poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CIĄŻA  (Przeczytany 244930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kicia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +0/-0
Odp: CIĄŻA
« Odpowiedź #120 dnia: 24 Wrz 2011, 09:19:33 »
;D konieccccc  ;D
a tak z innej beczki ile czasu śpią Wasze pociechy tzn .chodzi mi o takie w wieku 6-8miesięcy bo u Nas coś nawaliło  :'(mały zaczął budzić mi się w nocy i kręci się ,popłakuje ogólnie widać że jest podenerwowany tak jakoś 2 godz to trwa i to mniej więcej codziennie o tej samej godzinie zaczyna się nocna jazda zaczęło się to mniej więcej jakiś miesiąc temu nie wiem może to wina zębów ,albo tego że 3tygodnie byłam sama z nim w Polsce bez męża i tęsknił ale myślałam że po przyjeżdzie tutaj z powrotem wszystko wróci do normy a tu niestety  :( kurczę jest na to jakaś rada ???
w ciągu dnia to różnie śpi ogólnie od pół do nawet 4 godzin dziennie:)

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-1
« Odpowiedź #121 dnia: 24 Wrz 2011, 10:14:36 »
hej,
u mnie tez jest dramat z nocnym spaniem i tez szukam sposobu:( Adas budzi sie miedzy 1 a 2, czasem szybciej i do rana zazwyczaj juz co godzine a wstaje o 6, poki co jest na cycu takze karmie go i kimam ale ciezko jest, boje sie co zrobie jak go odstawie....Adas ma juz 6 miesiecy, szczerze mowiac myslalam ze w tym wieku juz bedzie ladnie spal...zwlaszcza ze w 5 miesiacu byly chyba z 4 nocki przespane do 4 czy 5 ale potem zaczely rosnac zęby i znowu to samo...takze chodze jak zombi.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +4/-6
« Odpowiedź #122 dnia: 24 Wrz 2011, 12:14:30 »
moje panny spia cale noce juz od kilku miesiecy,budza sie okolo 7:30 i brykają,o 8 daje im mleko,pobrykaja troszke i znow ida spac :) na godzinke. Od miesiaca zdarza im się obudzic w nocy,daje wtedy popic wody,potem smoczek, od razu zasypiaja,po chwili smoczki wyciagam(nie pozwalam spac ze smoczkami). Tak wiec nie narzekam, ale duzo lepiej spia od kiedy nie karmie, moze kaarolina spróbuj choc na noc dać małemu mleko mod. lub kaszke,powinien dluzej pospac.

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #123 dnia: 24 Wrz 2011, 12:52:11 »
vaxa_rys juz dawno daje na noc kaszke, wczesniej dawalam mm i nic to nie pomaga:( czy tak czy na wieczornym cycu spi tak samo:/ musze po prostu przestac mu dawac cyca w nocy, zamienic na wode...ale poki co jestem tak zmeczona ze nie moge sie za to zabrac....u nas to napewno przyzwyczajenie do cycusia a nie głód.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #124 dnia: 24 Wrz 2011, 13:10:29 »
calkiem mozliwe,znam rodzinke,gdzie mlody do 4 roku zycia co 2 h budzil sie z przyzwyczajenia zeby czegos sie napic...tragedia...

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #125 dnia: 24 Wrz 2011, 13:16:02 »
nawet mi nie mow takich rzeczy hehehe w sumie psychiatryk mam blisko....

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #126 dnia: 24 Wrz 2011, 13:32:51 »
Jak sie budzi to znaczy, ze glodny :) Musisz wprowadzic wode wtedy budzis sie nie bedzie chcial :)
Moje przed spaniem nie kaszki a platki owsiane jadly, bo bardziej sycace :)

Ja z moimi dzis od rana na traktortræk , ojej...co za halas  :(

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #126 dnia: 24 Wrz 2011, 13:32:51 »

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #127 dnia: 24 Wrz 2011, 13:47:00 »
nie sadze zeby byl co godzine glodny...moze niedlugo sprobuje mu podac te platki owsiane, zobacze co bedzie po tym.

Offline aneczka.k

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 12
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Wrz 2011, 19:45:03 »
co do jezyka w rodzinach gdzie oboje rodzice to polacy powinno sie mowic po polsku tak mi pedagodzy ze zlobka syna mowili, zreszta w przedszkolu u corki rowniez a teraz na zebraniu u niej w szkole to samo uslyszalam.... dziecko nauczy sie dunskiego w zlobku i przedszkolu i o to nie ma co sie martwic, moja corka przyjechala tu majac ponad dwa lata, do przedszkola poszla majac 3,5 roku w tym roku poszla do szkoly i Pani nauczycielka jest w szoku jak ona swietnie mowi i sama powiedziala ze gdyby nie wiedziala ze my obcokrajowcy to by nigdy nie wpadla na to ze ona dopabuse niedawno sie tego jezyka nauczyla haha, mlodszy syn w styczniu zaczal zlobek w wieku 22 miesiecy i tez mu niezle idzie, w zlobku juz tylko po dunsku ale w domu robi miks i uzywa dwoj jezykow, zaznaczam ze moje dzieci idac do tych instytucji nie znaly slowa po dunsku i Panie swietnie sobie poradzily z dogadaniem sie z dziecmi :-)
 a jeszcze co do budzenia sie w nocy, to kwestia indywidualna, oboje dzieci karmilam dlugo piersia, syn dopabuse tydzien temu przestal i teraz owszem przesypia cale noce, kolezanki corka butelkowa ale w nocy juz dawno nie je budzi sie na picie a ma 1,5 roku...

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #129 dnia: 24 Wrz 2011, 22:16:55 »
U nas ze spaniem tez masakra.
Generalnie, PONOC dzieci w wieku mojej corki, powinny zaczac przesypiac nocke, ale tez maja prawo do budzenia.
Teorretycznie powinno sie robic tak, ze do obudzonego w nocy dziecka powinien isc ktokolwiek, byle nie matka i nie dawac mleka, tylko wode.
Spoko... teorie mam obcykana... Tylko jak podac wode dziecku, ktore nie ruszy jakiegokoliwiek smoczka. Jak zaczniemy jej z kubka podawac, to skonczy sie na przebieraniu.
Jestem na 100% pewna, ze Mala nie gloda, a budzi sie rutynowo, bo pobudki nastepuja w stalych godzinach z dokladnoscia do 5 minut.
Od dwoch dni, nie spi wogole od 4 do 6. Choc ostattniej nocy spala, ale tylko pojekiwala (i tak nie spalam). Obstawiam zeby, bo jeszcze zadnego nie mamy, a czas na nie.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #130 dnia: 24 Wrz 2011, 22:37:57 »
Moja corka tez nie uzywala nigdy smoka . Wystarczy uniesc glowe , podlozyc pieluche tetrowa i bez przebierania sie obedzie :)

A jesli to zeby to coz, trzeba uzbroic sie w cierpliwosc , w gryzaki i ...  czekac az minie :) 

Offline kaaarolina

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #131 dnia: 25 Wrz 2011, 09:57:18 »
ja tearie tez mam obcykana niby ale co z tego jak w nocy tylko ja jestem w domu....:( poza tym po dzisiejszej nocy juz nie jestem taka pewna czy to tylko przyzwyczajenie bo mały obudzil sie juz po 23 (na noc dostal mm a nie jak zwykle kasze), do 1.30 karmilam go co okolo pol godz z cyca po czym odkladalam do lozeczka....zasypial na killka minut i znowu placz, w koncu o 1.30 dalam mu mm i zasnal do 4.30....takze jednak byl glodny, a ja juz raczej koncze z cyckowaniem bo to nie ma sensu...

[Posted on: 25 Wrz 2011, 08:32:44]

u nas z zębami narazie spokoj - Adas ma dwa....ale tez nie bylo za wesolo, co prawda nocki byly podobne ale co z tego skoro i tak sa tragiczne:) za to z zasypianiem wieczornym byl cyrk, mały wył i wył...usypiał go tata bo lepiej mu szło...teraz jest spokoj, mały je odkładam go do łozeczka i wychodze...chociaz u nas chyba nałozyly sie na siebie zęby i skok rozwojowy - zgadza sie czas i "objawy"...teraz czekamy na gorne jedyneczki ktore podobno bardziej bolą przy wyrzynaniiu?

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #132 dnia: 25 Wrz 2011, 15:39:05 »
Kaaaarolina, nie wierz w to "podobno" Moj syn zabkowanie przechodzil bez zadnych objawow, mial gryzak zimny i marchewke i to bylo wystarczalne a corka przeciwnie,  bolesnie z wysoka goraczka.
 Ja slyszalam, ze to raczej kly sa bolesne, ale ... nie wierz bo kazde dziecko jest inne :)

Temat CIAZA , a te ciazowe matki gdzies sie zapodzialy ... :)))

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #133 dnia: 25 Wrz 2011, 20:08:47 »
No to u nas sie wyklulo :) ale nie zeby, ale katarek!  :(

Ja juz nawet do pycha nie zagladam, stracilam wszelka nadzieje, ze te zeby pojawia sie w najblizszej przyszlosci. Mala ewidentnie do meza podobna - ma jego loczki, ksztalt paznokci, no jest dluga glizda jak on... Tesciowa mowila, ze mojemu mezowi pierwsze zeby pojawily sie w 10 miesiacu, a jego bratu w 12, wiec wyglada na to, ze poczekamy :)
Chociaz nie bedzie co wybijac :) Mloda zaczela wstawac, siadac i raczkowac, i co jakis czas mniej lub  bardziej miekko laduje.
Tak czy owak sie ciesze, bo to moje pierwsze dziecko, ktore wogole raczkuje!
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline vaxa_rys

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #134 dnia: 25 Wrz 2011, 23:16:27 »
gratulacje dla zdolnej córeczki! u nas na wstecznym się odpychamy, zebów zero,kataru na szczescie tez zero. A dzieki pieknej pogodzie w ten weekend spedzilismy duzo czasu na dworze,spanie,karmienie i zabawa w ogródku :) czego nawet "latem" nie udało się dokonać.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #134 dnia: 25 Wrz 2011, 23:16:27 »

ciaza

Zaczęty przez kjoopDział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6854
Ostatnia wiadomość 30 Gru 2014, 08:58:30
wysłana przez Jomir
Ciąża

Zaczęty przez Hania1111Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8209
Ostatnia wiadomość 21 Sie 2022, 21:41:32
wysłana przez RybkaWillego
Ciąża a akasse

Zaczęty przez ewkasDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6796
Ostatnia wiadomość 07 Maj 2014, 10:21:42
wysłana przez letniak
Ciąża a praca na farmie norek

Zaczęty przez asienka17225Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 9064
Ostatnia wiadomość 16 Maj 2018, 09:34:26
wysłana przez Michalina3838
Ciąża i bezrobocie.

Zaczęty przez ewelina_corazonDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 12471
Ostatnia wiadomość 14 Paź 2012, 17:55:33
wysłana przez roga