poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zatrzymany samochod przez SKAT  (Przeczytany 115088 razy)

Offline olejensen

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Zatrzymany samochod przez SKAT
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Lut 2010, 23:05:08 »
Tu jestes w bledzie,jesli Polskie auto stoi z rejestracja pl pod domem ,policja ma prawo je odstawic na odpowiedni plac przez autolawete,Sa jednak wyjatki ,jesli autko ma odkrecone pl rejestracje moze stac tam az porosnie mchem,Byly jednak komiksy zwiazane z tym,Polacy rano jadac do pracy przykrecali tablice a po powrocie je demontowali,ze niby auto jest nieuzytkowane,mieli jednak zyczliwych sasiadow meldujacych o tym ,pewnie ich to bolalo  czym sie buja Polska,no i wtedy policja przyczajka i bum.Obecnie do policji naplywa wiele zgloszen z dokladnymi adresami polakow ,oraz opisem aut nr,rej,kolor i marka,itd bardzo nam to pomaga ,z tego powodu ze juz nie trzeba tyle jezdzic i robic lapanki.mysle a nawet jestem przekonany ze na kolege poszkodowanego ktos zameldowal do odpowiednich organow,pozniej to juz idzie blyskawicznie.To portal dla Polakow wiec pisze takze w tym kierunku,ale kontrolujemy takze inne narodowosci ktore nie chca sie przystosowac z czego maja podobne problemy,ahaaa jesli ktos sie wybiera na Swieta do PL niech juz jedzie z 2  dni wczesniej ,szerokiej drogi zycze.

Koleżko vanroy - zdunizowałeś się widać w 100% pod względem charakteru, zachowania i mentalności.
Tymczasem, radzę ci:
1) zaopatrzyć się w "słownik interpunkcyjny":
http://merlin.pl/Slownik-interpunkcyjny/browse/product/1,296263.html
(tylko 9,90zł - chociaż jako zdunizowanemu Polakowi pewnie będzie ci szkoda wydać 20DKK),
2) przeczekać do sierpnia i zapisać się do jakiegoś zaocznego liceum dla dorosłych - w dzisiejszych czasach dobrze mieć wyższe wykształcenie
Ole Jensen

[Posted on: 24 Lut 2010, 22:51:17]

Jeśli to kompleksy - to pamiętaj że w niedługim czasie grozi ci depresja (piszę do koleżki vanroya) i pozostanie tylko Fluoksetyna - czyli popularny prozac...
Ole Jensen

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Lut 2010, 23:48:56 »
bylam w grudniu w podobnej sytuacji jak bodka.Sama pojechalam do SKAT aby dowiedziec sie ile musze  zaplacic podatku zeby moc legalnie jezdzic po Dk.Niestety okazalo sie ,ze uczciwosc nie poplaca.Podano mi kwote ,ktora byla dla mnie nieosiagalna.Poszlam do banku-dostalam odmowe.Wrocilam do SKAT ,prosic o system ratalny,dostalam rowniez odmowe.Nikt nie chcial sluchac ,ze nie mam takich pieniedzy,nie interesowalo ich skad wezme kase.Dali mi dwa tygodnie na podjecie decyzji.Przed uplywem tego terminu pojechalam znowu do SKAT zapytac czy moze zmienia zdanie i bede mogla placic w ratach ,wtedy uslyszalam ze albo rejestruje auto i place albo je wywoze bo w najblizszym czasie zapuka do mnie Policja.Wywiozlam.Sprzedalam w Pl.

Nie wiem bodka co Ci poradzic,wiem z wlasnego doswiadczenia,ze sa nieugieci i w nosie maja co bedzie z Toba czy z Twoja rodzina.Mysle,ze prawo prawem ale uczucia ludzkie powinny byc na pierwszym miejscu.Okazuje sie jednak,ze dunczycy ich nie maja........

Mimo wszystko zycze Ci  powodzenia i zdrowia dla Twojej rodziny.Trzymaj sie!!!

vanroy

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 25 Lut 2010, 07:24:07 »
Koleżko vanroy - zdunizowałeś się widać w 100% pod względem charakteru, zachowania i mentalności.
Tymczasem, radzę ci:
1) zaopatrzyć się w "słownik interpunkcyjny":
http://merlin.pl/Slownik-interpunkcyjny/browse/product/1,296263.html
(tylko 9,90zł - chociaż jako zdunizowanemu Polakowi pewnie będzie ci szkoda wydać 20DKK),
2) przeczekać do sierpnia i zapisać się do jakiegoś zaocznego liceum dla dorosłych - w dzisiejszych czasach dobrze mieć wyższe wykształcenie
Ole Jensen

[Posted on: 24 Lut 2010, 22:51:17]

Jeśli to kompleksy - to pamiętaj że w niedługim czasie grozi ci depresja (piszę do koleżki vanroya) i pozostanie tylko Fluoksetyna - czyli popularny prozac...
Ole Jensen
Mysle ze (twoj) cytat spowodowany jest desperacja i stresem kiedy zapuka ktos do Twoich drzwi.Szkoda sie rozpisywac :)bo Twoje uwagi mam tam gdzie slonce nie dochodzi ;D.Ok czas na patrol :)

Offline bodka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Lut 2010, 08:28:06 »
dzięki SOULI w końcu osoba która wie co to znaczy mam tyle dokumentacji i nic z tego szpitale koniec umowy o mieszkanie koniec pracy ja nie mam pracy i nic myślę nie chciałbym móc to załatwić tak jak TY Bogu bym za to dziękował zeby tak się stało jadę prosić o raty możę będą mi przychylni tak jak mówisz żeby nie mieć uczuć to nie do pomyślenia zgodziłbym się z tym że gdybym jeżdził afiszował się grał muzyką na full jeżdziłz piskiem opon ale nie samochód stał a ja się bałem gdziekolwiek ruszyć a tu masz ale tak to jest ludzie którzy chcą być uczciwi tak kończą nie wiem proszę Boga o pomoc a WAS trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki odezwę się jak będę coś wiedział no chyba że się całkiem załamię

Offline jaro-de

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Lut 2010, 08:49:26 »
Jesli te 100kDkk to opłata rejestracyjna a nie kara to nie jest tak tragicznie.
Płacisz te 100kDkk rejestrujesz autko zgodnie z wszystkimi procedurami potem je wyrejestrowujesz i zwracają ci 85% opłaty rejestracyjnej i wracasz autkiem do Polski. W prawdzie razem z rejestracją zaboli cię to jakieś 17 - 18 kDkk ale zawsze to mniej niz stracic samochod wart 170kDkk.
Współczuję i pozdrawiam - Jeremi.

Offline olejensen

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #65 dnia: 25 Lut 2010, 09:44:42 »
Mysle ze (twoj) cytat spowodowany jest desperacja i stresem kiedy zapuka ktos do Twoich drzwi.Szkoda sie rozpisywac :)bo Twoje uwagi mam tam gdzie slonce nie dochodzi ;D.Ok czas na patrol :)
Bodka - niestety nie umiem Ci nic doradzić - ale też trzymam kciuki.
Koleżko vanroy - a po ile lizaki? - dlaczego są tylko anyżowe i lukrecjowe? Żal mi ciebie - patrząc na twoje wszystkie wypowiedzi na forum na serio dochodzę do wniosku że masz silnie zakorzenione kompleksy, może trudne dzieciństwo, może nieudane związki (także z facetami). Jedyna rada - dobry psychiatra (a nie psychoanalityk!) - może wtedy mniej ludzi będzie na ciebie patrzeć z politowaniem?

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
« Odpowiedź #66 dnia: 25 Lut 2010, 09:56:58 »
Oho.
Zaczyna sie przepychanka slowna.  ???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #66 dnia: 25 Lut 2010, 09:56:58 »

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #67 dnia: 25 Lut 2010, 10:07:50 »
olejensen Jest to oficjalne ostrzeżenie, jeśli nie dostosujesz się do zasad panujących na forum (ataki personalne) podejmę dalsze kroki.
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline bodka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Lut 2010, 10:53:53 »
hej jestem jeszcze przed wizytą w SKAT i odnosnie tych 100tys dkk to wiem że jest ok ze strony skata że nie dostałem kary tylko sam podatek kwestia jest tylko taka że nie mam takiej kwoty a żaden bank nie chce udzielić mi kredytu mój bank DANSKE BANK odmówił GE MONEY odmówił EXPRESS BANK odmówił i chodzi mi tylko o to aby rozłożyli mi ten podatek na raty na co niestety SKAT nie chce się zgodzić natomiast odnośnie kary to nie wiem bo czytając artykuł na forum pewien Pan miał podobną sytuację ale zapłacił od razu podatek po czym i tak nie wydali samochodu gdyż zaczęli szukać dokładnie od kiedy co i jak aby właśnie dorzucić karę może ktoś z WAS orientuje się czy jeżeli ja od razu dostałem tylko wycenę samochodu wraz z kwotą zapłaty podatku to czy jest szansa że oddadzą mi samochód czy może być inaczej- tego się boję że nawet gdybym zdobył te pieniądze na zapłatę podatku to na karę już ich nie będę miał i wtedy to już zupełna klapa
ale bardzo WAM wszystkim dziękuję za słowa wsparcia to fajnie jak POLACY mogą sobie w jakiś sposób pomóc tak powinno być niestety czsami jest inaczej

Offline anmar2424

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #69 dnia: 25 Lut 2010, 11:56:54 »
Jakie masz auto i ile ci wyliczyli?

[Posted on: 25 Lut 2010, 11:32:22]

100000 dk to chyba żart?

Offline bodka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #70 dnia: 25 Lut 2010, 12:49:08 »
to niestety nie żart tyle wyliczyli podatku samochód wyceniony na 170tys dkk a podatek na 100tys dkk

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #71 dnia: 25 Lut 2010, 18:41:22 »
Podejrzewam ze zaden bank ci nie udzieli kredytu jesli nie masz stalej pracy, moglbys wziac ewentualnie pod zastaw auta jesli bylby na dunskich numerach,sprobuj sprzedac je tutaj jakiemus chandlarzowi pojezdzij i sie popytaj moze cos z tego bedzie.

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 25 Lut 2010, 19:41:29 »
No jesli masz zakonczenie umowy 8 stycznia, a zlapali Cie w lutym ... to czegos tutaj nie rozumiem, bo teoretycznie to nie maja prawa zabrac, bo juz nie pracujesz, tylko jestes w celu ... turystycznym.
Chyba, ze piszesz o rozwiazaniu umowy z dniem 8 stycznia, ale pozniej byl okres wypowiedzenia, podczas ktorego Cie zlapali?

jaro-de
- "niz stracic samochod wart 170kDkk." samochod teraz nie jest tyle wart ... bo nie jest zarejestrowany w DK. Teraz to pewnie z 60 000dkk. Zatem nie rozumiem na poczet czego moga go skonfiskowac? Bo przeciez nie sprzedadza go ... zeby zaplacic podatek rejestracyjny ;) Pewnie chodzi o lawete, parking, moze jakas kara ... ale to i tak nie ominie bodka.

Offline bodka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Lut 2010, 19:50:30 »
tak to wygląda dzisiaj kolejny raz byłem w SKAT z pisemną prośbą o rozłożenie podatku na raty pisma mi nawet nie przyjęli gdyż powiedzieli że jeżeli ten podatek rozłożą mi na raty to autko będę mógł odebrać po całej zapłacie podatku a do tej pory będzie stało tam gdzie stoi poza tym znowu mnie wysyłają do banku ja to wiem że nie dostanę kredytu ale oni twierdzą że nie że muszą mi  dać kredyt pod zastaw samochodu jutro czekam na ponowną odpowiedż z banku i tak mija drugi tydzień a ja nic nie wiem
 a odnośnie mojej pracy to tak dostałem wypowiedzenie 8 stycznia i 22 styczeń był ostatnim dniem mojej pracy ,ale staram się o zasiłek więc nadal mam CPR nr a jeżeli masz CPR to płać tak mi powiedziano ja pokazywałem wszelakie dokumenty nawet nie zajrzeli nie wiem co dalej nie mam czym zawieżć rodziny do kraju dzieci w poniedziałek powinny być w szkole a ja nadal w punkcie wyjśćia brak słów

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 25 Lut 2010, 19:53:57 »
Nie, no to moze Cie nie zrozumieli? Jesli skonczyles 22 stycznia ... a zlapali Cie w lutym, to nie ma sprawy, bo mozesz jezdzic wowczas jako turysta, a nie pracownik w Panstwie dunskim, bo juz nie pracujesz. Jesli byles po 22 stycznia w PL to mow, ze wrociles w lutym jako turysta. Pokaz przepisy, ze mozesz byc wowczas 3 m-ce i zadaj przepisu, na podstawie ktorego Tobie wzieli samochod.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #74 dnia: 25 Lut 2010, 19:53:57 »

ulga skat na kupno domu

Zaczęty przez mokkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 19050
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2013, 19:23:11
wysłana przez Jomir
Skat - tłumaczenie i drobna pomoc

Zaczęty przez MostekDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 17876
Ostatnia wiadomość 04 Cze 2008, 17:31:14
wysłana przez Klingon
skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23501
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
Darowizna w Polsce a Skat

Zaczęty przez cirolDział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 12131
Ostatnia wiadomość 27 Lut 2019, 17:27:30
wysłana przez cirol
Skat odnosnie auta na pl dechach prosze o tlumaczenie/wyjasnienie