poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?  (Przeczytany 48328 razy)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: CZY DOKTOR JOSEPH MIAL RACJE.....?
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Mar 2013, 20:16:44 »
Obojetne kto by u wladzy nie byl nic nie zmieni.Nasze państwo na skutek przebiegu drugiej wojny światowej a następnie prawie pięćdziesięciu lat sytemu opiekuńczego zupełnie niewydolnego gospodarczo, jest bardzo słabe. Z drugiej strony sprawowanie władzy, co jak wiadomo na całym świecie, jest czynnikiem uzależniającym silniej od twardych narkotyków, działa w Polsce ze zdwojoną siłą: Przywódcy partii postsolidarnościowych, którzy przez cały okres PRLu nie mogli nawet marzyć o sprawowaniu władzy czują, że to są dla nich ostatnie lata ich możliwości (przed emeryturą), więc wbrew sytuacji, bo tragiczna, wbrew rozsądkowi, bo nie posiadają żadnego realnego programu poprawy sytuacji, i wbrew dotychczasowym doświadczeniom naprzód z błyskawiczną budową bogatego bo nie okradanego przez ZSRR państwa a następnie z budową Drugiej Japonii, prą na siłę do władzy. Komuniści są stymulowani podwójnie: Po pierwsze bronią już posiadanej władzy, a po drugie to są ci, którzy przed laty utracili wadzę absolutną. Od dawna wiadomo, że władza demoralizuje a władza absolutna demoralizuje absolutnie, więc mają rzeczywiste powody aby władzę sprawować.
I tak do obsrania...czy to PiS..czy PO...czy inna k..wa
Pozdrawiam
Fakt niezaprzeczalny, hehehe. Czyli proroctwo musi sie spelnic, zeby bylo lepiej/inaczej. Jak w Biblii, ostatni, ktorzy pamietaja komunizm musza umrzec, by nastepne pokolenia mogly budowac od podstaw, "bez garbu" przeszlosci...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Mar 2013, 20:36:43 »
Aisiak ...niestety  to musi kiedys przyjsc...

A tak poza tym to mam taka nadzieje ,ze tego dozyje...bez tego calego syfu -bede mogl byc wciaz dumny z bycia Polakiem
Bez Pisow. Po i calej tej reszty oszolomow z falszywymi zyciorysami zasranych  fikcyjnych bohaterow z wiecznie wymijajacymi odpowiedziami na zadawane pytania
Przypisujacych sobie wciaz co bybylo gdyby nie oni...
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Mar 2013, 20:41:46 »

A tak poza tym to mam taka nadzieje ,ze tego dozyje...bez tego calego syfu -bede mogl byc wciaz dumny z bycia Polakiem
Bez Pisow. Po i calej tej reszty oszolomow z falszywymi zyciorysami zasranych  fikcyjnych bohaterow z wiecznie wymijajacymi odpowiedziami na zadawane pytania
No wlasnie, wciaz byc dumnym z bycia Polakiem :)

Offline anikrey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 13
  • -Otrzymane: 28
  • Reputacja: +0/-0
  • http://www.youtube.com/watch?v=c_G4ogetXuQ
« Odpowiedź #183 dnia: 28 Mar 2013, 12:24:31 »

Z tym dożyciem to widzę drobny problem, skoro objawiają co rusz  30 letni" kombatanci" .

A żeby zamieszać w kociołku  ;) wątek i tak już się rozszedł na boki , można bez przesady napisać , że w szpagacie siedzi:D dokładam coś o religii, a co.. "niech się dzieje wola nieba" kto jeszcze nie widział proszę bardzo.
"A cóż piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko co piękne?.. Mikołaj Kopernik

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #184 dnia: 28 Mar 2013, 14:03:25 »
PS. Znam historie kaczorow i innych takze przed 2005. Nikt nigdy nie spotkal sie z taka nagonka jak oni chyba w calej historii Polski.

Z Twojego stwierdzenia wynika, ze nagonka dotyczyla "kaczorow i innych".
Oczywiscie rozumiem, ze masz na mysli Kaczynskich, a Ci inni to autorzy owej nagonki niespotykanej w calej historii Polski.
Coz, to Twoj poglad.
Jesli jednak zechcialbys zasiegnac informacji co do faktow historycznych rzeczywiscie w roznych zrodlach (niestety, jezyk jakim sie poslugujesz wskazuje, ze jestes pilnym i bezkrytycznym czytelnikiem portali typu niezalezna.pl), to wiedzialbys, ze wiekszych szkodnikow w Polsce po 1989 roku od Kaczynskich nie bylo i nie ma, poki co.
To oni (ze wskazaniem na Jaroslawa) byli akuszerami nienawisci, ktora tak teraz dzieli spoleczenstwo polskie.
Sam Jaroslaw K. chwalil sie w rozmowie z Teresa Toranska (jest rejestracja filmowa tej rozmowy), ze te wszystkie "przyspieszenia" i "wojny na gorze", ktore zaczely destrukcje polskiej demokracji,  byly jego wlasnym pomyslem.
Mloda demokracje probowali rozwalac juz calkiem na serio w 1993 roku prowadzac demonstracje na Belweder i palac w jej trakcie kukle urzedujacego prezydenta, ktorego zreszta sami na ten urzad wypchneli. A kiedy przestal sluchac ich podszeptow, na ulicy probowali zalatwiac swoje interesy.
Liczne afery w ktore uwiklani byli sami oraz inni politycy PC w zadziwiajacy sposob byly wyciszane. Za to zawsze najglosniej sie darli o nagonce i przesladowaniu, gdy jakakolwiek powolana do tego instytucja probowala sie ich sprawkom przyjrzec nieco dokladniej.
Natomiast kazde, nawet najdrobniejsze potkniecie przeciwnikow politycznych wyolbrzymiali do kuriozalnych wymiarow.
A jesli trzeba bylo, uciekali sie do prowokacji.
Jaki jest efekt ich slynnej wojny w ukladem? Otoz jedyny taki uklad znalezli we wlasnym rzadzie. Wiekszosc innych, nawet najbardziej spektakularnych oskarzen padalo predzej czy pozniej. 
I to manipulowanie faktami z wlasnych zyciorysow, tworzenie wlasnej martyrologii, przypisywanie sobie wszelkich zaslug demokratycznej opozycji, odzegnywanie dawnych opozycjonistow, a obecnych przeciwnikow politycznych od czci i wiary, oraz namaszczanie wlasnych komuszych sojusznikow na Prawdziwych Polakow Patriotow (kazus sedziego Kryzego!) - oto pomysl na uprawianie polityki by Kaczynscy.

Wiem jednak, ze nic Cie nie przekona, nic nie nadwatli silnego przekonania o rzekomych zaslugach i bezprzykladnym przesladowaniu braci K. Ich zwolennicy maja bowiem rodzaj impregnacji na wszelka argumentacje, ktora nie jest zgodna z obowiazujaca ich wersja wydarzen.

Wywiad z Toranska tez znam (prawdopodobnie chodzi o "Tora Tora Tora) - Kaczor na pewno nie jest postacia krysztalwoa, bo takich nie ma, ale na pewno (jak napisalem) jest mi blizej do niego, niz do innych. Poza tym czytam niezalezna i wiele innych portali. Wedlug mnie tez coraz czesciej przesadzaja i zmierzaja w strone konfliktu. Coz... On i tak jest pewnie nieuchronny. A jak sie w koncu uporamy z przeszloscia i cakym bagnem komunistycznym, to prawdopodbnie muslimy beda juz czekac u bram i znowu bedziemy musieli uratowac Europe :D I wtedy w kolo Macieju - znowu nas sprzedadza, wykrwawimy sie, zrobimy Rejtana nad Wisla i tyle.

Bez lustracji w Polsce nie zmieni sie nic - w Polsce nie wiadomo komu mozna ufac, ludzie sa skolowani, zdolowani, nie maja wplywu na swoje zycie, nie moga zyc uczciwie. Z tego wszystkiego rodzi sie beznadzieja i frustracja. Proces podobny do tego jak w Rosji - tam kazdy macha reka, bo wie, ze nic nie jest w stanie zmienic, bo Putin trzyma na wszystkim lape.

Chcialbym doczekac sie czasow, kiedy bede wiedzial komu moge w Polsce zaufac, oddac swoje serce i meic wiare, ze to co robie ma sens i bedzie mialo wynik podobny do dunskiego velfærdstaten. Moze sie doczekamy.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #185 dnia: 28 Mar 2013, 14:28:41 »
...Bez lustracji w Polsce nie zmieni sie nic - w Polsce nie wiadomo komu mozna ufac, ludzie sa skolowani, zdolowani, nie maja wplywu na swoje zycie, nie moga zyc uczciwie...

Uogólniasz.

To ze ty nie wiesz komu ufac... Ufac?? Dorosly czlowiek polega na swoim rozumie a nie na ufaniu.
To ze ty jestes skolowany, nie masz wplywu na swoje zycie i uwazasz ze nie mozesz zyc uczciwie nie znaczy ze inni maja tak samo.
Znakomita wiekszosc mieszka, zyje, "ufa", zarabia, buduje domy, kupuje mieszkania, ksztalci sie.

Nie widze zadnych skolowanych ludzi wsród mojej rodziny i znajomych. Jeden ma poglady na lewo, drugi na prawo, jeden beton-katolik, drugi ateista. I co z tego. Maja rozum i uzywaja go - nie do zwalczania jeden drugiego a do wspólnego zycia.

I tak co 40-50 lat bedziemy te lustracje mieli? Tradycja taka polska czy co?
Dochodzimy do wladzy, robimy lustracje zeby wykonczyc poprzedników, stwarzamy tym samym podwaliny pod nowa opozycje, która za jakis czas dochodzi do wladzu i robi lustracje zeby rozprawic sie z nami, my tworzymy opozycje, dochodzimy do wladzy, robimy lustracje zeby wykonczyc....

I kazda z opozycji wydaje gazetke/strone internetowa/manifest pod identycznym tytulem : Niezalezna  ;D

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #186 dnia: 28 Mar 2013, 21:12:55 »
No kurde, widze, ze tu juz niektorzy potupuja w oczekiwaniu na moja smierc.

A WALA! Jeszcze nie tak szybko!  ;D ;D ;D

Aisak, Ty mlodsza, ale hehe.. na Ciebie tez czekaja, noo... chyba, ze masz Alzheimera i nie pamietasz juz komunizmu...
Moze ja tez zaczne wiecej maselka wsuwac, to mi sie zapomni i dadza mi nieco pozyc???
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #186 dnia: 28 Mar 2013, 21:12:55 »

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #187 dnia: 28 Mar 2013, 21:20:03 »

Aisak, Ty mlodsza, ale hehe.. na Ciebie tez czekaja, noo... chyba, ze masz Alzheimera i nie pamietasz juz komunizmu...
Moze ja tez zaczne wiecej maselka wsuwac, to mi sie zapomni i dadza mi nieco pozyc???
Kurcze, chyba rzeczywiscie zbyt duzo masla, bo juz nie lapie o co chodzi. Kto na mnie czeka :o :o :o :o? Ze kosa za zakretem... to na bank ;). Komunizm bardzo dobrze, a maselka nie radze, jest be.  Lepiej salate, oczywiscie z mieskiem ;D

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #188 dnia: 28 Mar 2013, 21:25:20 »

A oki zalapalam :). A to z Biblii, Zydzi ktorzy wyszli z Egiptu. Musialo wymrzec ostatnie pokolenie, ktore widzialo Egipt, by potomkowie mogli dotrzec do Ziemi Swietej.
 Czyli przyjdzie kryska na Matyska ;), no na mnie tez, tez... przeciez sie nie wypieram ;)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #189 dnia: 28 Mar 2013, 22:42:08 »
Fakt niezaprzeczalny, hehehe. Czyli proroctwo musi sie spelnic, zeby bylo lepiej/inaczej. Jak w Biblii, ostatni, ktorzy pamietaja komunizm musza umrzec, by nastepne pokolenia mogly budowac od podstaw, "bez garbu" przeszlosci...
No to mialam na mysli :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #190 dnia: 29 Mar 2013, 08:43:01 »
A oki zalapalam :). A to z Biblii, Zydzi ktorzy wyszli z Egiptu. Musialo wymrzec ostatnie pokolenie, ktore widzialo Egipt, by potomkowie mogli dotrzec do Ziemi Swietej.
 Czyli przyjdzie kryska na Matyska ;), no na mnie tez, tez... przeciez sie nie wypieram ;)

A ja myslalem, ze Ty wybierzesz sie (jak przyjdzie czas) do Valhalli?????????

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #191 dnia: 29 Mar 2013, 14:45:56 »
No to mialam na mysli :)
No wiem, wiem ;). Wiec cala nadzieja w naszych dzieciakach :)!

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #192 dnia: 29 Mar 2013, 14:51:45 »

A ja myslalem, ze Ty wybierzesz sie (jak przyjdzie czas) do Valhalli?????????
O kurcze, jak Ty mnie dobrze znasz  :o. Teraz rowniez wiesz, ze jestem wspolczesnym wcieleniem Freji ;)

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #193 dnia: 29 Mar 2013, 19:05:28 »
@Silk

Kogo ty cytujesz ? Bartoszewskiego ? Kogos, kogo zwolnili na "chorobowe" z Auschwitz ? Profesora bez matury ?

Kogos kto nazywa Polakow bydlem ?

:@

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #194 dnia: 30 Mar 2013, 07:27:37 »
Ja nie wiem po co ta cala wzniosla polityczna gadka.
Przeciez golym okiem przecietnie glupiego (jak ja) widac, ze cala ta polityka to gadanie i granie na uczuciach ludzi ktore sa zamierzone i obliczone na slupki poparcia, zeby dorwac sie do instytucji budzetowych. Zarowno jest to na poziomie wyborow samorzadowych, parlamentarnych, prezydenckich, czy unijnych.
Ci wszyscu "nawidzeni" politycznie zatroskani o narod politycy maja to wszystko gdzies, chodzi o czysto techniczne cyniczne zgrywki ktore dadza efekt w postaci cyferki ktora uprawni do dotacji panstwowej dla partii lub miejscowke do kasy za fri.

Ot i cala "tajemnica" politycznej "wiary" i przekonan.

A my powinnismy zgodnie sobie wzajemnie pomagac bo nikt tego za nas nie zrobi. Taka oto ta "polityka".

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #194 dnia: 30 Mar 2013, 07:27:37 »

zwolnienie z pracy - czy musi podać powód

Zaczęty przez zosiaxDział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 26801
Ostatnia wiadomość 17 Lip 2008, 16:33:25
wysłana przez zosiax
Mieszkanie spoldzielcze czy wlasnosciowe

Zaczęty przez ukaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 18033
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 18:23:16
wysłana przez uka
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Wyświetleń: 39720
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
rejestrować żone czy nie? - podatek, kwota zwolniona,

Zaczęty przez piotrekszDział Podatki

Wyświetleń: 19110
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2008, 13:59:51
wysłana przez Klingon
czy Duńczycy płacą na czas?