poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Mar 2013, 18:55:36 »
Grunt to zdrowe podejscie! Zdaje sie aisak ostyglas troszke a i dystansik Ci sie polepszyl, suppeer i taka to dajesz sie lubic.
Ostyglam :o? Masz na mysli sprawy wieczne :o ;D? Sie tak nie ciesz :P, kobieta zmienna jest, JESZCZE POWROCE ;) ;D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Mar 2013, 18:58:45 »
Ostyglam :o? Masz na mysli sprawy wieczne :o ;D? Sie tak nie ciesz :P, kobieta zmienna jest, JESZCZE POWROCE ;) ;D

Zapewniam Cie o pelnym zrozumieniu! zgodnie z Twoja sugestja reszte dopowiedzialem sobie sam.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #62 dnia: 22 Mar 2013, 19:02:16 »
Zapewniam Cie o pelnym zrozumieniu! zgodnie z Twoja sugestja reszte dopowiedzialem sobie sam.
:o ;D

piotr1

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 22 Mar 2013, 20:03:39 »
Taaaa......hmm....no sie dyskusja rozwinęła....a ja powiem tak...nie sztuka sie bać jakiegoś lysego narodowca w glanach, takiemu wyplacisz liscia, siadzie na krawezniku, poplacze sie i mamę bedzie wolal...najbardziej sie boje Polaków typu obrońcy krzyża czy inni obrońcy wraku ze smolenska...sa to zazwyczaj starsze osoby, w moherowym berecie i krzyzem albo inna gromnica w reku, memroczace jakas modlitwe, a jako ze jestem nauczony szacunku do starszych-jak obronić sie przed obronca krzyża?? Zwłaszcza gdy atakuje słownie w stylu precz szatanie z TVN i grożąc krucyfiksem....

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #64 dnia: 22 Mar 2013, 20:05:33 »
Taaaa......hmm....no sie dyskusja rozwinęła....a ja powiem tak...nie sztuka sie bać jakiegoś lysego narodowca w glanach, takiemu wyplacisz liscia, siadzie na krawezniku, poplacze sie i mamę bedzie wolal...najbardziej sie boje Polaków typu obrońcy krzyża czy inni obrońcy wraku ze smolenska...sa to zazwyczaj starsze osoby, w moherowym berecie i krzyzem albo inna gromnica w reku, memroczace jakas modlitwe, a jako ze jestem nauczony szacunku do starszych-jak obronić sie przed obronca krzyża?? Zwłaszcza gdy atakuje słownie w stylu precz szatanie z TVN i grożąc krucyfiksem....
Ignorujac. Trudno sie bic z wlasna babcia lub dziadkiem. ;D

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #65 dnia: 22 Mar 2013, 21:09:29 »
A wracając do tematu tchórzostwa Duńczyków, to wybrali po prostu jedyne rozsądne wyjście. Są w mojej rodzinie Duńczycy, którzy opowiadali mi o początkach wojny, której byli naocznymi świadkami. Nie uważam, że powodem kapitulacji było tchórzostwo.
Piotr jest tu, tak jak pisał, jedynie dla kasy, rzuca tematy dla prowokacji (co jest w sumie ok, bo to forum dyskusyjne  ;) ) ale dobrze by mu zrobiło gdyby poznał jakieś normalne duńskie towarzystwo, bo czytając jego różne wątki to śmiem przypuszczać że jego środowisko jest niezbyt ciekawe lub w ogóle go nie ma. Co by nie dziwiło, jeśli chłopina ma podejście do świata, że jeśli ktoś ugodowo podchodzi do jakiejkolwiek sprawy, to jest tchórzem. Bo prawdziwy mężczyzna to od razu po "ryju" by dał. Jeśli chcesz Piotruś to podaj swój adres, a przyślę ci paru znanych mi Duńczyków, którzy za twoją wypowiedź o tchórzostwie Duńczyków bynajmniej nie zareagują tchórzostwem, ale po "męsku" załatwią z tobą sprawę. Założę się że narobiłbyś w gacie gdybyś ich tylko zobaczył, a oni baaardzo chętnie pokazują swoją "męskość" i "odwagę", tylko szukają okazji.

Proszę nie pytać skąd takich znam  ;D Mieszkam tu długo i miałam okazję poznać różne środowiska, aczkolwiek wyżej wymienione nie jest moim ulubionym  ;D Ale za to są taaacy męscy i odważni - jeśli walenie po mordzie i strzelanie do ludzi jest miarą męskości i odwagi dla niektórych   ;D  ;D  ;D
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #66 dnia: 22 Mar 2013, 21:43:33 »
Oj, coś długo ci zajęło "rozpracowanie " nas  ;D ;D ;D.Widzisz, a ja na tobie od razu się poznałam, żeś faszysta  ;D, Mariuszu.
Wolę być ":lemingiem", niż "ciemnym ludem, który wszystko kupi " ;D ;D ;D 8). Po Tobie właśnie dobitnie widać, jak kupujesz i łykasz wszystko, co ci sprzedają  ;D.
A jeśli mowa o "wychowankach", to chyba źle użyte słowo.
Otóż- w czasach, gdy powstawała GW , gdy Michnik wyszedł z więzienia (gdzie byli Twoi idole wtedy?), byłam osoba już dorosłą. Miałam swoje poglądy, więc raczej o "wychowaniu" można mówić w twoim przypadku- to ciebie środowisko GP i radia z ryjem sobie wychowało na posłuszną marionetkę, ktora powtarza to, co oni mówią i wierzy w to, w co każą jej wierzyć.
A najśmieszniejsze jest to, że udało im się ciemnemu ludowi wmówić, że myślą "niezależnie"  ;D ;D ;D.Chyba od rozumu...

I jeszcze jedno- takiemu Michnikowi, Geremkowi czy Mazowieckiemu to butów jesteś niegodzien czyścić ty i twoi , pożal się boże, idole  8).To oni siedzieli w więzieniach za "komuny", to oni byli numerami 1 na czarnej liście, to nimi straszono pospólstwo w każdym Dzienniku Telewizyjnym.
Tobie tego ci twoi idole nie powiedzą, bo sami w tym czasie albo w piaskownicy, albo bezpiecznie za granicą sobie siedzieli. Jak widać, nadal sie nimi ciemny lud straszy  ;D ;D ;D.Komuna upadła, władza sie zmieniła, a "wróg publiczny nr1" dla ciemnoty pozostał ten sam. I prosze się tu za "ciemny lud " nie obrażać, bo wasz obóz sam was tak nazwał  ;D 8).Obrażajcie sie  na tego, kto to powiedział  ;D.Albo "kupujcie" dalej  8)

I 1941 dobrze pisze- to my ŻYLIŚMY w tamtych czasach, jesteśmy NAOCZNYMI ŚWIADKAMI historii, tej współczesnej.Pamiętam i rządy Gireka, i kryzys, i Stan wojenny, i Okrągły Stół, i to, co potem. A co TY pamiętasz??? Ja przynajmniej mogę opowiedziec swoim dzieciom , tak z pierwszej ręki, jak BYŁO  naprawdę, a nie jak to się niektórym wydaje.Jak czytam wypowiedzi trzydziestoletnich "kombatantów", co to z "komuną walczyli", to nic, tylko paść ze śmiechu. ::)

Ty "WIESZ" , co się działo w Polsce po 1989 r ??? A skąd to niby masz "wiedzieć" na pewno, skoro cię na świecie nawet wtedy jeszcze nie było? WIEM to ja, WIE 1941, bo żyliśmy w tamtych czasach.Ty możesz najwyżej powtarzać to, co ci wciskają rozni nieudacznicy zyciowi i zwolennicy teorii spiskowych, z obłędem w oczach.
Ja wiem, że cię  nie przekonam, zbyt jesteś zindoktrynowany, zbyt wcześnie wyprano ci móżdżek. Ale jest nadzieja dla ciebie- z tego się wyrasta.Jak z krótkich tyrolskich spodenek.
Kiedyś tam, gdy dorośniesz i założysz rodzinę (co podobno jest twoim pragnieniem), to przekonasz się, że wtedy dla człowieka liczą się trochę inne wartości. Gdy jesteś odpowiedzialny za drugiego człowieka, za swoje dziecko, wówczas pragniesz dla niego spokoju i bezpieczeństwa, nie marszów i manifestacji.

Jako że długich postów nikt i tak nie czyta, to kończę już ten wywód  ;) ;D

Ale po co ja mam z kims dyskutowac kto za autorytety podaje mi nazwiska takich tuzow ? To moze starszemu/komunistycznemu pokoleniu wyprano mozg ? Nie pomyslalas o tym, ze masz wyprany mozg przez ideologie PRL ? Ze to co widzialas i slyszalas to propaganda insiporwana przez tajne sluzby ?

Poza tym ja nie gloryfikuje ludzi, tylko zgadzam sie z ich pogladami i z faktem, ze nigdy nie splamili sie wspolpraca z komuna. To jest roznica.

A tak poza tym - czy zebysmy wiedzieli, ze istanialy dinozaury i jak wygladaly musielismy zyc w ich czasach ? Dzisiejsze technologie i badania pozwalaja na troszke wiecej niz np za czasow komuny. Idac twoim tokiem myslenia, to nikt nie powinien sie na zaden temat wypowiadac, jesli nei zyl w danych czasach (!). Wiekszej glupoty nie slyszalem, ale jestem do takiej retoryki przyzwyczajony - w wielu miejscach w sieci nie znajdzie sie logiki i zadnych argumentow przeciwko teoriom gloszonym przez kaczystow i podpalaczy Polski.

Spadam czyscic buty "autorytetom" :D

A co do ciemnogordu to sie zgodze - Polacy maja znikoma wiedza nt swojego kraju i jego historii. A smiejemy sie z tych glupich Amerykanow... Glupota jest ostatnio w cenie, a z polityki robi sie zabawe pod Sejmem. A komus kto wrzucil zdjecia lysych z ONR, to moge podeslac zdjecie jak wygladam i skoncza sie te zgadywanki. Hehe, to tez mnie bawi.

I dodam jeszcze - jestem ciemnogrodzianinem i chodzilem na mecze pilki noznej 15 lat ! Mozna pluc do woli . Michnik sponsoruje imprezke.

PS. Interesuje sie dzialanoscia sluzb i takimi roznymi sprawami - keidy zagajam do ludzi nt temat, to patrza jak na idiote. Ludzie tez krzywili sie na Holocaust,a mial miejsce. Poza tym z paru zrodel wiem, ze czesto z rozsadnych ludzi (i madrych; nie mowie o sobie) robili idiotow. Najpierw ignorancja, potem wysmiewanie, a potem ?

Zreszta kosci zostaly rzucone i ciemnogrod w koncu wygra z zaklamaniem historii naszego kraju przez takich sprzedawczykow jak Geremki, Kuronie i inni adepci czerwonych sztuk walki.

@1941 nie dyskutuje tez z ludzmi, ktorzy nie znaja jezyka polskiego - nie znam slowa jak "zorjetuje". "Zorjetuj" sie w ortografii jezyka polskiego :(
« Ostatnia zmiana: 22 Mar 2013, 21:53:41 wysłana przez makarpoland »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #66 dnia: 22 Mar 2013, 21:43:33 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #67 dnia: 22 Mar 2013, 22:10:29 »
Drogi makarpoland, skoro juz tak sie rowodzisz i szczerze opowiadasz to sie nie wstydz i napisz rowniez z ktorego to zakladu Cie wypisali!

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #68 dnia: 22 Mar 2013, 22:19:34 »
...@1941 nie dyskutuje tez z ludzmi, ktorzy nie znaja jezyka polskiego - nie znam slowa jak "zorjetuje". "Zorjetuj" sie w ortografii jezyka polskiego...

Czyli z Einsteinem tez bys sie nie "znizyl" do dyskusji? Za glupi dla ciebie?

Dyskryminujesz innego czlowieka bo byc moze ma dyslekcje, bo ma rude wlosy, kuleje albo inna religie albo...? Wielu juz takich przed toba bylo, co poniektórzy zabijali inwalidów - bo inni.

Wiesz zwierzeta odrzucaja osobniki które nie sa takie jak one. Czlowiek potrafi uzywac intelektu. Nie kazdy.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #69 dnia: 22 Mar 2013, 22:24:04 »
...@1941 nie dyskutuje tez z ludzmi, ktorzy nie znaja jezyka polskiego - nie znam slowa jak "zorjetuje". "Zorjetuj" sie w ortografii jezyka polskiego...

Czyli z Einsteinem tez bys sie nie "znizyl" do dyskusji? Za glupi dla ciebie?

Dyskryminujesz innego czlowieka bo byc moze ma dyslekcje, bo ma rude wlosy, kuleje albo inna religie albo...? Wielu juz takich przed toba bylo, co poniektórzy zabijali inwalidów - bo inni.

Wiesz zwierzeta odrzucaja osobniki które nie sa takie jak one. Czlowiek potrafi uzywac intelektu. Nie kazdy.

A jak "gosciu" sam pisze, "poezja" i wzor ortografii.
Jak sie juz nie ma argumentow to przynajmniej pierdoly sie przyczepimy, zawsze to jakas zdyma, a co.

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Mar 2013, 23:05:02 »
Przeciez napisalem dlugiego posta - mozesz sie do niego odniesc. Nie zorjetowales sie jeszcze ?

A adwokatom rudych, kulejacych i inwalidow bardzo dziekuje. Niepotrzebni sa w tym temacie. Einsteina nie znalem i nie wiem jaka byla jego znajomosc macierzystego jezyka - gdybym z nim pisal i napisalby cos w stylu "zorjetuje", to na pewno obnizyloby to jego wiarygodnosc w moich oczach :D Poza tym napisalem "tez", bo powodow jest wiecej niz jeden. Poza tym Einstein nie wyzywalby mnie pewnie od faszystow i mlodych glupkow. Tak przypuszczam.

I posluchajcie moi drodzy tolerancyjni rozmowcy - jestem nowy na tym forum, udzielam sie moze w trzecim temacie, a dwukrotnie zostalem zaatakowany przez becwalow typu happybeti ("gazetki", przeklamania w ulotce a potem to juz faszyzm i inne). Ktos juz na forum napisal, ze kiedys ojczulek Stalin przyszedl do Polski ten "faszyzm" wyplenic. Historia lubi zatoczyc kolo i byc moze znowu wielki brat przyjdzie z pomoca ze wschodu i pomoze tepic ten polski nazizm czy faszyzm :D Dziwne tylko, ze jak Polak chce zachowywac sie jak zachowuja sie u siebie mieszkancy zachodniej Europy, to wtedy jest nacjonalizm i faszyzm. Ale jak Dunczyk czy inni zachowuja sie w ten sposob, to jest cacy. Dwuznacznosc i brak logiki to cecha obozu m. in. GW. W Mysl maksymy: "Jestem za, a nawet przeciw".

Z zakladu nie ucieklem - moge cie o tym zapewnic. Nie bede odpowiadal na tak marne wypowiedzi, kogos kto nie zna polskiej ortografii i jeszcze lapie sie brzytwy i do szamba chce wepchnac na dyskusje.

Argumentow nie potrzebuje do dyskusji - wystarczy mi garsc faktow, troche oleju w glowie i dumy z bycia Polakiem zeby odpisac na zalosne zaczepki ekspertow z forum. Jakby nie zajrzec, to w kazdym poscie macie najwiecej do powiedzenia i pelno was. Poza tym ja napisalem dwa razy bardzo neutralnie w dwoch tematach i zostalem zaatakowany przez garstke frustratow. Przykro mi, ale jak to Cejrowski powiedzial w 98 - "nazwiska i bycia Polakiem" nie bede sie wstydzil.

A klamstwa i chamstwa "nie zniese".

Dobranoc forumowi eksperci.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #71 dnia: 22 Mar 2013, 23:11:24 »
Wiesz, zaczynasz mi się podobać. Masz jaja  ;) To może mi zdjęcie podeślesz?  8)
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Mar 2013, 01:55:51 »
Widzisz, Makar, jak znów NIEZNAJOMOŚĆ historii najnowszej z ciebie wyłazi?
Ofiara prpagandy PRL???
Gdybym jej słuchała, to dopabuse najeżdżałabym na Michnika i Kuronia  ;D.Juz ci pisałam, że za PRLu byli "wrogami publicznymi nr 1", władza starała się ich zohydzić ludziom na wszelkie sposoby, nie było Dziennika czy wydania Trybuny Ludu, by nie straszono nimi ciemnoty.
Ty tego nie wiesz, bo tego ci nie mówią twoi "bohaterowie z piaskownicy",ja to PAMIĘTAM.Tylko ciekawe, dlaczego za "komuny" to Michnik i Kuroń siedieli w więzieniach, a nie ci twoi "idole"???Dlaczego to oni byli tym "czarnym ludem", któremu przypisywano najgorsze bzdury?Może tego nie wiesz (na pewno nie wiesz), ale w TAJNYCH materiałach KCPZPR (dłuższa historia, jak z M. , będąc jeszcze w liceum, na nie się w pewnym miejscu natknęliśmy  ;) ;D 8) ) byli wymieniani jako "ekstrema "Solidarności" ", a przypisywano im hasła "a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści".
Tak, tak, to im to "komuna" przyklejała. Powód jest prosty- ciemny lud boi się ludzi inteligentnych i stara sie ich zohydzić na każdy sposób.Czy to za PRLu, czy teraz ciemnotę straszy się Michnikiem.Pod tym względem nic się nie zmieniło  ;D.
A czytałeś w ogóle jakies książki Michnika???Wiesz, co naprawdę facet ma do powiedzenia, czy tylko powtarzasz jak papuga to, co kazali ci myśleć twoi guru? Wiesz, jade na Święta do Polski, to moge specjalnie dla ciebie z domu wziąć  :D. Mam taką jedną, pisaną w więzieniu. (Dziwnie ta komuna swoich "pupilków" traktowała, co ? ;D Nie to, co taki Kaczyński, który tyyyle za komuny wycierpiał, ach, tak walczył z nią  ;D ;D ;D, że nawet go nie internowali  8) ;D, a internowali wszystkich, co do których mieli jakiekolwiek podejrzenia, że na wolności mogą im zaszkodzić.)
Tylko jej nie spal na stosie, jak to mieliście we zwyczaju  8)

Więc jeśli podpierasz się tezą, ze nie musieliśmy życ w czasach dinozaurów, by wiedzieć, jak to wyglądało, to jesteś w błedzie.To, co dziś wiemy , to szczątkowe informacje, "poskładane" przez naukowców z fragmentow szkieletów, (bywało, że błędnie w ogóle złożonych  ;D), jakichś skamielin.
Ale przenosząc się w trochę nowsze czasy, to historycy opierają się przede wszystkim na dokumentach i relacjach żyjących wówczas ludzi. Ktoś, kto chce rzetelnie badac życie w Polsce za PRLu, nie będzie robił i interpretował wykopalisk, tylko zapyta żyjących świadków tamtego okresu. Gdybym ci teraz pokazała parę unikatowych "artefaktów" z tamtych czasów i kazała na ich podstawie opowiedzieć, jaka była ich funkcja i jak ich uzywano , w szerokim sensie społeczno-kulturowym, na pewno nie byłbyś w stanie.A ja tak.Bo WIEM to z pewnością, bo PAMIĘTAM. Więc jaką wyższość nad moim empirycznym doznaniem tamtych realiów mają wyobrażenia i domysły ludzi, którzy albo byli wówczas małymi dziećmi, albo ich nie było w Polsce???

"Argumentow nie potrzebuje do dyskusji - wystarczy mi garsc faktow, troche oleju w glowie i dumy z bycia Polakiem "

No, więc jak dyskutowac z osobą, która nie potrzebuje argumentów ????Ja też jestem Polką, tez się tego nie wstydzę, ale co z tego wynika??? Że przez to mogę wypisywac wierutne bzdury? Bo jestem "ponad argumenty"???

Poza tym, jeśli dla ciebie autorytetem moralnym jest taka szmata i buc jak WC Cejrowski, to wszystko jasne ;D ;D ;D.

Co do Einsteina- no, widac, że nie znasz  8). Temu też sie nie dziwię.
Dla twojej informacji, Einstein był ZDEKLAROWANYM antyfaszystą, który odmówił współpracy z Hitlerem.Więc jeśliby w ogóle zdecydował się na taką stratę czasu, jaką byłaby dla niego rozmowa z tobą, to pokazałby ci, jaki jesteś malutki .

Ale co tam jakiś Einstein- przeciez liczy się Wielki Autorytet MoralnyCejrowski  ;D ;D ;D.No, nic, tylko pogratulować idoli  ;D ;D ;D. On "nie splamił się współpracą z komuną" , bo komuna nie chciała z nim współpracować. A teraz pluje na TVN,że siedziba popłuczyn po komunie, ale ochoczo występuje w tej "wrażej " telewizji i pieniążki za to kasuje.Ach, cóż za czystośc moralna  ;D ;D ;D.Tylko pogratulować "niezłomnych zasad" .Chyba takich, że taka k... jak Cejrowski sprzeda się każdemu, byleby zapłacił  ;D.

I NIGDZIE i NIGDY nie napisałam, że jestem tolerancyjna wobec faszyzmu.Wprost przeciwnie - tu jestem wyjątkowo nietolerancyjna . I zawsze będę. Ja mogę tolerować wiele rzeczy, ale nie faszyzm. To wynika z mojej ZNAJOMOŚCI HISTORII.
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2013, 02:37:07 wysłana przez happybeti »
" Polak gorszego sortu"

Offline silk

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 32
« Odpowiedź #73 dnia: 23 Mar 2013, 06:46:24 »
A komus kto wrzucil zdjecia lysych z ONR, to moge podeslac zdjecie jak wygladam i skoncza sie te zgadywanki. Hehe, to tez mnie bawi.

Makarpoland - powiem ci tak, fajnie ze jestes. Wnosisz inny poglad na sprawe i to jest pozytywne :). Generalnie nie zgadzam sie z twoimi pogladami ale masz do nich prawo.
Z drugiej strony podobno Otto von Bismarck powiedzial kiedys "Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie skurwysynem" - inne miejsce i inny czas. A przenoszac to na Polske AD 2013 moze trzeba powiedziec, ze kto za mlodu nie byl prawicowcem.... Jest nadzieja  ;)
Poza tym inny cytat z tego samego autora to "Tylko ludzie głupi uczą się na własnych błędach. Ludzie mądrzy – uczą się na błędach cudzych" - niestety nie sprawdza to sie za bardzo w swiecie realnym, wiec moze kazdy musi zaliczyc swoje wlasne.

P.S. Lysym nie trzeba koniecznie byc wizualnie - mozna tez mentalnie.  :D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #74 dnia: 23 Mar 2013, 06:59:48 »
Z zakladu nie ucieklem - moge cie o tym zapewnic. Nie bede odpowiadal na tak marne wypowiedzi, kogos kto nie zna polskiej ortografii i jeszcze lapie sie brzytwy i do szamba chce wepchnac na dyskusje.

Nikt nie pisal, ze uciekles, wypisali przedwczesnie.
Pewnie niezla rolke odegrales.
Moze z myszka w jednym zakladzie nie byles, ale z cala pewnoscia o takim samym profilu. Bo w przypadki tak szczegolne nie wierze.
A tak z innej strony, to "wojenke" zaczales ze mna, wiec czego sie czepiasz bogu ducha winnego czesia? Rykoszet jakis czy co?

Cyt.   powrut z calej dani 26,29,03 marzec na swieta puzny wieczor do takich wojewodztw.

Rozumiem, ze z takim przewoznikiem tez bys sie nigdy nie zabral?

A moze Ty tylko biznes class? Bo gdzie indziej pelno takich jak ja i inni ktorych alergicznie nie cierpisz?
Hipochondryk jakis z Ciebie a to cyt.

Hipochondria często występuje w depresji lub towarzyszy jej lęk[2].

Przyczyną powstawania zaburzenia jest egocentryczna lub narcystyczna orientacja. Historia dzieciństwa[3] jest bogata w doświadczenia urazów psychicznych, łącznie z przemocą i nadużyciami seksualnymi

« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2013, 07:10:13 wysłana przez 1941 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #74 dnia: 23 Mar 2013, 06:59:48 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 27776
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18921
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 41219
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 20029
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?