Ogólne > Podatki

rozliczenia podatkowe

<< < (5/8) > >>

Barrog:

--- Cytat: dino_24 w 25 Mar 2008, 13:33:20 ---    Jeżeli dobrze zrozumiałem ; NIE MASZ NIP-u / polskiego Numeru Identyfikacji Podatkowej / , TO JAK TY DZIEWCZYNO DO ''CHOLERY '' SIĘ UCHOWAŁAŚ .
    TY jako TY nie figurujesz w żadnym REJESTRZE ORGANÓW PODATKOWYCH , więc po co ''zawracasz'' gitarę . CIEBIE DLA FISKUSA W POLSCE NIE MA . JEŻELI JEST TAKI
     STAN FAKTYCZNY JAKI PODAJESZ , NIE FIGURUJESZ W BAZIE DANYCH ''SKARBÓWKI'' - jeżeli coś pominąłem popraw

--- Koniec cytatu ---

Kolego, wydaje mi się, że jest to forum dla ludzi poważnych... Widzę, że próbujesz uchodzić za eksperta, jednak w Twoim wykonaniu jest to żałosne.

Pozdrowienia dla Magdy, nie przejmuj się "kolegą" ;)

donka:
mam zapytanie czy ktos wie z kad pobrac PIT  to znaczy roczny podatek SKAT  pracowalam 2007 roku i jeszcze mi nie przyslali skatu .Kto to wysyla SKAT czy firma w ktorej bylam zatrudniona :D  Do kogo sie zwrucic bo nie moge sie bez tego rozliczyc w Polsce . Oraz takie zapytanko czy za dni swiateczne przy legalnym kontrakcie stalym firma placi za te wolne dni? Dzieki uprzejme za pomoc w informacji Donka Assens

Klingon:
SKAT wysyła ale najlepiej zalogować się na ich strone i wypełnić online. Zamów podpis cyfrowy.

Pracując część pieniędzy jest odkładane i wypłacane na święta (SH opsparing). Jeżeli dopabuse zaczęłaś pracować to możliwe że jeszcze tych pieniędzy nie uzbierałaś.

elena333:
Witam,
Nurtuje mnie problem przeliczenia przychodu na złotówki.
cyt: “(…)Pomniejszone o diety z tytułu podróży służbowej przychody przelicza się na złote według kursu z dnia otrzymania bądź postawienia środków pieniężnych do dyspozycji podatnika, ogłaszanego przez bank, z usług którego korzysta podatnik i które mają zastosowanie przy kupnie walut obcych. Jeżeli bank, z którego usług korzysta podatnik stosuje różne kursy walut obcych i nie jest możliwe zastosowanie kursu, o którym mowa w zdaniu poprzednim, stosuje się kurs średni walut obcych z dnia uzyskania przychodu ogłaszany przez NBP(…)”.
Pracuję w Danii, posiadam konto w Nordei; będąc w Polsce,w polskim oddziale Nordei poprosiłam o taki średni kurs na dzień mojej wypłaty. Okazało się iż te kursy są 3 (rano, południe, wieczór). Czy w moim przypadku jest niemożliwe zatosowanie kursu z mojego banku (Nordei) czy powinnam brać pod uwagę tylko średni kurs NBP?
Pozdrawiam

vera:
Przychód liczy się wg średniego dziennego kursu NBP i tylko takiego o ile mi wiadomo.

Co do kursu walut to zasadniczo zmienia się nawet co minutę ale to nie ma odniesienia przy obliczaniu podatku.

Jeżeli chcesz być dokładnym obliczasz wtedy kurs z godziny wpływu środków na twoje konto   ;D

Jest wiele stron  co podaje chwilowe kursy walut.

np.:

w w w . n-tv.de / 1180 . html   str 291  2/2      ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej