poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Komentarze powyborcze?  (Przeczytany 168190 razy)

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 98
  • -Otrzymane: 26
  • Reputacja: +42/-25
  • Tabula rasa...
Odp: Komentarze powyborcze?
« Odpowiedź #345 dnia: 19 Mar 2016, 17:52:04 »
Co innego lasy panstwowe, a co innego- prywatne .

Niby co innego a jednak nie bardzo.... Można być właścicielem lasu ale wszelkie pielęgnacje, czyszczenia, dosadzanie czy wycinkę zawsze trzeba konsultować z leśniczym i mieć papier na wszystko... To było, jest i będzie niezmienne

Może cię to zdziwi, ale w ciągu ostatnich 25 lat bardzo dużo ziemi o słabej klasie odrolniono i przenaczono pod zalesienie.
Robiły to nie instytucje państwowe, tylko prywatne osoby- sama miałam takiego znajomego, który kupował od okolicznych chłopów takie nieuzytki- Vkl itp. i je zalesiał. I co? Jego las, jego ziemia, a panstwo ma teraz decydować, co on moze z tym lasem zrobić?
I jeszcze sporo takiej ziemi zostanie zalesione. Do 2050 roku lesistość w Polsce ma zostać sukcesywnie podniesiona do 35%, mimo że mamy jedną z wyższych na całym kontynencie... Nie wliczając Federacji Rosyjskiej, która ma 49%.
Ten Twój znajomy mógł sobie zalesiać ziemię... Chwalebne to. Państwo zawsze decydowało w kwestii lasów... Pisałem o tym kilka linijek wyżej. Sprzedać może i będzie mógł, ale Polakowi. Będzie musiał z ewentualnym nabywcą zrobić niezobowiązującą umowę wstępną, przedłożyć ją lokalnemu organowi Lasów Państwowych i odczekać ze sprzedażą max 30 dni aż zostanie podjęta decyzja czy państwo chce ten las kupić czy też nie. Nic strasznego i nie ma nad czym jojczyć... Chyba że komuś nie w smak są interesy Polski. Takie słupy i ich PSLowscy mocodawcy będą teraz strzygli uszami bo od 1 maja obiecali lasy szkopom a tu klops !  :)

Wiem, ze ustawa o lasach i ustawa o ziemi to dwie różne rzeczy.
Ale wyciąganie przez Państwo (w tym wypadku PIS) łapy po własność prywatną i roszczenie sobie praw do decydowania o prywatnej ziemi, to jest naduzycie i przegięcie.

I w kółko Macieju.... Ale mam cierpliwość ; Lasy były , są i będą dobrem wspólnym całego narodu. To nie jest  "wyciąganie łapy po własność prywatną" ... To jest ochrona polskiego mienia przed wyprzedażą w obce ręce.
Taaaa.... PIS... Bla bla bla.... PIS nie ma w tym żadnego interesu. To ustawa dla dobra Polski... Rozgranicz to i przestań wreszcie łykać i powielać tą PO-wsko-PSL-owską demagogię. Rozumiem że oni mają ból odrywanego od koryta ryja, rozumiem że Soros opłaca Swetru i alimenciarza  i rozumiem że koń też za te ojry skacze.... Ale jaki Ty masz w tym interes ?  Własne poglądy to jedna sprawa, ale te Twoje ataki na każdym kroku zakrawają na obsesję. Powoli zaczynasz przypominać pana Macierewicza i jego Smoleńską Masturbację...
A czytając...cóż, jak widac, kazdy widzi, co chce widziec.
"Ochrona polskiej ziemi" - taaa, jasne...chronmy polskiego rolnika przed nim samym  8).

Już pisałem przed kim i przed czym ma polską ziemię chronić ta ustawa
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #346 dnia: 19 Mar 2016, 19:04:45 »
A ja myslalalam, ze czasy mienia panstwowego skonczyly sie jakies 20-25 lat temu.

Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #347 dnia: 20 Mar 2016, 04:47:45 »
Jaki interes ma PIS w forsowaniu takiej ustawy ?
Ano, poklask ciemnego ludu, któremu wmówi się, że to "dla dobra Polski ".Że to "ochrona" .
Nie chciałabym oskarżac PISu o taką bezczelność i krótkowzroczność i twierdzic, że to najbardziej korupcjogenna ustawa, która wyszła spod ich "pióra" . Bo "swoi " ludzie  w ANR (wymienieni wszyscy naprędce niedawno ), którzy mają DECYDOWAĆ , co rolnik może zrobić ze SWOJĄ ziemią, to JAK to może wyglądać w praktyce?
Nie wierzę w dobre intencje PIS, bo jest w tej ustawie kilka "drobnych szczegółów" , które wyraźnie tym "dobrym intencjom" zaprzeczają. Skoro rolnik nie będzie nawet mógł przepisać ziemi SWOIM SPADKOBIERCOM, to o czym my rozmawiamy?
Skoro rolnik nie będzie miał prawa sprzedać swojej ziemi sąsiadowi za cene, jaką między soba ustalą, tylko Państwo będzie mogło kupić za cenę, jaką samo sobie ustali , to co to jest, jak nie zwykłe, bezczelne wywłaszczenie ?
Skoro rolnik nie będzie mógł sprzedać NIKOMU gospodarstwa powyżej 300 ha, to co to za polityka ? Zamienić rolnika w chłopa pańszczyźnianego, uwiązanego do ziemi?
Jeśli, dajmy na to, młody absolwent Akademii Rolniczej , chcący założyć gospodarstwo i je p[rowadzić, nie będzie mógł kupic ziemi, bo warunkiem jest co najmniej 5letni okres zamieszkiwania w DANEJ gminie ???? Co niby ten młody absolwent, chcący zalożyć nowocvzesne gospodarstwo, przez te 5 lat ma w tej gminie robić ? Żyć z zasiłku czy jak ??? Wszystko postawione na łbie.

A co do lasów prywatnych- w Danii mamy też mnóstwo takich, są tabliczki, określające, jak goście moga się  w nich zachowywać , ale jakoś zakazu wstępu do nich nie ma.
Znów straszak dla ciemnego ludu, że "chrustu i grzybów do sprzedazy przy drodze" nie będzie mógł zbierać ?
Żałosne, a argumentacja z d...y wzieta, tylko, by usprawiedliwić przed ciemnym ludem to szaleństwo.
Bo PIS wie, że normalnych nie przekona, że normalni ludzie przejrzeli ich już dawno.
Więc skupia się na ciemnym ludzie i pod jego potrzeby wymyśla "argumenty".

Czy mam "obsesję" na punkcie PIS ?
Nie większą, niż twoja na punkcie "eurokołchozu", "Swetru", "Bula", "kopaczki -kłamczuchy" czy "ryżego donka" i "ryjów odrywanych od koryta"(to tylko część określeń, którymi się posługujesz na codzień ). Czym się różnisz w tych swoich wyzwiskach od pisowskich płatnych po 1,5 zeta od posta, trolli ?
Przypomnę też delikatnie, że wątek odgrzebałeś ty, nie ja.
Widać masz dużą potrzebę "wywnętrzenia się" na ten temat tu.

Co do poglądów - jak już pisałam, dlaczego ty możesz siać tu swoją pisią propagandę, a ja miałabym siedzieć cicho i nie pokazywac, ze jest zupełnie odwrotnie?
Myślisz, że jak zakrzyczysz bełkotem o "ryjach odrywanych od koryta" , to przykryjesz radosny kwik nowych ryjów, które się do niego pchają?
Może i PO z PSLem byli cwaniaczkami i kombinatorami.
Ale wolę cwaniaczka i kombinatora, niż szaleńca , który w imię żądzy władzy i leczenia swoich kompleksów, doprowadza kraj do kryzysu i ruiny.
Fajnie się rządzi - pieniążkami "wypracowanymi" przez PO.
Ciekawe, co będzie za 2 lata, gdy pieniążki się skończą.
Morawiecki z Szałamachą już dziś rwą włosy z głowy i z przerażeniam czekaja na nowe obietnice "dobrej Beatki" i Andrzeja od tweetowania po nocach z "leśnym ruchadłem" (sorry Jomir, za wulgaryzm, ale to nick nastolatki, z którą koresponduje sobie urzedujący Prezydent  ::) )

Ok, przydługo, nikt tego i tak nie przeczyta... ;)

" Polak gorszego sortu"

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #348 dnia: 20 Mar 2016, 05:31:10 »
Skoro rolnik nie będzie miał prawa sprzedać swojej ziemi sąsiadowi za cene, jaką między soba ustalą, tylko Państwo będzie mogło kupić za cenę, jaką samo sobie ustali , to co to jest, jak nie zwykłe, bezczelne wywłaszczenie ?

To tylko jeden przyklad twoich wypocin . nie masz pojecia o tamacie ,ale to nie przeszkadza tworzenia urojonych historii. Przeczytaj ustawy ,a nietworz historii rodem z gw.

Cytat,
Swoboda w obrocie ziemią zostanie mocno ograniczona. Rolnik nie sprzeda ziemi tak jak dziś dowolnej osobie. Prawo pierwokupu dostanie nie tylko, tak jak obecnie, dzierżawca gruntu, ale i sąsiad (właściciel nieruchomości rolnej graniczącej ze sprzedawaną nieruchomością). Jeśli sprzedawana nieruchomość sąsiaduje z kilkoma gospodarstwami, sprzedający będzie mógł wybrać, który sąsiad skorzysta. Obowiązek poinformowania o prawie pierwokupu będzie miał notariusz. Jeśli nie będzie dzierżawcy ani zainteresowanego kupnem sąsiada, prawo pierwokupu przypadnie Skarbowi Państwa – Agencji Nieruchomości Rolnych. Jeżeli również ANR nie wyrazi chęci, dopabuse wtedy osoba trzecia będzie mogła dokonać zakupu.

A jakie sa w danii obostrzenia w zakupie terenow rolnych.?

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #349 dnia: 20 Mar 2016, 09:44:46 »
A ja myslalalam, ze czasy mienia panstwowego skonczyly sie jakies 20-25 lat temu.

Nie w kwestii lasów ;) I Bogu niech za to będą dzięki. W czerwcu ubiegłego roku szykująca się do odejścia ówczesna "elyta" próbowała na nocnej zmianie uchwałą Sejmu zmienić Konstytucję i sprywatyzować Lasy Państwowe z zamiarem ich sprzedaży Niemcom chwilę po tym...  Tylko kilku głosów zabrakło do przegłosowania tej ustawy
"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów."
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #350 dnia: 20 Mar 2016, 09:53:15 »
Beciu kochana... nie mam czasu na cytowanie i odnoszenie się zdanie po zdaniu do Twojej obszernej odpowiedzi. Powiem tylko że po raz kolejny napisałaś mnóstwo tekstu i nie powiedziałaś nic. Kolejna dawka jadu, przypuszczeń i gdybań... Zero faktów. To nie wygląda tak jak Ci do główki nakładła wiadoma gazetka... Poszperaj, poczytaj... Najlepiej z kilku różnych źródeł i użyj własnego (nie gazetkowego) mózgu do oceny sytuacji i ewentualnego wydania opinii. Dzień jest piękny, nie zamierzam go marnotrawić przed komputerem. Zabieram dziecko na rybki i na piknik. Warto też poświęcić trochę czasu na takie a nie inne refleksje... Jest Niedziela Palmowa. Miłego dnia życzę
S.Lem

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #351 dnia: 20 Mar 2016, 11:06:36 »

Nie w kwestii lasów ;) I Bogu niech za to będą dzięki. W czerwcu ubiegłego roku szykująca się do odejścia ówczesna "elyta" próbowała na nocnej zmianie uchwałą Sejmu zmienić Konstytucję i sprywatyzować Lasy Państwowe z zamiarem ich sprzedaży Niemcom chwilę po tym...  Tylko kilku głosów zabrakło do przegłosowania tej ustawy
Ale stek bzdur i pomówień...
Akurat bardzo dobrze znam jedną z osób, które pisały ustawę o Lasach Państwowych i z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ i odpowiedzialnością mogę powiedziec, że ABSOLUTNIE nie było ani takiego zamiaru, ani możliwości.
To tak w kwestii "źródeł"- ja mam informacje z pierwszej ręki, a Ty ?
Z gazetki- też "wiadomej" ?
Czy "masówki" ?
A może innego "niezaleznego od rozumu" portalu ?
Czy innego "blagiera" ?
Tak, jak pisałam- wierzę swojemu "źródłu", bo wiem, kto zacz i wiem, że przyzwoity człowiek, któremu dobro LASÓW leży szczególnie na sercu.
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #351 dnia: 20 Mar 2016, 11:06:36 »

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #352 dnia: 20 Mar 2016, 17:05:39 »
Ale stek bzdur i pomówień...
Akurat bardzo dobrze znam jedną z osób, które pisały ustawę o Lasach Państwowych i z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ i odpowiedzialnością mogę powiedziec, że ABSOLUTNIE nie było ani takiego zamiaru, ani możliwości.
To tak w kwestii "źródeł"- ja mam informacje z pierwszej ręki, a Ty ?

Heheheh.... Becia :D :D :D  Przeszłaś samą siebie :D :D :D Aż mam chęć nalać sobie zacnej whisky i wypić za Twoje poczucie humoru... Ale jeszcze trwa Wielki Post więc sobie odpuszczę. Ta Twoja "pierwsza ręka" to chyba od jakiejś stonogi :)  i pewnie liczona od zadka :D :D :D  Ja mam informację z Sejmu. Faktem jest że pomieszałem daty... dość często mi się zdarza i tak już będzie, ale sytuacja miała miejsce...

Ale YT pewnie jest pisowski... jak ja ;)
 http://niewygodne.info.pl/artykul4/01948-Standardy-PO-czyli-nocna-proba-zmiany-Konstytucji.htm

to pewnie też pisowskie źródło :)

Niech Ci będzie... Same bzdury i pomówienia piszę tutaj :)
S.Lem

Offline lonewolf

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 142
  • -Otrzymane: 188
  • Reputacja: +14/-2
  • ..Człowiek bez Boga jest jak ryba bez roweru..
« Odpowiedź #353 dnia: 20 Mar 2016, 22:24:40 »
« Ostatnia zmiana: 20 Mar 2016, 22:40:22 wysłana przez lonewolf »
Motto- "Dyskusja z wierzącym nie ma sensu tak jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne jak dobry jesteś to gołąb przewróci figury, nasra na planszę i będzie się puszył jakby wygrał."

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #354 dnia: 21 Mar 2016, 04:30:10 »
Zmasakrował gościa tak, że się zaczął jąkać :D  Dobry jest ten nasz Scyzoryk... Nigdy bym go nie podejrzewał o takie mądre wypowiedzi. Zaskoczył mnie mocno. Dziękuję za wstawkę
S.Lem

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #355 dnia: 21 Mar 2016, 18:21:34 »
Beciu droga !  Coś długo każesz czekać na wskazanie przez Ciebie tych moich pomówień....
S.Lem

Offline BarneyG

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 39
  • Reputacja: +8/-6
« Odpowiedź #356 dnia: 09 Maj 2016, 14:33:47 »
http://niewygodne.info.pl/artykul4/01948-Standardy-PO-czyli-nocna-proba-zmiany-Konstytucji.htm

to pewnie też pisowskie źródło :)
Niewygodne.info to blog i jest rownie wiarygodny jak niezalezna.pl, wsieci.pl, wpolityce, fronda, Republika, TV Trwam, radio co ma ryja w nazwie i ostatnio TVPiS.

W jednym z "artykulow" twierdzili, ze Polska lezy na granicy czterech plyt tektonicznych. :) :)

Wypowiedzi jedynych prawych i sprawiedliwych nigdy rzetelne nie byly. Niby panstwowych lasow bronia, a ostatnio pracuja nad wycinka chronionej puszczy Bialowieskiej.

Offline BarneyG

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 39
  • Reputacja: +8/-6
« Odpowiedź #357 dnia: 09 Maj 2016, 14:52:17 »
Projekt zmian w ustawie o Krajowej Radzie Sądownictwa - konstytucyjnym organie stojącym na straży niezależności sądów i niezawisłości sędziów - to pierwszy ujawniony element planu przejęcia przez PiS kontroli nad orzecznictwem sądów.

Rząd sam przyznaje, że to zamach na niezależność sądów. W "ocenie skutków regulacji" nowelizacji ustawy resort sprawiedliwości szczerze napisał, że projekt może grozić obniżeniem ratingu Polski: "W przypadku zinterpretowania projektowanych zmian jako ingerujących nadmiernie w działalność organu konstytucyjnego może dojść do pogorszenia takich indeksów i negatywnych konsekwencji dla konkurencyjności gospodarki". Rząd ujawnił projekt kilka dni przed spodziewanym ratingiem agencji Moody's. Można będzie zwalić winę na dziennikarzy, którzy go skrytykowali.

PiS chce kontrolować orzecznictwo sądów jak za PRL-u: rękami sędziów, którzy - z rozmaitych motywacji - będą orzekać w zgodzie z linią partii. Stawia na sędziów rejonowych, kusząc ich awansem. Projekt zmiany ustawy o KRS jest częścią planu. Przewiduje rozwiązanie obecnej Rady, która wielokrotnie wzywała do poszanowania wyroków Trybunału Konstytucyjnego i skarżyła "naprawcze" ustawy o TK. I wybranie nowej, w której zmniejsza się udział przedstawicieli Sądu Najwyższego i Naczelnego Sądu Administracyjnego, a miejsca te oddaje się przedstawicielom sądów niższych instancji.

PiS reklamuje to jako demokratyzację i dowartościowanie sędziów sądów rejonowych. Czyli poetyka: złe elity i szlachetny lud (sędziowski). Ale PiS tak konstruuje okręgi w wyborach na przedstawicieli do KRS, by utrudnić sędziom porozumienie się w sprawie wyłonienia liderów. Na przykład sędziowie sądu dla Warszawy-Pragi będą wskazywali kandydata wspólnie z sędziami z Suwałk i Białegostoku. To przedsmak tego, co może nas czekać w wyborach powszechnych: manipulacja okręgami wyborczymi pozwala osłabiać poparcie dla jednych partii i wzmacniać dla innych.

Nowelizacja ustawy o KRS odbiera też prawo zasiadania w niej prezesom i wiceprezesom sądów. PiS za poprzednich rządów już wprowadził takie rozwiązanie, a TK uznał je za naruszające niezależność sądownictwa, bo odbiera sędziom swobodę obsadzania miejsc w KRS.

PiS chce, by w KRS nie zasiadali liderzy, sędziowie z dorobkiem, autorytetem, charakterem, doświadczeniem w KRS. Liczy na to, że tak skomponowaną Radę łatwiej zmanipulują politycy, którzy stanowią jedną trzecią jej członków. A KRS opiniuje przecież rządowe projekty zmian w sądownictwie powszechnym, Sądzie Najwyższym, NSA i Trybunale Konstytucyjnym.

KRS jest jednym z kluczy do zmian w sądownictwie. W tym do wymiany kadr. Tak jak w prokuraturze PiS chce bazować na podziałach wewnątrz środowiska i stawia na poparcie sędziów rejonowych, którzy mają poczucie niedocenienia i zablokowania awansów przez "układ". To KRS wskazuje kandydatów na wolne stanowiska sędziowskie, w tym do awansu. Nominacje wręcza prezydent. W tej chwili KRS wskazuje jednego kandydata na wolne miejsce. Nowelizacja nakazuje wskazywać dwóch. A więc ostatecznie to prezydent - przedstawiciel władzy wykonawczej - będzie decydował, kto zostanie sędzią lub awansuje. W przeszłości prezydent Lech Kaczyński miesiącami wstrzymywał nominacje, badając, czy odpowiada mu dotychczasowe orzecznictwo kandydatów. Prezydent Duda będzie miał jeszcze sędziów do wyboru. Pytanie: jak się ma taka władza prezydenta nad obsadą sądów do konstytucyjnej zasady rozdziału władz i niezależności sądów?

PiS w przygotowywanej - w tajemnicy przed sędziami - ustawie o ustroju sądów powszechnych zamierza znieść sądy rejonowe. Wszyscy sędziowie rejonowi przejdą do sądów okręgowych, co zapewne odczują jako awans. Mimo że przecież pozostaną sędziami sądu I instancji. Pozwoli to na wymianę kadry. Po pierwsze, kabusewniczej. Po drugie, na odsunięcie od sądzenia sędziów, których orzecznictwo PiS-owi się nie spodoba: po prostu nie zostaną powołani przez prezydenta do nowej struktury. Ponieważ konstytucja mówi o nieusuwalności sędziów, nie można ich usunąć z sądownictwa. Będą więc zapewne dostawać wynagrodzenie, ale nie będą orzekać. W ich miejsce przyjdą zaś asesorzy (asesurę przywrócił poprzedni Sejm), którym można płacić mniej, ale za to są zależni od władzy: powoływani na sześć lat, a po tym czasie prezydent powoła ich - lub nie - na sędziów.

PiS liczy na poparcie sędziowskich dołów dla swoich reform. Choć w pakiecie ma być też odebranie sądownictwa dyscyplinarnego z rąk sędziów motywowane tym, żeby skończyć z korporacyjnością. Ciekawe, kto będzie sędziów sądził? I czy takie samo rozwiązanie zaproponuje się dla parlamentarzystów, by korporacyjnie nie sądzili sami siebie w parlamentarnych komisjach etyki?

Zanim sędziowie rejonowi zamanifestują poparcie, a przynajmniej brak sprzeciwu dla pomysłów PiS, niech popatrzą, co już się dzieje z prokuratorami. Ich też PiS mamił rozbiciem układu w prokuraturze. A teraz muszą wypisywać w uzasadnieniach odmowy wszczęcia postępowania, że rząd ma prawo weryfikować wyroki Trybunału Konstytucyjnego.

Orzec można wszystko - także to (jak trójka sędziów Sądu Okręgowego w Warszawie), że prezydent ma prawo w ramach aktu łaski umorzyć postępowanie, uniemożliwiając orzeczenie o winie - ale trzeba to w zgodzie ze sztuką prawniczą uzasadnić. Rękopisy nie płoną, a internet nie zapomina: te uzasadnienia, podpisane imieniem i nazwiskiem, zostaną i będą świadczyły o autorze.

To, jak środowisko sędziowskie zareaguje na projekt zmian w KRS, pokaże, na ile skutecznie PiS może nim manipulować metodą "dziel i rządź".

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75968,20039863,teraz-manipulacja-sadami.html#ixzz48A7ylKkS

Offline Habanero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Tabula rasa...
« Odpowiedź #358 dnia: 12 Maj 2016, 12:38:48 »
Audyt , audyt i PO audycie... czy jestem zaskoczony ?  Nie!  Raczej zdegustowany ale to nic nowego. Teraz pozostaje czekać na  odpowiednie kroki ze strony prokuratury
S.Lem

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #359 dnia: 13 Maj 2016, 04:41:37 »
Zadziwiajace, ale zgadzam sie z H...nero  ::).
Faktycznie, zazenowanie to uczucie towarzyszace przygladaniu sie temu napredce zmontowanemu przez PIS teatrzykowi dla ubogich, nazwanemu przez< nich "audytem".
Pisowskiemu towarzystwu zalecaloby sie zapoznanie ze znaczeniem slowa "audyt" i jak powinien wygladac.
Dziesieciogodzinny teatrzyk w Sejmie NA PEWNO nim nie jest.
No, ale...ciemny lud to kupi ...
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #359 dnia: 13 Maj 2016, 04:41:37 »