Regionalne > Århus, Aalborg ...
Przyjazd do Danii i co dalej?
Jomir:
Nie mamy do Ciebie pretensji, ze pytasz.
Tylko bardziej takie opuszczenie rak z niemocy.
Piszemy i piszemy.... przemyslcie decyzje, sprawdzcie firme, poczytajcie na forum, zapoznajcie sie z formalnosciami, ZANIM WYJEDZIECIE.
A wciaz przybywaja do nas rodacy w potrzebie, a coz my mozemy zrobic po fakcie?
Mozemy tylko przestrzegac przed.
Nie przed wyjazdem, a przed formalnosciami, o ktorych ludzie czesto nie mysla.
Powodzenia Anko
mala_z_Aarhus:
W kazdym dziale jest rubryka Przyklejone tematy. W nich jest duzo informacji dot. pobytu w Danii, formalnosci itd.
Liczymy, ze osoby zanim zadadza pytanie, je przeczytaja. Tak po prostu.
Rozumiem, ze kazdemu wydaje sie, ze Jego/ Jej problem jest najwazniejszy, ale te tematy sa tak czeste, zas odpowiedzi latwe do wyszukania.
W pani poscie jest poruszone kilka rzeczy:
- praca dla niej
- brak CPR'ow calej rodziny
- brak przedszkola dla dziecka
- nie znajomosc jezyka dunskiego
- chec nauki jezyka dunskiego
I tak te problemy, powstaly wczoraj, przedwczoraj? Maz od dwoch lat w Danii i ....
Do pelnej listy brakuje mi jeszcze mieszkania i samochodu na polskich numerach.
Nie kazdy przyjechal do Danii, kiedy byl ten czy inny portal. Kiedys nie bylo internetu, Polacy byli do znalezienia jak grzyb w barszczu, Dunczycy nie mieli ulotek, materialow w j.polskim, angielskim, byly wizy itd.
Czasem mam wrazenie, ze Nasz portal rozleniwia ludzi; zada sie pytanie i "no to frugo!"..
ANKAF5:
Mimo wszystko dziękuję Wam! Ja się na razie nie poddaję! A co do samochodu i mieszkania to wynajmujemy tutaj domek i samochodód mamy na polskiech blachach (to przecież zrozumiałe skoro nie mamy pobytu). Pozdrawiam!
P.S. Ja tez nie mam do nikogo pretensji :)
lilianka:
--- Cytat: ANKAF5 w 26 Cze 2008, 15:01:29 --- samochodód mamy na polskiech blachach (to przecież zrozumiałe skoro nie mamy pobytu). Pozdrawiam!
--- Koniec cytatu ---
tak nie do konca, ale ja tez mam na Polskich blachach , choc wiem ze nie powinnam :)))
lilia:
Przepraszam,ale jak to jest możliwe,żeby pracować 2 lata w Danii i nie mieć CPR? :o
Czy ktokolwiek, pomijając temat AnkiF5 mi to wyjaśni...???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej