poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48382 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Mar 2013, 19:53:39 »
1941,to co? Jedziemy na "Woodstock"? ;D ;D ;D

To dobre miejsce, by przy okazji ewangelizację w imieniu PDKZ zacząć ;D 8).
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #121 dnia: 23 Mar 2013, 19:57:25 »
1941,to co? Jedziemy na "Woodstock"? ;D ;D ;D

To dobre miejsce, by przy okazji ewangelizację w imieniu PDKZ zacząć ;D 8).

Troche to jazgotliwe towarzystwo, a ja w swej duchowosci to wiesz muzyke kontemplacyjna slucham.
Nie mylic z mantrami.
« Ostatnia zmiana: 23 Mar 2013, 20:08:15 wysłana przez 1941 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #122 dnia: 23 Mar 2013, 20:00:59 »
TY nie masz SŁUCHAĆ, to CIEBIE mają słuchać  ;D 8).
Ustawimy namiot ...eeee...świątynię na uboczu i będziemy nawracać zbląkane owieczki  ;D.
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Mar 2013, 20:02:16 »

To gdzie i kiedy i wlasciwie od kogo te zaproszenie? Brzmi zachecajaco! Zwlaszcza ta czesc o anatomii.
Wiem, ze Lennon z Yoko Ono zapraszali. Mieli takie wielkie lozko ;) ;D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #124 dnia: 23 Mar 2013, 20:04:01 »
No, tak...Lennon nie żyje :'(, Yoko Ono stara już  :-\...

Ale tak a propos tego łóżka, to...mówię "dobrej nocy" :D .Do jutra :)! :-*
" Polak gorszego sortu"

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Mar 2013, 20:06:23 »
Aisak, a nie czas wreszcie , by Polacy nauczyli się być mądrzy nie pod batem? By nauczyli się, co znaczy społeczeństwo obywatelskie? Ileż można...?

I co? To znaczy, że obecnie rządzący powinni wszystkich tych, którzy się z nimi nie zgadzają "za mordy i do obozów" ???
Chyba Makar sam nie wie, czego pragnie ;D.
To se ne da 8).To sprawa "krwi", nie chcenia czy tez niechcenia ;). Za duzo gwaltow dokonanych przez ordy tatarskie na polskich chlopkach i szlachciankach ;). To ich wina 8).
A obecni rzadacy, to pikusie, niech sprobuja ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Mar 2013, 20:11:21 »
No, tak...Lennon nie żyje :'(, Yoko Ono stara już  :-\...

Ale tak a propos tego łóżka, to...mówię "dobrej nocy" :D .Do jutra :)! :-*

Dolaczam sie do zyczen i tez koncze bo faktycznie ostatnio pisze jak ciezko uszkodzony (zjadam litery, przekrecam i z ta ortografia to juz historia....., historia znowu ta kosc niezgody, moze opowiesc).

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #126 dnia: 23 Mar 2013, 20:11:21 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Mar 2013, 20:13:33 »
To se ne da 8).To sprawa "krwi", nie chcenia czy tez niechcenia ;). Za duzo gwaltow dokonanych przez ordy tatarskie na polskich chlopkach i szlachciankach ;). To ich wina 8).
A obecni rzadacy, to pikusie, niech sprobuja ;D

Aisak co Tobie, jak nie sex to gwalty, w takim nastroju dzisiaj jestes genitalnym?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #128 dnia: 23 Mar 2013, 20:24:12 »
Aisak co Tobie, jak nie sex to gwalty, w takim nastroju dzisiaj jestes genitalnym?
To nie ja, to historia ;) ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #129 dnia: 23 Mar 2013, 20:30:31 »
To nie ja, to historia ;) ;D

No wiesz u mnie tez.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #130 dnia: 23 Mar 2013, 20:32:06 »

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
« Odpowiedź #131 dnia: 23 Mar 2013, 20:43:05 »
Więc wg ciebie tchorzostwo jest jedynym rozsądnym wyjściem?- pozazdrościć...ciekawy jestem w takim razie Twojej opinii o obronie westerplatte, o polskich kawalerzystach i wielu innych aktach nabusezsadnosci polskiej w czasie 2 wojny światowej...moje środowisko to paru dunow pracujących ze mną i masa innych dunow przyjeżdżających ciezarowkami- wg mnie to przeciętne,duńskie towarzystwo...niestety, jestem tu krótko i nie mam jeszcze takich groźnych dunow za znajomych więc chyba powinienem sie bać, co?zwlaszcza ze jestem sam a ty chcesz mi podeslij stado dzikich dunow...
Hehehehheh....Ales mnie rozbawil tym towarzystwem które chcesz mi podeslac...po 1sze- to żałosne, po 2 gie- podeslij, z chęcią sie przekonam i zmienię zdanie na temat tych tchorzy....tyle ze wiesz co- napisał 41 wcześniej ze duny sa chojraki w paru, to tez prawda, więc poproszę tych twoich fajnych znajomych( i ty mi będziesz mówić o moim towarzystwie, sama mając takie jakie masz...żenada)- pojedynczo...i powtarzam, ciekawy jestem twojego zdania na temat mestwa Polaków w czasie 2 giej wojny...a moze wobec tego , skoro duny sa rozsądni i tacy mądrzy ze swoim tchorzostwem to Polacy sa głupi ponieważ osmielili sie walczyć i ginac za swój kraj....?tak mi to wychodzi...coz, miedzy innymi właśnie dlatego szanuje i respektuje starsze osoby ponieważ ktoś z nich mógł walczyć o to żebym ja mógł wyjechać do Danii kiedyś- czyzbym musiał, zgodnie z twoja logika , zmienić zdanie ?

Z idiotami nie dyskutuję, ale zrobię teraz wyjątek  ;D bo najwyraźniej umiesz czytać ale nie zrozumieć przekaz.

1. Nie tchórzostwo duńczyków a rozsądek. Tak napisałam. Poznaj trochę ich historię na początku wojny a potem zabieraj głos.
2. Nie "dzikich" dunów - a wg. ciebie "odważnych" bo przecież tacy się nawalają po mordzie. I bardzo dobrze zorganizowanych  :D
3. Srałbyś w gacie na widok nawet jednego  ;D
4. Wyraźnie napisałam, że to nie moje towarzystwo, ale mi znane. Z tłumaczeń dla nich. A jeśli ktoś jest normalny i normalnie do ludzi nastawiony, to wszędzie będzie lubiany. Może o tym nie wiesz, ale to norma.
5. Porównywanie Duńczyków i Polaków w czasie drugiej wojny światowej i konkluzja przez ciebie wyciągnięta - to jest dopabuse żenada.
6. Szkoda mi więcej słów na ciebie, bo mój post był wyraźny a ty go po prostu nie zrozumiałeś. A z tego co ja zrozumiałam, to pisałeś również o czasach obecnych i "tchórzostwie" Duńczyków, bo od razu się nie leją po pyskach tylko odwracają i odchodzą. A może po prostu patrząc na ciebie myślą, że nie ma w co lać?

A poza tym, to fajnie obrabiac Duńczykom (wg ciebie dunom) tyłki ale i równocześnie korzystać z ich systemu socjalnego (rodzinne) i możliwości pracy tutaj???  ???
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #132 dnia: 23 Mar 2013, 20:49:08 »
Bez urazy. Na prochach jada ;)?

Nie, na Harleyach  ;D
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #133 dnia: 23 Mar 2013, 20:53:16 »
Z idiotami nie dyskutuję, ale zrobię teraz wyjątek  ;D bo najwyraźniej umiesz czytać ale nie zrozumieć przekaz.

1. Nie tchórzostwo duńczyków a rozsądek. Tak napisałam. Poznaj trochę ich historię na początku wojny a potem zabieraj głos.
2. Nie "dzikich" dunów - a wg. ciebie "odważnych" bo przecież tacy się nawalają po mordzie. I bardzo dobrze zorganizowanych  :D
3. Srałbyś w gacie na widok nawet jednego  ;D
4. Wyraźnie napisałam, że to nie moje towarzystwo, ale mi znane. Z tłumaczeń dla nich. A jeśli ktoś jest normalny i normalnie do ludzi nastawiony, to wszędzie będzie lubiany. Może o tym nie wiesz, ale to norma.
5. Porównywanie Duńczyków i Polaków w czasie drugiej wojny światowej i konkluzja przez ciebie wyciągnięta - to jest dopabuse żenada.
6. Szkoda mi więcej słów na ciebie, bo mój post był wyraźny a ty go po prostu nie zrozumiałeś. A z tego co ja zrozumiałam, to pisałeś również o czasach obecnych i "tchórzostwie" Duńczyków, bo od razu się nie leją po pyskach tylko odwracają i odchodzą. A może po prostu patrząc na ciebie myślą, że nie ma w co lać?

A poza tym, to fajnie obrabiac Duńczykom (wg ciebie dunom) tyłki ale i równocześnie korzystać z ich systemu socjalnego (rodzinne) i możliwości pracy tutaj???  ???

Reksio, korzysta bo ma do tego prawo, rodzinne otrzymuje bo pracuje i placi podatki, co wiecej?
Komplementy zmienia sytuacje np. w dodatkowym czerpaniu z systemu? Chce zauwazyc, ze to duski pracodawca porzadal i zatrudnil polaka, choc maja oni zdanie o nas nienajlepsze, to w czym problem?

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #134 dnia: 23 Mar 2013, 21:08:24 »
Tak, ma prawo i pracuje, ale jak myślisz zareagowałby chociażby jego szef jeśli by się dowiedział, że on na Danię Z przeproszeniem "sra", jeśli się wyraża o Duńczykach - to z pogardą, a ich historię wyśmiewa?
Taki "dun" mógłby po prostu powiedzieć "dobrze, my byliśmy tchórzami wtedy, wy walczyliście - kiedyś. Teraz my mamy kraj, gdzie wy, jeździcie za pracą i chlebem, bo w waszym kraju tego nie ma. Czemu nie zostaniecie tam i nie zaczniecie czegoś zmieniać???"

Tak jak pisałam wcześniej w innym poście, powiedzenie mojego dziadka, byłego AKowca i "Syberyjczyka" - więc nie "tchórza"  ;D - nie gryź ręki, która jeść ci daje. A jeść daje Piotrowi Dania. Więc jeśli jest takim pustym ignorantem, który nie znając historii i Duńczyków od wewątrz, tylko pluje na nich jadem i ośmiesza - ośmiesza tylko sam siebie.

A co do waszych obraźliwych dyskusji na temat mojego poznawania Duńczyków zanim się języka nauczyłam, jak to któryś z was napisał, to przyjeżdżając tutaj, byłam w wieku, w którym normalna dziewczynka chłopcami jeszcze się nie interesuje.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #134 dnia: 23 Mar 2013, 21:08:24 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26803
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18035
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39722
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19113
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?