie mają nowych projektów.
Jestem pewien, że listy do żłobka, przedszkola, może szkół prywatnych też są do przeskoczenia. Oczywiście misio ma rację z tym, że musi być zwolnione miejsce.
Hexa:
:) a jak sie zdazy, ze wniosek ,gdzies sie zapodzial? Ze pan/pani polozyla z boku i zapomniala? Nie dzwonisz , nie idziesz zapytac, a tam tylko kurz sie zbiera ;) Zadzwonisz - urzednik wyciaga wniosek, zeby sprawdzic czy wogole jest lub czy jest poprawnie wypelniony i sa szanse ,ze polozy go na gore :) Dzwonisz czesto to moze i fartem Twoj wniosek zaostanie pierwsze do zalatwienia. Poza tym tez uwazam, ze jak sie "truje komus d..." to i dla swietego spokoju urzednik zalatwia ta, a nie inna sprawe.
Klingon:
Dlatego Udlændingeservice w koncu napisal zeby nie dzwonic tylko po to zeby zapytac o status twojej sprawy. Inne urzedy zaczna tak samo robic. ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej