Zależy kto co uważa za obciach...
Mam ostatnio wrażenie, ze "obciach " to być porządnym człowiekiem...Śmierć frajerom...Cóż...można i tak...jak kto lubi...To tak a propos pobicia tego Syryjczyka w Polsce...On nawet nie był muzułmaninem...Mieszkał w Polsce od lat, pracował, miał normalne życie...Zmasakrowano człowieka na ruchliwym deptaku, przy akompaniamencie okrzyków "Zabij go" zagrzewającego do tego tłumu...Taka teraz "moda" ...Teraz to jest "cool"...
Ja wolę jednak tę niemodną , zwykłą , ludzką przyzwoitość. Nie będę "trendy", nie będę popierała brunatnej zarazy. Jakim trzeba być człowiekiem, by w Polsce, która tyle przeszła przez faszyszm, popierać takich ludzi...w głowie mi się to nie mieści...Wasi dziadkowie w grobach się przewracają...
Co do liczby uchodźców- takie małe pytanko.
Ilu przyjął "antyimigrancki" rząd DFi V ?
Ilu Polska ?
Tak dla jasności.
Bo nadal tych tłumów w Polsce nie widzę.
Sytuacja z Grupą Wyszehardzką była obszernie tłumaczona- opór nic by nie dał, bo i tak nie było możliwości zablokowania decyzji. Co zyskali Węgrzy i Slowacy taką postawą?
BTW- jakie mamy obecnie wspolne interesy z Grupą Wyszehardzką? Moim zdaniem, miała ona sens, gdy nasze kraje starały się o przyjęcie do UE. Dziś jest martwym tworem, z Orbanem i premierem Słowacji podlizującymi się Putinowi. TAM nasze interesy ? Z Putinem

Ja wiem, że niektórym śni się "drugi Budapeszt".
No, ale nie wszyscy muszą te "marzenia" podzielać.