poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #151 dnia: 26 Mar 2013, 08:47:06 »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Niemcy-coraz-wiecej-przestepstw-o-podlozu-neonazistowskim,wid,15444774,wiadomosc.html?ticaid=1104c0
[/quote]

Chyba każdego zdrowego na umyśle człowieka coś takiego niepokoi. Jedni mają dżihad inni czarne koszule, narodowców, bojówki, antysemitów itd itd.
Ktoś kiedyś powiedział , że "zabijanie dla pokoju jest jak gwałcenie dla cnoty".

Niemcy( ale nie tylko oni) sukcesywnie w miarę jak malał u nich przyrost naturalny zezwalali i zezwalają nadal na osiedlanie się u nich nacji że tak brzydko określę biednych i plennych. Wykombinowali sobie , że  przyjadą biedacy nauczeni ciężkiej pracy to będą tyrać i to dla dobra "rasy wyższej" - haha to im się nie sprawdziło tak jak sobie zakładali i kolejny powód to właśnie przyrost naturalny i to tez się w dalszej perspektywie nie sprawdziło bo kolejne pokolenia już nie bardzo chcą mieć po 10 dzieci zapieprzać po 12 godzin , mieszkać w slumsach i mówić tylko " tak proszę Pana, co jeszcze dla Pana mogę zrobić". A ponieważ naród niemiecki do pracowitych się nie zalicza, chcieli tylko  rządzić i mieć władzę a dostali po łapkach to się buntują przeciw złemu losowi, który ich tego pozbawił (o Niemcach pisze bo miałam okazje tam pracować). To co widzimy na ulicach i to o czym czytamy to opowieści o pionkach-zleceniobiorcach , gdzieś tam na " szczycie" jest ktoś, a raczej grupa ktosiów i to oni są niebezpieczni oni mieszają w kotle nie te pachołki , o których się czyta.

Dla rozluźnienia ( i niech to nie będą rozluźnione zwieracze)
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #152 dnia: 26 Mar 2013, 09:01:06 »
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Niemcy-coraz-wiecej-przestepstw-o-podlozu-neonazistowskim,wid,15444774,wiadomosc.html?ticaid=1104c0

Chyba każdego zdrowego na umyśle człowieka coś takiego niepokoi. Jedni mają dżihad inni czarne koszule, narodowców, bojówki, antysemitów itd itd.
Ktoś kiedyś powiedział , że "zabijanie dla pokoju jest jak gwałcenie dla cnoty".

Niemcy( ale nie tylko oni) sukcesywnie w miarę jak malał u nich przyrost naturalny zezwalali i zezwalają nadal na osiedlanie się u nich nacji że tak brzydko określę biednych i plennych. Wykombinowali sobie , że  przyjadą biedacy nauczeni ciężkiej pracy to będą tyrać i to dla dobra "rasy wyższej" - haha to im się nie sprawdziło tak jak sobie zakładali i kolejny powód to właśnie przyrost naturalny i to tez się w dalszej perspektywie nie sprawdziło bo kolejne pokolenia już nie bardzo chcą mieć po 10 dzieci zapieprzać po 12 godzin , mieszkać w slumsach i mówić tylko " tak proszę Pana, co jeszcze dla Pana mogę zrobić". A ponieważ naród niemiecki do pracowitych się nie zalicza, chcieli tylko  rządzić i mieć władzę a dostali po łapkach to się buntują przeciw złemu losowi, który ich tego pozbawił (o Niemcach pisze bo miałam okazje tam pracować). To co widzimy na ulicach i to o czym czytamy to opowieści o pionkach-zleceniobiorcach , gdzieś tam na " szczycie" jest ktoś, a raczej grupa ktosiów i to oni są niebezpieczni oni mieszają w kotle nie te pachołki , o których się czyta.

Dla rozluźnienia ( i niech to nie będą rozluźnione zwieracze)

Kupuje "dekolt murarza"!

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #153 dnia: 26 Mar 2013, 09:31:45 »
Zastanowiłeś się  dobrze nad tym zakupem? Bo realnie odbiega trochę a może bardziej niż trochę od widoczku na zdjęciu . Chyba to można nazwać jako złudzenie optyczne.
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #154 dnia: 26 Mar 2013, 12:51:53 »
Zastanowiłeś się  dobrze nad tym zakupem? Bo realnie odbiega trochę a może bardziej niż trochę od widoczku na zdjęciu . Chyba to można nazwać jako złudzenie optyczne.

Jako okreslenie uzytkowe.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #155 dnia: 26 Mar 2013, 13:56:06 »
...Wykombinowali sobie , że  przyjadą biedacy nauczeni ciężkiej pracy to będą tyrać i to dla dobra "rasy wyższej" - haha to im się nie sprawdziło tak jak sobie zakładali i kolejny powód to właśnie przyrost naturalny i to tez się w dalszej perspektywie nie sprawdziło bo kolejne pokolenia już nie bardzo chcą mieć po 10 dzieci zapieprzać po 12 godzin , mieszkać w slumsach i mówić tylko " tak proszę Pana, co jeszcze dla Pana mogę zrobić". ...

Ja to widze zupelnie inaczej.

Jesli zadzwonie po kogos kto ma mi umyc okna to oczekuje ze okna beda umyte, ja zaplace i na tym koniec.

Nie oczekuje ze jak przyjade do domu to na tarasie bedzie siedzial pan myjacy okna z cala rodzina i tesciami zadal ode mnie zebym jego i rodzine i wnuki do konca zycia utrzymywala bo to ja chcialam zeby umyl okna.

A elektryk? Hydraulik? Mechanik? Kominiarz? Mam im wszystkim zapewnic utrzymanie i zakwaterowanie w moim wlasnym domu bo mi sie kran zepsul/potrzeba nowego kontaktu/zmienic kola itp itd ???

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #156 dnia: 26 Mar 2013, 14:16:19 »
...Wykombinowali sobie , że  przyjadą biedacy nauczeni ciężkiej pracy to będą tyrać i to dla dobra "rasy wyższej" - haha to im się nie sprawdziło tak jak sobie zakładali i kolejny powód to właśnie przyrost naturalny i to tez się w dalszej perspektywie nie sprawdziło bo kolejne pokolenia już nie bardzo chcą mieć po 10 dzieci zapieprzać po 12 godzin , mieszkać w slumsach i mówić tylko " tak proszę Pana, co jeszcze dla Pana mogę zrobić". ...

Jesli zadzwonie po kogos kto ma mi umyc okna to oczekuje ze okna beda umyte, ja zaplace i na tym koniec.

Nie oczekuje ze jak przyjade do domu to na tarasie bedzie siedzial pan myjacy okna z cala rodzina i tesciami zadal ode mnie zebym jego i rodzine i wnuki do konca zycia utrzymywala bo to ja chcialam zeby umyl okna.

A elektryk? Hydraulik? Mechanik? Kominiarz? Mam im wszystkim zapewnic utrzymanie i zakwaterowanie w moim wlasnym domu bo mi sie kran zepsul/potrzeba nowego kontaktu/zmienic kola itp itd ???

Przeczytaj ze zrozumieniem, Niemcy sciagneli ich do siebie aby sie osiedlili w celu ich wykorzystywania, nie sciagneli ich jako pracownikow sezonowych.

W Twoim mniemaniu to po rozwodzie z Dunczykiem Ty rowniez powinnas wracac do Polski.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #156 dnia: 26 Mar 2013, 14:16:19 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #157 dnia: 26 Mar 2013, 17:07:02 »
1941- nooo, nie :).
Jesli po rozwodzie z Duńczykiem ktoś normalnie pracuje dla dobra swojego i kraju, w którym mieszka, a nie siedzi na zasiłku i sciąga rodzinę do piątej wody po kisielu, to to jest inna sytuacja, nie ? ;)

Przypomniała mi się rozmowa z moim friendem z Berlina, Svenem, właśnie na temat tych imigrantów ze Wschodu.
Dla jasności- on jak najdalszy od "nazi", nawet zaangażowany czynnie w akcję "Żaden człowiek nie jest nielegalny"  w obronie "nielegalnych" imigrantów z terenów zagrożonych wojną itp.
Ale do rzeczy.
Przyszedł któregoś popołudnia do mieszkania innego naszego znajomego, który akurat nas gościł (w Berlinie) i od progu :
- Jak ja nienawidim tych młodych Turków!!! Stoją na ulica, zaczepiają porządni ludzie!!! (Składnia Svenowo-polska oryginalna  ;D ).
-Ale dlaczego tak ich nienawidzisz? Co ci akurat Turcy zrobili? Tak bronisz wszystkich, a teraz nagle Turków nienawidzisz.
-Nie nienawidim Turków, tylko młodych Turków, co nic nie robią, nie chodzą do pracy, do szkoły, tylko robią sobie gangi na ulica!!!
-No, ale to Wy, Niemcy, ich tu sobie sami sprowadziliście.
-Tak, ale to jest tak: Takie Turki przyjeżdzają, do pracy, ok.Potem musza sobie wziąć żonę.Ale żona już musi byc z Turcji. I cała żony rodzina.I te młode Turki nic nie robią teraz, te ich dzieci, a potem znów sobie żona z Turcji przywiozą.
- A dlaczego z Turcji.To co, córki im się nie rodza?
-Rodzą.Ale jada do Turcja.
-Jak???Co???
- Taka dziewczynka jedzie do Turcja, do rodzina.Potem ma sześć lat, zawraca do Brlina, do szkoła.
-No, ale kończy szkołe, no i co? Taki młody Turek się z nią nie ozeni?
-Nie.Bo ona już za bardzo niemiecka jest. Nie słucha męża.
- To co się dzieje z tymi dziewczynami ?
-Ano...one to mają przej....ane ... :-\

Tak zacytowałam, dla uśmiechu ;).Dialog był dłuższy i bardziej zawiły, ale nie chciałam Was zanudzać  8)
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #158 dnia: 26 Mar 2013, 19:41:15 »
...Niemcy sciagneli ich do siebie aby sie osiedlili w celu ich wykorzystywania...

Nikt nikogo nie sciagal i nikt nikogo nie wykorzystywal.

Przyjazd do Niemiec byl i jest dobrowolny, nikt nikogo na ulicach Ankary czy Radomia nie lapal i sila do busów nie zaciagal.

Jak ktos chcial i chce zarobic to przyjezdza, pracuje i zarabia.
Wykorzystywanie?? Dobrowolnie przyjezda, dobrowolnie pracuje, dobrowolnie zarabia i jest wykorzystywany??
No to moze spowrotem do domciu gdzie nikt nikogo nie wykorzystuje?
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #159 dnia: 26 Mar 2013, 20:29:09 »

Część wyrwana z kontekstu zupełnie zmienia sens mojej wypowiedzi.
Absolutnie nie miałam na myśli leni i obiboków wszelkiego pochodzenia i autoramentu, którzy o pracy wiedzą tyle , że coś takiego istnieje. Żądania mają za to takie, że ho ho  i to  za sam fakt istnienia.Takich ludzi dla których postawa roszczeniowa stanowi motto i sens życia jest multum wszędzie granice są tu bez znaczenia.
Odniosłam sie do postu 1941 dot. neonazizmu )"Neonazizm − doktryna mająca na celu przywrócenie lub ustanowienie ustroju opartego na niemieckiej wersji narodowego socjalizmu. Gloryfikuje własny naród (uznając go za najwyższe dobro) i jego pochodzenie etniczne (w tym elementy kulturowe takie jak etniczne wierzenia germańskie), oraz charakteryzuje się postawami rasizmu, antysemityzmu, kultem siły i darwinizmem społecznym. W niektórych odłamach przechodzi w skrajny nacjonalitaryzm, w innych zaś w "biały" internacjonalizm" ) Otwarli drzwi zaprosili gości , goście się zaczęli buntować i żyć własnym życiem uznając , że czasy niewolnictwa to pieśń przeszłości.I tu jest moim skromnym zdaniem największy ból dla neonazistów.

« Ostatnia zmiana: 26 Mar 2013, 20:51:41 wysłana przez anikrey »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #160 dnia: 27 Mar 2013, 04:24:17 »
...A moim skromnym zdaniem, neonazista to takie prymitywne zwierzę, że jak nie ma wroga, to go sobie wymysli  ;).Bo tym zyje i tym się karmi.
Popatrz w Polsce- nie ma problemu imigrantów.No to trzeba poszukac "wroga" we własnym narodzie.
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #161 dnia: 27 Mar 2013, 06:35:50 »
Anikrey:
Ty odniosles sie do wypowiedzi 1941 a ja do twojej.
Na tym polega otwarte forum, jeden cos pisze, drugi czyta i "sie odnosi".

Ja spotkalam neonazistów(?) wsród polonii w Danii, ci chca zwalczac dunczyków, dunskie prawo, dunskie tradycje, wprowadzenia polskiej szkoly i obowiazkowej nauki religii katolickiej  w Danii.
 :D

Offline silk

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 32
« Odpowiedź #162 dnia: 27 Mar 2013, 07:58:23 »
Ja spotkalam neonazistów(?) wsród polonii w Danii, ci chca zwalczac dunczyków, dunskie prawo, dunskie tradycje, wprowadzenia polskiej szkoly i obowiazkowej nauki religii katolickiej  w Danii.
 :D
Sprawa jest prosta jak konstrukcja cepa. Ludzie, ktorzy przyjechali do Danii, czy tez innego kraju zrobili to dobrowolnie ze wzgledow ekonomicznych - kiedys rowniez politycznych. Jesli decyduja sie pozostac w danym kraju i ukladac sobie zycie tu a nie w kraju pochodzenia to logiczne jest dla mnie, ze widza wiecej korzysci niz przyktosci z tym zwiazanych.
Jesli natomiast potepiaja wszystko wokol nich to albo cos jest nie tak z ich glowa - wtedy tylko psycholog lub psychiatra moze im pomoc, albo sa po prostu prymitywni - wtedy to juz nikt i nic im nie pomoze.
Krytykowac mozna wszystko - w sposob rzeczowy i merytoryczny, ale jesli przeciw przewyzsza za - to ja widze tylko jedno rozsadne rozwiazanie - zmienic miejsce pobytu na bardziej nam odpowiadajace.

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #163 dnia: 27 Mar 2013, 09:12:18 »
...A moim skromnym zdaniem, neonazista to takie prymitywne zwierzę, że jak nie ma wroga, to go sobie wymysli  ;).Bo tym zyje i tym się karmi.
Popatrz w Polsce- nie ma problemu imigrantów.No to trzeba poszukac "wroga" we własnym narodzie.

No i tutaj wracamy do sedna i moich pogladow w calej rozciaglosci.

Kto wykreowal prawice jako wroga narodu (wszystkie przybudowki tej opcji/strony politycznej) mowie o podpalaczach Polski, ciemnogrodzianach, katolach, oszolomach, naizstach czy faszystach, itp. Kto nazywa Polakow bydlem, Polskosc nienormalnosciai posluguje sie tzw jezykiem nienawisci ? Kto wspiera i przyklaskuje tym wszystkim dzialaniom w Polsce ? Jakie srodowiska i media ? Akcje typu: zabierz babci dowod i masa innych ?

Kto ocenia Polakow, ktorzy nie godza sie na Euro, zwiazki partnerskie, zlodziejstwo, okreslajacych ich powzszymi epitetami ?
Kto wykreowal obraz Polakow jako tych "niepostepowych, zasciankowych, nieeuropejskich" itp, itd ?

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto zaczal cala burze i posluzyl sie tymi wszystkimi zabiegami, ktore okreslamy jako wojne "polsko-polska".

Chcialbym uzyskac odpowiedz kto wymyslil te wszystkie zwroty i wyryl w je narodowej swiadomosci Polakow. Kto podzielil Polakow.

Kto to byl, jakie media, ludzie itp, itd.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #164 dnia: 27 Mar 2013, 11:08:57 »
I malutkie forum internetowe malej polonii w malutkiej Danii ma ci na te wszystkie pytania odpowiedziec?

Ja moge tylko jedno: Wesolych Swiat zycze !  :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #164 dnia: 27 Mar 2013, 11:08:57 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26802
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18035
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39722
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19111
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?