poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Dyskusja o chustach  (Przeczytany 34779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GoTTie

• Przyjaciel Portalu
  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +19/-6
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Maj 2008, 11:01:29 »
Rozumiem że zupa wegetariańska, na wołowinie lub gotowanie różnych zup było niemożliwe. ;D

Zapewne mozliwe, ale to takie zamierzone powolne wbijanie szpady w plecy nielubianym muzulmanom ;)

Zdzislaw

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Maj 2008, 11:09:27 »
czy muslimskie prostytutki w pracy nosza chusty? ktos wie?

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • Reputacja: +1/-0
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Maj 2008, 11:31:19 »
nie nie nosza, bo znalam jedna, ktora sie nawrocila i opowiadala jak pracowala w domu publicznym,  a potem nawrocona bila glowa w Koran..... swietoszki w zakrytych glowach, dajcie spokoj

[Dodane: 28 Maj  2008, 11:24:42]

Kilkakrotnie widzialam tutaj panie w burkach...Jedna - etniczna Dunka i kilka z Bliskiego Wschodu.

Dunczycy nie ukrywali niecheci. Nikt nie pomogl kobiecie z wozkiem, byly komentarze, obserwowanie i nawet robienie zdjec.

Przyznaj Mala bo pytam z ciekawosci, pomoglas jej z tym wozkiem ? ;D
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

Klingon

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Maj 2008, 11:40:59 »
.. pomoglas jej z tym wozkiem ? ;D
Ja bym jej pomógł ale nie jej mężowi.

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Maj 2008, 11:43:31 »
Cytat: madzialenasz
nie nie nosza, bo znalam jedna, ktora sie nawrocila i opowiadala jak pracowala w domu publicznym

Czyli chusty zakladaja dopabuse po wyjsciu z pracy na ulice? Dobrze rozumiem?  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D To dlaczego pracujace w sadzie nie moga robic tak samo ???

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Maj 2008, 11:54:42 »
Nie :D, to nie tak, ona kiedys trudnila sie tymi uslugami, potem sie nawrocila, i zrezygnowala, zaczela normalnie pracowac i studiowac bo chodzilam z nia do szkoly(nie tuta,j to bylo w Niemczech). Opowiedziala to kiedys, i po nawroceniu walila glowa w Koran, nie wiem czy 5 razy dziennie, ale mniejsza z tym....pomyslalam sobie o rany jaka swietoszka, udawala wielka muslam. a w jej rodowitym kraju ukamieniowanie by ja czekalo za takie cos, mniejsza z tym, niech robia co chca, ale niech nie udaja wielkich religijnych az tak....

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Maj 2008, 11:59:39 »
Hm, problem etyczny mnie nie dotyczyl - nie korzystam z linii 15...

Odnoszac sie do postu Bylego policjanta, nie wiem czy podziwialabym szataniste. Anarchisci, to glownie punki, sa zabawni w dyskusji, gdyz znajomosc ideologii anarchistycznej jest u wiekszosci zerowa.

Moze zle to ujelam. Nie widze katolikow, protestantow tak poswiecajacych sie dla swojej wiary w Europie Zachodniej. Ilu katolikow przestrzega postu w piatek i 40 dni przed Wielkanoca. Ilu rzeczywscie nie wzywa imienia Boga na daremno itd. Jak Swiadkowie Jehowi, chodzi po ulicy min 40 godz. w miesiacu i glosi nowina o rychlym przyjsciu Pana?

Rozumiem, ze postepujaca sekularyzacja zanegowala sama idee religii, ale kurcze wyzwania wspolczesnego swiata, musza byc ekstremalnym egzaminem dla bardzo skostnialej i tradycyjnej religii, jaka jest islam.

Jesli chodzi o prostytucje, czyz nie po to jest rozgrzeszenie i przebaczanie, aby kazdemu dac szanse na nowe zycie - nie tylko w kategoriach wiecznych.

Kazdy neofita bedzie nadgorliwy i zaslepiony w praktykowaniu swojej nowej religii/ideologii/itp.

Doskonale rozumiem kobiete, ze chciala wymazac poprzednie lata swojego zycia, choc nie daje jej to prawa do zachowan skrajnych. Niestety nie mozna wymagac zachowania umiaru od ludzi zyjacych wielkimi ideami.
« Ostatnia zmiana: 28 Maj 2008, 13:36:48 wysłana przez mala_z_Aarhus »

poloniainfo.dk

Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Maj 2008, 11:59:39 »

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Maj 2008, 13:03:50 »
Hm, problem etyczny mnie nie dotyczyl - nie korzystam z linii 15...

;D

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Maj 2008, 13:07:16 »
Nie chodzi o ta konkretna nawrocona kobiete. Ale skoro jedna muzulmanka, wykonujac zawod prostytutki, nie ubiera w pracy chusty, to dlaczego inna, pracujac w sadzie, musi ja ubierac ???

Tula

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Maj 2008, 13:11:39 »
Bo ta, ktora pracuje w burdelu nie jest religijna, a chustke nosza muzulmanki (i zydowki, to ciekawostka) religijne.

Chustka mi zwisa, burka nie. Nie lubie nie widziec czyjejs twarzy.

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Maj 2008, 13:14:23 »
Cytat: Tula
Chustka mi zwisa.

to ja popraw  ;D

a na serio - uwazacie ze dunska umundurowana policjantka moze chodzic w chuscie  ???

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Maj 2008, 13:17:40 »
Cytat: Tula
Bo ta, ktora pracuje w burdelu nie jest religijna, a chustke nosza muzulmanki (i zydowki, to ciekawostka) religijne.

czy religijna (nie pracyjaca w burdelu nigdy) satanistka moze w pracy nosic odwrocony krzyz z postacia Chrystusa?

Tula

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Maj 2008, 13:23:31 »
a na serio - uwazacie ze dunska umundurowana policjantka moze chodzic w chuscie  ???
A czemu nie? W Wielkiej Brytanii policjanci sikhowie chodza w turbanach i jakos nikomu to nie przeszkadza. Nie przeszkadza mi tez urzednik z gwiazda Dawida i sedzina z krzyzem. To tylko symbole przeciez. Nie rozumiem tego oporu, zupelnie jakby sam widok policjantki w chuscie podwajal automatycznie szeregi islamistow, a przeciez tak nie jest.

Chustki tak, burki nie. W ramach kompromisu, niezgnilego jednakowoz ;).

[Dodane: 28 Maj  2008, 13:22:27]

czy religijna (nie pracyjaca w burdelu nigdy) satanistka moze w pracy nosic odwrocony krzyz z postacia Chrystusa?
Porzuc ten przyklad -- satanistka nie moze byc religijna, bo satanizm zaklada antyreligijnosc. Bez sensu takie dywagacje sa.

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Maj 2008, 14:01:25 »
Nie zebym propagowal satanizm, ale to wiara w szatana (czy jak go zwal, w ciemna strone mocy z Gwiezdnych wojen  ;D) a nie antyreligijnosc. Oni uwazaja, ze wierza w szatana, ktory jest lepszy i silniejszy od boga, oddaja mu czesc przez czarne msze. To swoista religia. Tak jak islam.

Byly Policjant

• Gość
Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Maj 2008, 14:13:51 »
dla wyjasnienia satanizm to religia a np. Kosciol Azazela to normalny zwiazek wyznaniowy.

http://www.religie.424.pl/articles.php?lng=pl&pg=43

poloniainfo.dk

Dyskusja o chustach
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Maj 2008, 14:13:51 »

Znikajaca dyskusja

Zaczęty przez IdrisDział Hydepark

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 4658
Ostatnia wiadomość 24 Paź 2012, 20:15:09
wysłana przez frisms
BLEKINGEGADEBANDEN - dyskusja

Zaczęty przez willyDział Hydepark

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5396
Ostatnia wiadomość 27 Lut 2008, 12:43:03
wysłana przez Jomir
Psycholog dla powracajacych do kraju - dyskusja?

Zaczęty przez mala_z_AarhusDział Hydepark

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 10833
Ostatnia wiadomość 31 Maj 2009, 11:08:02
wysłana przez mala_z_Aarhus
ciekawa dyskusja...

Zaczęty przez maggie23Dział Hydepark

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 9320
Ostatnia wiadomość 01 Lut 2008, 15:00:39
wysłana przez Thunder86