poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168310 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #240 dnia: 15 Gru 2015, 13:56:13 »
No to bedziecie sie musieli do domku pakowac i o pozwolenia na pobyt, prace i przyjazd do Danii starac...
jestem za
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #241 dnia: 15 Gru 2015, 15:21:24 »
Habanero,

Jakie przypuszczasz beda konsekwencje opuszczenia przez Polske EU? Podejrzewam, ze strumien pieniedzy z EU jeszcze nadal mocno plynie w strone Polski. Wyobraz sobie, ze Polacy pracujacy fizycznie w EU beda prawdopodobnie ( rozsadnie i racjonalnie) zastapieni przez nieborakow z Afryki i Bliskiego Wschodu, przyjda roznorakie oplaty celne i biurokracja z tym zwiazana tak jak i podwyzka cen, wizy i kontrole graniczne.To mi przyszlo do glowy w parenascie sekund.Polska nigdy nie wystapi z EU, to ci gwarantuje!

Alek,

Nie kazdy kto ma pare mieszkan i volvo jest oszustem; Jakie ma dlugi? Potrafi on inwestowac, oszczedzac? Czym zona sie zajmowala? Chcesz zrobic analize podatkowa kogos interesujacego to zabierz sie np. za Rydzyka :)

Zawartosc klipu z Lisem uwazam za agresywna i bardzo precyzyjna.Dodam, ze nigdy nie widzialem go w tv; nie wlaczam tv jak jestem w Polsce, za duzo reklam :)

Zycze wam..obiadu z trzech dan i przypuszczam, ze u Habanero pewnie bedzie to wlasnorecznie zastrzelona dziczyzna :)

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 11
  • Reputacja: +20/-4
« Odpowiedź #242 dnia: 15 Gru 2015, 15:55:40 »
Cytuj (zaznaczone)
Nie kazdy kto ma pare mieszkan i volvo jest oszustem; Jakie ma dlugi? Potrafi on inwestowac, oszczedzac? Czym zona sie zajmowala?
Gdzie ja napisałem,ze on jest oszustem!! Dziwne tylko czemu podzielił majatek z zona jak mial złozyc oswiadczenie majatkowe w Sejmie. Czy uczciwy czlowiek tak robi czy cos ma do ukrycia. Najlepiej doradzil "FRANKOWICZA"- pierwszy przewalutowal kredyt na złotówki.
Ja dla mnie to jest człowiek ,ktory tylko broni interesy banków.

http://demotywatory.pl/4516465/Prawda-o-Petru-i-NowoczesnaPL
« Ostatnia zmiana: 15 Gru 2015, 16:09:14 wysłana przez Alek233 »

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #243 dnia: 15 Gru 2015, 16:11:54 »
Bogaci/rozsadni ludzie moga zawsze zakupic prawnie poprawna ekonomiczna ekspertyze, nie zawsze jednak korzystna dla szarakow :)

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #244 dnia: 15 Gru 2015, 16:46:11 »
Cytuj (zaznaczone)
Bogaci/rozsadni ludzie moga zawsze zakupic prawnie poprawna ekonomiczna ekspertyze, nie zawsze jednak korzystna dla szarakow :)
Widze,ze nie masz pojecia jak funkcjonują banki w Polsce. Jest istne eldorado. Pracowalem kilka lat w tej branzy wiec wiem jak to dziala. Nie bede pisal,bo nie mam tyle czasu a naprawde bylo by o czym. Zasada jest jedna nie musze chyba nawet pisac,bo kazdy o tym wie BANK NIE MOZE NA NICZYM STRACIC W WRECZ PRZECIWNIE MUSI DOBRZE ZAROBIC.

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #245 dnia: 15 Gru 2015, 16:54:33 »
BANK NIE MOZE NA NICZYM STRACIC W WRECZ PRZECIWNIE MUSI DOBRZE ZAROBIC.

Chyba to tak jak ja i ty? Ameryki nie odkryles. O dzialalnosci polskich bankow nie mam pojecia, bo po co, nie mieszkam tam od dawna.

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #246 dnia: 15 Gru 2015, 17:07:56 »
Cytuj (zaznaczone)
Chyba to tak jak ja i ty? Ameryki nie odkryles. O dzialalnosci polskich bankow nie mam pojecia, bo po co, nie mieszkam tam od dawna.
Mylisz sie i to bardzo. Napisalem ,ze kazdy o tym wie i na pewno Ameryki nie odkrylem tym.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #246 dnia: 15 Gru 2015, 17:07:56 »

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #248 dnia: 15 Gru 2015, 17:34:33 »
Widze,ze nie masz pojecia jak funkcjonują banki w Polsce. Jest istne eldorado. Pracowalem kilka lat w tej branzy wiec wiem jak to dziala. Nie bede pisal,bo nie mam tyle czasu a naprawde bylo by o czym. Zasada jest jedna nie musze chyba nawet pisac,bo kazdy o tym wie BANK NIE MOZE NA NICZYM STRACIC W WRECZ PRZECIWNIE MUSI DOBRZE ZAROBIC.
Ale chyba to jest naturalne. Takie sa zasady dzialania kazdego przedsiebiorstwa, za wyjatkiem Non-profit.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Alek233

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #249 dnia: 15 Gru 2015, 17:48:21 »
Cytuj (zaznaczone)
Ale chyba to jest naturalne. Takie sa zasady dzialania kazdego przedsiebiorstwa, za wyjatkiem Non-profit.

Oczwiscie,ze tak. Masz racje.Ameryki nie odkrylem jak wczesniej ktos napisal. Pisalem wczesniej ze pracowalem w tej branzy i duzo wiem na temat bankow w Polsce  na jakiej zasadzie dzialaja. O to mi glownie chodzilo.

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #250 dnia: 15 Gru 2015, 18:05:01 »
Skoro widziałeś ten wywiad, to po co pytasz? Sam wiesz, co Nadprezes powiedział. Powiedział o "najgorszym sorcie Polaków", czyż nie?
Dla dociekliwych i lubiących na własną rękę sprawdzić, o co chodzi, prosze bardzo- do wyboru, do koloru ;) :

http://www.google.dk/search?q=Kaczy%C5%84ski+najgorszy+sort+Polak%C3%B3w&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=SaZvVoHuGYWpsgGVt4KgCQ

Na boga HB ,my naprawdę mamy zęby ,potrafimy gryźć , nie musisz nam podawać skompresowanej wysokokalorycznej papki w linku który zamieściłaś.Jak kiedyś spiewal Dezerter -wystarczy siąść na dupie i patrzeć prosto w ekran.Czuje  sie urażony..

Wrzucę wywiad z Kaczyńskim.

Polecam obejrzeć całość .wiem ze prezes jest mało strawny ,ale można przyjąć ze wypowiada się zupełnie inna osoba (zrobcie maly eksperyment ,wyłączcie obraz ) i jakie wnioski? ja często odnoszę wrażenie ze to Ktos każe mi nie lubić prezesa(polecam przeczytanie chociażby samych nagłówków z tvn24-wyglada jak syndrom odstawienia poalkoholowego, z początku nawet sobie radzili ).

co do meritum -wypowiedz od 14 minuty.
Co powiedział prezes.

To powrót do metod z lat 2005-2007, ale także z czasów rządu Jana Olszewskiego, czyli też naszych, bo to był też rząd Porozumienia Centrum. To się powtarza. Ten nawyk donoszenia na Polskę zagranicę. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. Ten najgorszy sort właśnie w tej chwili jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony.

Wojna, później komunizm, później transformacja przeprowadzona tak, jak ją przeprowadzono właśnie ten typ ludzi promowała, dawała mu wielkie szanse. On dziś boi się, że te czasy się zmienią, że przyjdzie czas, że tak jak to być powinno - inny typ ludzi, mających motywacje wyższe, patriotyczne będzie wysunięty na czoło i to będzie dotyczyło wszystkich dziedzin życia społecznego, także ze strony gospodarczej. Tu jest ten wielki strach o to, jaki rodzaj Polaków będzie miał te największe szanse. Czy ci, dla których wszelkie sprawy związane z czymś szerszym, niż własny interes, narodem, godnością narodową są ważne. Czy ci, dla których to nie ma żadnego znaczenia, a cała filozofia sprowadza się do takiego powiedzenia "nie ma takich grabi, które by od siebie grabiły"

Co powiedziala olejnik w radiu zet

"W Telewizji Republika prezes Kaczyński powiedział, że ci co protestują, to najgorszy sort Polaków, że w genie, że w Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej"

I dziszejsze TWN24 ,w kontekscie pozwania przez Nowoczesna.

Chodzi o fragment wypowiedzi prezesa PiS dla TV Republika. Jarosław Kaczyński pytany o metody walki z PiS, mówił, że "w Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej". "I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest jakby w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków. I ten najgorszy sort właśnie w tej chwili jest niesłychanie aktywny, bo czuje się zagrożony. (...) Wojna, komunizm, później transformacja przeprowadzona tak jak ją przeprowadzono, właśnie ten typ ludzi promowała, dawała mu wielkie szanse; dziś on boi się, że te czasy się zmienią" – powiedział. (http://www.tvn24.pl)

Nie wierze w dzienkikarstwo niezależne ,bo takowe nie istnieją ,ale na boga minimum obiektywizmu.

I kilku politykow ktorzy wyplakiwali na arenie europejskiej ze sa terrozyzowanie przez pakarzy z pisu.strzelili fotki ,socjotechnika i marketing polityczny zadzialal znakomicie , media społecznościowe stanely na wysokosci zadania.

Rzadko mi sie zdarza zgadzac  w opiniach z HB ,ale tutaj podpisuje sie dwoma rekoma -ciemny lud to kupił.

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #251 dnia: 15 Gru 2015, 18:50:34 »
Habanero,

Jakie przypuszczasz beda konsekwencje opuszczenia przez Polske EU? Podejrzewam, ze strumien pieniedzy z EU jeszcze nadal mocno plynie w strone Polski. Wyobraz sobie, ze Polacy pracujacy fizycznie w EU beda prawdopodobnie ( rozsadnie i racjonalnie) zastapieni przez nieborakow z Afryki i Bliskiego Wschodu, przyjda roznorakie oplaty celne i biurokracja z tym zwiazana tak jak i podwyzka cen, wizy i kontrole graniczne.To mi przyszlo do glowy w parenascie sekund.Polska nigdy nie wystapi z EU, to ci gwarantuje.
 przypuszczam, ze u Habanero pewnie bedzie to wlasnorecznie zastrzelona dziczyzna :)
Heheh... u mnie grochóweczka :) Z mnóstwem boczku i kiełbasy :)  Dziczyznę przywiozę z Polski po Nowym Roku.

Nie żebym był w złym nastroju... Ale mi go baaaaardzo mocno podkręciłeś @zpatentem  :D  Jaki strumień pieniędzy ? Miałem fajne linki do fachowych wyliczeń, ale chyba nie w tym kompie. Przy najbliższej okazji poszukam. Z tych wyliczeń wynika jednoznacznie że Polska wpłaca do kołchozu 10-20% więcej niż z niego "dostaje". Tak więc te szeroko pojęte "środki unijne" to ściema i marchewka -zachętka dla niezorientowanych. Jak tylko znajdę te linki to Ci podeślę.

" Wyobraz sobie, ze Polacy pracujacy fizycznie w EU beda prawdopodobnie ( rozsadnie i racjonalnie) zastapieni przez nieborakow z Afryki i Bliskiego Wschodu"  ...tu już się nie śmiałem, ja wyłem i nawet niechcący zaplułem monitor :D :D :D  Właśnie zdetronizowałeś kolegę Vordingborg'a. Przecież wszyscy wiedzą że ci "nieboracy" nie pchają się tu do pracy, tylko żebyśmy my na nich pracowali.

Wizy i kontrole graniczne ? Dlaczego nie ?  To ograniczy ilość szumowin wjeżdżających do Polski, a na opłatach celnych też możemy skorzystać. Wyjście z eurokołchozu to nic strasznego. Zresztą ten kolos na glinianych nóżkach już się mocno chwieje i niebawem się przewróci z wielkim hukiem. Anglicy chcą się wypisać z tego toksycznego tworu... za nimi pójdą kolejne państwa. Węgrzy na przykład... Orban to rozsądny facet i prawdziwy mąż stanu. Podziwiam go już od dawna, zresztą nie tylko ja. Grecy też już mają dość. To wszystko ruszy już niedługo... pewnie kiedy ciocia makrela będzie na porannym "allachakbar"  ;)
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #252 dnia: 15 Gru 2015, 19:26:07 »

Nie jestes prorokiem, to wiem, ale skoro widzisz wszystkie bledy tej lewackiej gawiedzi i ich poprzednikow to pewnie mozesz opowiedziec, czego bys wolal zeby nastepcy nie popelnili? I w chwile potem, co powinni sprobowac zrobic bys sie ich bardziej oddanie polubil :) :)

Wyzywasz roznych dziennikarzy od zdrajcow? Co z ciebie za demokrata czlowieku?
Pozwolę sobie zacytować pewnego niesamowitego człowieka, mojego mentora i nauczyciela języka polskiego w technikum. Gość był bardzo ekscentryczny ale i niezwykle rozgarnięty, był pierwszym i jednym z niewielu ateistów, których szanuję. Często klął na lekcjach; miał do tego dość osobliwe podejście. Uważał że wulgaryzmy służą do wyrażania różnych emocji i stanów ducha i skoro są gdzieś tam w słownikach to mamy prawo ich używać, byle nie nadużywać. Tak oto mawiał pan profesor Migdałek ; "polityka to taka (tu znane wszystkim słówko) , która daje każdemu, kto się do niej uśmiechnie" ... I właśnie dlatego nigdy nie polubię żadnego polityka ;)  Jedyne czego oczekuję od Prezydenta, Premiera, parlamentarzystów etc. to zaangażowanie w to co robią i troska o dobro Narodu i Kraju... Nie jakieś unijne dyrdymały, nie własna kieszeń, nie ciocia makrela i jej polecenia, nie Żydzi, Arabowie, rowerzyści i ufoludki... Polacy !  Ci , którzy ich wybrali... Ci, którzy każdego dnia ciężko pracują i żyją w niedostatku , utrzymując swoje rodziny i wyżej wspomnianych polityków.
Nikogo nie wyzywam od zdrajców , a tym bardziej nie dziennikarzy... bo ich w Polsce praktycznie nie ma. Są tylko zdrajcy i sprzedawczyki udające dziennikarzy. I moje nazywanie rzeczy po imieniu nijak się ma do demokracji drogi Kolego.... Demokracja jest "władzą ludu" (nomen omen), więc trochę nie rozumiem dlaczego w związku z tym odwołujesz się do demokraty we mnie ...
S.Lem

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #253 dnia: 15 Gru 2015, 21:43:06 »
Habanero,

Czytam i czytam twoje odpowiedzi i prawie natychmiast mam ciezka artylerie do obalenia nieomalze wszystkich twoich teori czy postulatow, ale sobie pomyslalem: Po co? Satysfakcja? Na co? Strata czasu; na pewno!!

Opuszczam wiec ten watek, ktory zreszta sam zalozylem: "Bohaterowie sa zmeczeni" (tytul filmu sprzed lat :) )
« Ostatnia zmiana: 15 Gru 2015, 21:56:54 wysłana przez zpatentem »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #254 dnia: 16 Gru 2015, 02:51:49 »
Habanero,

Czytam i czytam twoje odpowiedzi i prawie natychmiast mam ciezka artylerie do obalenia nieomalze wszystkich twoich teori czy postulatow, ale sobie pomyslalem: Po co? Satysfakcja? Na co? Strata czasu; na pewno!!

Opuszczam wiec ten watek, ktory zreszta sam zalozylem: "Bohaterowie sa zmeczeni" (tytul filmu sprzed lat :) )
No, właśnie...16 stron dyskusji , gdzie "nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe" (znów cytat z Nadpremiera Kaczyńskiego - dla mniej zorientowanych w meandrach polskiej polityki).

Ja nie opuszczam, bo, jak powiedziałam , "nie odpuszczę" i będę kontrować co niektóre bzdury, jakie się tu pojawiają. WSZYSTKICH NIE JESTEM W STANIE... ::)

Krótko do młodego pana Alka :
Widać albo słabo się pan orientuje w materii politycznej, albo też to , że "czyta mnie pan od dawna" , to za mało, bo niejednokrotnie pisałam, że pretensje o "ciemny lud " do Kurskiego, ówczesnego szefa kampanii wyborczej Lecha Kaczyńskiego. To on powiedział te słowa o elektoracie PIS, więc jeśli macie się na kogoś za "ciemny lud" obrażać, , obrażajcie się na speców od marketingu politycznego z PIS- bo to oni tak was , swój elektorat, traktują i nazywają.
"500 na dziecko"  jest tego sztandarowym przykładem. Gdyby PIS chciał spełnić tę swoją obietnicę, skabusewana do biednego elektoratu, to by to zrobił. Pani Szydło przed wyborami wymachiwała jakąs teczką z "gotową ustawą", to miał być "priorytet". Jak widac, nie az taki, że nie trzeba po nocy go uchwalać ;). Najpierw była mowa, że od razu po wyborach, potem, że w 2016, potem, że 1 kwietnia 2016, a teraz młody Morawiecki coś tam przebąkuje o czerwcu....może...;). To już nie jest priorytet, który trzeba uchwalać błyskawicznie, pod osłoną nocy ?  ::) Ciemny lud zagłosował na "500 na dziecko" , to teraz nich ciemny lud cierpliwie poczeka  8).

Ile w Danii biorę na dziecko?
Co to ma do rzeczy? Czy dokonywałam wyboru kraju, czy głosowałam w wyborach ze względu na to ? Nie bądź pan smieszny 8). Gdyby w Danii nie było żdnego zasiłku na dziecko, i tak bym tu żyła. Zasiłki nie są moim priorytetem.

Biorę tyle, ile każdy. "Załapaliśmy" się akurat na tę reformę, gdy zasiłek na dziecko był przyznawany w wysokości 25% po 6 mcach pracy . Gdy UE nakazała Danii wypłacać pełną sumę, nie ubiegaliśmy się o wyrównanie, stwierdziliśmy, że karencja i procenty były w sumie sprawiedliwe i nie mamy "sumienia" zwracać się do Państwa Duńskiego o pieniądze. Spokojnie sobie przeczekaliśmy te 2 lata do pełnej sumy.
Nie pobieraliśmy i nie pobieramy zadnych innych dopłat i zasiłków. Ani do mieszkania, ani do przedszkola, ani nawet nie wiem, co tam się jeszcze "należy". Nie kombinujemy, płacimy podatki ,jedyną ulga, jaka mamy, jest przyznany przez SKAT fradrag.
Nie poczuwam się do bycia czyims "klientem socjalnym" i nie kieruję się w swoich wyborach ani zawiścią, że ktoś miał łeb na karku i potrafił zarobić pieniądze, ani "kiełbasą wyborczą" .
Rozliczenie majątku Petru czemu miało służyć???
Pokazaniu, że jest bogaty i nie obchodzi go los biedoty?
A co to ma wspólnego z Trybunałem ?
Z łamaniem prawa przez PIS ?
Ja Petru nie zazdroszczę, zarobił swoje pieniądze , swoja pracą i swoim talentem.
Być moze Pan , równiez pracownik sfery bankowej swego czasu, mu zazdrości- widocznie ma Pan czego ;). Nie każdy ma talent, nie każdy ma siłę przebicia. Bywa i trzeba z tym życ  8).

cwsm
Tobie link był niepotrzebny, inni- cóż- "dla każdego coś dobrego", niech każdy wybierze źródło, czy to będzie TVN, Republika, czy Wyborcza.
Prezes powiedział, co powiedział , o "najgorszym sorcie Polaków, którzy mają gen zdrady narodowej".
No, to przeanalizujmy ten fragment.
KTO "donosił" na forum międzynarodowym, w UE i na świecie , na polski rząd i Polskę?
Czyż nie PIS , najpierw o "sfałszowanych wyborach" , potem  o "sledztwie smoleńskim" , nie mówiąc już o objazdowym cyrku Antoniego M. w USA.
Kto z polityków PO skarżył się na arenie międzynarodowej ? Mam na myśli złożenie oficjalnej skargi, w kuluarowe rozmowy na gruncie prywatnym nie wnikamy, bo nie mamy źródeł , które to całościowo przedstawią.
Kto więc ma tu "gen zdrady" ?
Prezes może powinien przyjąć do wiadomości, że nie każdy jest "ciemnym ludem" , ze nie każdy cierpi na amnzezję i nie pamięta, co wyprawiali politycy PIS, gdy PO była u władzy.

Nawet, jeśli przyjmiemy, że to tylko walka o stołki, że politycy to sprzedajne dz...i i robią to tylko dla swojej korzyści, to ja wolę "walczyć o stołek" dla Kopacz, Petru, Tuska, Lisa, Olejnik, Michnika itd., niż podsuwać stołek Kaczynskiemu, Kempie, Ziobrze, Kamińskiemu, Macierewiczowi , Kurskiemu, Biereckiemu, Piotrowiczowi, Kukizowi , Winnickiemu ...wymieniać mogłabym długo"dreamteam" PISu -z przyległosciami. Ba, nawet trzeba było utworzyc 2 dodatkowe ministerstwa, by miejsca przy korytku dla wszystkich wygłodniałych po 8 latach, nie zabraklo :)).
Wolę "cwaniaczka", który zje ośmiorniczki, niż szaleńca , którego idee fixe, jak pokazuje rzeczywistośc powyborcza, jest nie naprawa kraju, a prywatna wojenka .

A jesli ktokolwiek myśli, że na wprowadzeniu ceł i ograniczeń Polska mogłaby "zarobić"...cóż...gratuluję znajomości ekonomii :).
Czym miałby się kabusewać taki niemiecki importer, jeśli miałby do wyboru towar z takiej Litwy, nie objęty cłem i innymi przepisami o obrocie towarami i towar z Polski ? Koszt wytworzenia podobny, jakość podobna.
A moze to polski przedsiębiorca, importer, ucieczy się, gdy przyjdzie mu płacić cła za sprowadzany towar ? Większej bzdury dawno nie słyszałam. Polska to nie Chiny, u nas nie produkuje się T-shirtów po 2 złote i telewizorów po 100zł. Nikomu nie będzie opłacało się ściągac towarów z Polski, gdy będzie musiał do tego płacić cło i wypełniac formalności. No, ale "ekonomiści" z PISu "wiedzą lepiej" i maja "pełne szuflady" pomysłów. Jak to dobrze, że w Danii takich kosmitów nie dopuszcza się do władzy...co bym nie myślała o Lokke i DF, to w porównaniu z tym, co w Polsce wyprawia PIS, to jest nic i mając do wyboru Lokkego czy Kaczyńskiego, wolę już Lokkego.

" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #254 dnia: 16 Gru 2015, 02:51:49 »