poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Upierdliwy sasiad ( Halasliwy )  (Przeczytany 23976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tula

• Gość
Odp: Upierdliwy sasiad ( Halasliwy )
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Kwi 2008, 18:55:56 »
aż dziwi mnie to , że nikt z pobliskich mieszkańców nie zwraca im na to uwagi, tylko widać jak co chwile się ktoś wprowadza i wyprowadza, czy to jest jakieś rozwiązanie?
ughhhh
Moze nie slysza? Nasz blok ma specyficzne ulozenie -- trzy mieszkania na pietrze, po lewej i prawej czteropokojowe, w srodku dwu. I na przyklad naszym sasiadom z obu stron nie przeszkadzaly imprezy mieszkajacego pod nami sasiada, bo po prostu nic nie slyszeli -- maja sypialnie w innym pionie, tam nie dochodzi... A u nas nie dalo sie wytrzymac.

Offline anraf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Kwi 2008, 19:03:58 »
u nas pół ulicy słyszy i nic... ???

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Kwi 2008, 19:11:34 »
u nas pół ulicy słyszy i nic... ???
Może w tym samym czasie też imprezują.

Dlatego uważam,że we własnym domu najlepiej na świecie.
Możesz dla całonocnej rozrywki wiercić sobie w ścianie,rzucać talerzami w męża,śpiewać arie operowe a potem odsypiać przez tydzień i nikt Cię nie zbudzi (współmałżonka zakneblować i do piwnicy).

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Kwi 2008, 19:40:07 »
Nie jestem znawca prawa dunskiego, czy mentalnosci Dunczykow, ale powodow problemow z halasliwymi sasiadami widze kilka:
- dunska tolerancja, w tym zakresie, ze nie dzieje sie nic nielegalnego, niebezpiecznego w zwiazku z tym nie ma co interweniowac.
- dunskie prawo dotyczace zaklocania ciszy nocnej, a raczej jego brak.
- dunskie wychowanie. Dla rodziny pracownikow fizycznych, czy ich dzieci jest zupelnie naturalne odreagowanie w weekend po ciezkim tygodniu pracy...Nie bedzie to wizyta w muzeum, czy wyjscie do kina, to bedzie ordynarne zalewanie sie w towarzystkie kilkunastu osob i gromadne, halasliwe wyjscie na dyskoteke. Nastepnie ostentacyjne wychodzenie z taksowki, polaczone z rzyganiem i wrzaskami typu: Ale sie splukalem, jaki jestem pijany, jaka to laskie moglem poderwac, gdybym nie zarzygal sobie koszuli itd.

Wielokrotnie bylam swiadkiem, jak to dunscy rodzice, cieszyli sie i z wielka ulga pomagali sie pakowac swoim nastoletnim pociechom, ktore mialy mieszkac na swoim, wlasnie z powodu konca glosnej muzyki i halasowania w domu. Nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej przez 20 lat wychowuje dziecko, ktore juz w domu zakloca cisze nocna i swojej radosci, iz komus innemu podrzucam ten problem.

Znam tez kilka osob, ktore po doswiadczeniach mieszkania w blokach z Dunczykami, wolaly przeniesc sie na Brabrand i mieszkac w gettcie, anizeli ponownie denerwowac sie z powodu halasliwych sasiadow. Jak mi powiedzialno, tam - miedzy emigrantami - latwiej sie te sprawy zalatwia.

K3

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Kwi 2008, 21:25:42 »
Jak mi powiedzialno, tam - miedzy emigrantami - latwiej sie te sprawy zalatwia.

Raczej im mniejsza grupa narodowościowa, ty ciszej siedzi... dosłownie i w przenośni...

Offline dragonki

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Kwi 2008, 21:46:43 »
kurcze ludzie -moze to myjestesmy inni i nie umiemy sie bawic:)  nie no ale mowie wam to jak "dunczycy" sie "bawia" to jest poprostu szok!!!! u mnie tez sasiad gdy posiada impry to tez od nich slychac nie tylko muze ale wlasnie tez krzyki darcie sie klutnie i czasami nawet sex.
szkicowanie-malowanie obrazow na scianie...spojrz na zdjecie z profila. :) to w pokoju mojej MISKI:)

piatka

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Kwi 2008, 21:55:53 »
kurcze ludzie -moze to myjestesmy inni i nie umiemy sie bawic:)  nie no ale mowie wam to jak "dunczycy" sie "bawia" to jest poprostu szok!!!! u mnie tez sasiad gdy posiada impry to tez od nich slychac nie tylko muze ale wlasnie tez krzyki darcie sie klutnie i czasami nawet sex.
zajmij sie czyms, wtedy bedziesz mniej slyszec, moze zajrzyj do slownika ortograficznego?
kazdy ma prawo do zabawy, naprawde mniej slychac jak jestesmy zajeci :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Kwi 2008, 21:55:53 »

Offline anraf

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Kwi 2008, 22:26:21 »
jeżeli muszę wstać rano do pracy, to jedyne czym mogę się zająć to spaniem
.....
komentarz nie na miejscu

Offline dragonki

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Kwi 2008, 14:01:15 »
piateczko:) widzisz bo ja akurat musze rano wstawac bo mam obowiazki-a nie tak jak(moze)  ty!   i sie zgadzam z ANRAF ze komentarz nie na miejscu...ale ty zawsze musisz sie udzielic wiec wybaczam ci :*
szkicowanie-malowanie obrazow na scianie...spojrz na zdjecie z profila. :) to w pokoju mojej MISKI:)

Peter

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Mar 2009, 12:49:37 »
Dzisiaj w nocy o godzinie 12.30 sąsiad zaczął wyrzucać meble przez okno z 1-szego piętra, stwierdził, że sie przeprowadza i tak ma szybciej niz po schodach. Powiedział, że nie interesuje go hałas, który tej "przeprowadzce" towarzyszy i że to nie nasza sprawa.
Na szczęście politi dojechała po 15 minutach i "pomogła" w przeprowadzce. Niestety bez mebli i w inne miejsce :))))))))
Sąsiad to oczywiście duńczyk.

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Mar 2009, 13:03:56 »
Tak, tak, a kazdy Polak to szczyt inteligencji i kultury... no i uczciwosci oczywiscie tez  ::)

Peter

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Mar 2009, 13:13:09 »
Tak, tak, a kazdy Polak to szczyt inteligencji i kultury... no i uczciwosci oczywiscie tez  ::)
Nie pisze nic o Polakach, jeżeli nie zauważyłaś....

Offline ciacho

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Mar 2009, 13:34:05 »
Peter, z calym szacunkiem, chodzi mi tylko o to ze nie generalizowalabym ze akurat Dunczycy sa idiotami bo znalazl sie jeden kretyn co wyrzuca meble przez okno. W ten sam sposob rodzi sie mit ze kazdy Polak to pijak i zlodziej. Na moj gust w kazdym narodzie sa kretyni ale sa tez ludzie inteligentni i kulturalni i po co zaraz o calej nacji zle sie wypowiadac. Tylko o to mi chodzilo  ;)

[Posted on: 20 Marzec  2009, 13:26:17]

:) bardzo dziekuje za zmiane tematu na bardziej przyjazny  ;D

Tula

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Mar 2009, 13:41:51 »
Na moj gust w kazdym narodzie sa kretyni ale sa tez ludzie inteligentni i kulturalni.
To akurat kazdy sredniointeligentny czlowiek wie...

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Mar 2009, 13:46:05 »
zawsze można zmienić sąsiada   ...

[Posted on: 20 Marzec  2009, 13:45:30]

To akurat kazdy sredniointeligentny czlowiek wie...

grubo ... ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Mar 2009, 13:46:05 »