Przyjechałeś i marudzisz jak Ci 130 za mało to popracuj za 70 pod polską firmą to zobaczysz czy utrzymasz ,,dwa domy''. Niektórzy nawet jednego nie mają mieszkają z 3 dzieci w kawalerce , dostają polskie marne pensje i jakoś sobie radzą a jak ktoś jest pazerny to zawsze będzie za mało, w dupach się poprzewracało niektórym, przyjechali z dziurawymi skarpetkami, zarobili parę groszy a teraz paniska w brudnych pantofelkach, i udają w Polsce biznesmenów z duńskiego kurnika. I wiecznie temat ulg, jak najwięcej wyciągnąć a najlepiej jakby powstał taki poradnik jak okraść państwo duńskie
Po to
Buk stworzył Danię żeby można było pracować za stawki nie urągające godności ludzkiej. Stworzył też duńskie związki zawodowa ( należałem do DanskMetal ) żeby tej godności broniły.
Stworzył jednak też buractwo, które niszczy duński rynek pracy i ośmiesza nas przed tymi sympatycznymi ludźmi, którzy tylko po to aby kupić sobie
Audi prawie nówkę i prężyć się pod GS-em we wsi są wstanie pracować za stawki które normalny duńczyk uważa za poniżające.
Pracowałem w 2007 i 2008 w Danii. Zarabiałem 160dkk/h. Stawkę tę ustalił ktoś mądrzejszy w porozumieniu grupowym zawartym pomiędzy związkowcami a pracodawcami. Dzięki tej stawce kupowałem żywność w duńskich sklepach, chodziłem do duńskich pubów, kupiłem duński internet, płaciłem za dwupokojowe mieszkanie w którym mieszkałem we
DWÓJKĘ !!! z szwagrem.
Moi kochani rodacy, w swoich
Audi prawie nówkach targali wory z ziemniakami, kilogramy posmażonych mielonych i schabowych, no i oczywiście lirty polskiej smacznej wódy. Latali po osiedlu z prehistorycznymi laptopami w nadziei znalezienia darmowej sieci wifi. Ale oni chyba zarabiali 70dkk/h. Ale twardzi byli...nie płakali.

Ja tez chetnie zalapie sie na stawke 130/h. Polar jakies namiary
?
Tak marudzisz Ci powiem, ze zastanawiam sie, czy to nie jest jakas "delikatna" prowokacja z Twojej strony
?
Prowokacja?? Litości. Nie snujcie teorii spiskowych.
Namiary? Bardzo proszę. Firma JobSupply ze Szczecina w porozumieniu z duńskim BlueCollar ( wujek gógl wskaże namiary

)poszukuje certyfikowanych spawaczy na metodę 136. Dają 127dkk brutto podstawy plus bonusy za pracę na drugiej zmianie. Po bonusach wychodzi coś około 150dkk/h.
Nie trzeba dziękować.

Ulga 20000 miesięcznie?
Wolne żarty, niektórzy nawet tyle nie zarabiają :/...
[/quote
Pierwsza ulge miałem 20 tys. miesiecznie, - wychodziło dlatego, ze były wyzsze stawki za loggy oraz kost.
Niemożliwe!!! Tyle to nawet ludzie nie zarabiają.

P.S. Też dostałem na początku 20 tys. Po 3 miechach zabrali. Dali 15.000.