poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PROSZĘ O POMOC!!!!PILNE!!!  (Przeczytany 22100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gość

• Gość
Odp: PROSZĘ O POMOC!!!!PILNE!!!
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Maj 2009, 18:35:04 »
Czytam wiadomość od robwag i też mam podobny problem. Pracowałem w 2007 r w Danii, a w 2008 już nie. dziś dostałem arsopgorelse z samymi zerami.
Nie pracowales i dostales rozliczenie roczne z samymi zerami wiec wszystko sie zgadze i nie musisz nic robic.

robwag

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 04 Maj 2009, 22:45:35 »
Na twoja strone mozesz wejsc ale nie musisz nic zmieniac. :)
                                                                                                                                            A jak mam to zrobić ,bo próbuję i nie bardzo mi wychodzi!!!Wlazłem na Bestilling af Digital Signatur i wołają mojego maila do podpisu elektronicznego czy to właśnie o to chodzi,jak sprawdzic czy moje selvangivelse zostało juz wprowadzone!!!

Gość

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Maj 2009, 22:51:51 »
Nie o to chodzi. Zobacz "Adgang med TastSelv-kode" na tej stronie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Borger.html

robwag

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Maj 2009, 23:13:04 »
super udało mi się wejść ,jak zobaczyłem pierwsze rozliczenie mało nie umarłem z wrażenia 45.000 dopłaty ,ale jest i drugi,wprowadzili ulgi i jest 10.000 dopłaty ,do tego drugiego wysłałem korekte ,ale jeszcze jej nie wprowadzili,co robić czekać czy samemu wprowadzać?????

Gość

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 04 Maj 2009, 23:19:15 »
Jak wyslales to czekaj.

robwag

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Maj 2009, 23:20:59 »
dzięki ,będe czekał.... pozdrawiam!!

robwag

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 13 Maj 2009, 23:36:22 »
Witam wszystkich ponownie,już miałem nadzieję że wszystko bedzie ok ,ale niestety .Dziś wyjąłem list ze skata ze skrzynki i niewiele z niego wynika.Po części go przedstawie:  "I feltet resultat af årsopgørelse kan  du se,hvor stor din restskat er.Du kan undgå procent-tillæg på 7 pct. ,hvis du senest den 1 juli 2009 forretager en frivillig indbetaling af din restskat                                                             I perioden efter 17.marts til og med 1.juli 2009 kan du maksimalt inbetale 40.ooo kr. Hvis den samlede sum  af frivillige indbetalinger i perioden 1. januar til og  med 1. juli 2009 overstiger 40.000 kr. , skal du betale et rentetillæg på 2 pct.af den del,der overstiger 40.000 kr.,Tillægget anses for indeholdt i indbetalingen.
Du kan se i  feltet "resultat af årsopgørelse",hvor meget du sparer i tillæg ,hvis du foretager frivillig indbetaling.eventuelt rentetillæg på 2 pct.er fratrukket i beløbet.Du kan bruge det vedhæftede indbetalingskort,hvis du ønsker at foretage frivillig indbetaling.Husk: det er valgfrit,om du vil foretage frivillig indbetaling af restskat senest den. 1 juli 2009.Højst 40.000 kr. 
Bruger du netbank eller kuvertservice,skal du være opmærksom på,at anmodning om overførsel skal være din betalingsformidler i hænde så tidligt,at beløbet kan trækkes på din konto senest den sidste rettidige betalingsdag.
Hvis din restskat efterden1.juli er på mere end 17.700ddk plus 7% vil du automatisk få tilsendt indbetalingskort med opkrævning af det beløb,som overstiger 17.700 ddkplus 7%.Beløbet opkræves i tre rater til betaling i hver af månederne september,oktober og november 2009".           itd ,itd.... Z tego co przetłumaczyłem skat wskazuje mi sposób zapłaty "restskat" I juz teraz nic nie rozumiem  Wysłałem do nich selvangivelse z korektą poz. 53 .A w odpowiedzi dostałem jeszcze raz taki sam ÅRSOPGØRELSE,BEZ KOREKTY I JAKIEGOKOLWIEK WYJASNIENIA ORAZ DRUK NA KTÓRY MAM ODDAC ZALEGŁY PODATEK.Pogubiłem sie w tym wszystkim na maxa.Czy po tym 20-tym maja moge wejsc jeszcze raz na swoja strone i dokonac tej korekty czy już nie ,bo nie wiem co robić?????

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #51 dnia: 13 Maj 2009, 23:36:22 »

roslinka

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Maj 2009, 00:56:01 »
To jest duzo pieniedzy i chyba najlepiej byloby do nich pøjsc osobiscie i sie dogadac

robwag

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 14 Maj 2009, 09:20:34 »
roślinka te kwoty nie dotyczą mnie osobiście ,to jest pouczenie jak ,gdzie  i po ile wpłacać....Ja mam do zwrotu 10.000ddk,iść do nich nie mogę bo jestem w PL już na stałe.Proszę o podpowiedz na moje ostatnie pytania w tym poprzednim poście .Z góry dziękuję

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 14 Maj 2009, 09:49:15 »
Tak. :)

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Maj 2009, 09:50:27 »
Tak, mozesz dokonac korrekty po 20 maja.

robwag

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Maj 2009, 09:57:55 »
serdeczne dzięki za odpowiedz,mam nadzieje ze mi sie uda....   pozdrawiam wszystkich

robwag

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Maj 2009, 00:28:51 »
"Gościu " miły a wiesz może w jaki sposób zatwierdza się te zmiany i co dalej sie dzieje.???Chodzi mi o to ,że gdyby wyszło ,że to teraz oni mają mnie cos zwrócić ,czy się odezwą czy sam ma do nich pisać????Powiedz mi jeszcze proszę ,czy jeśli wprowadze te zmiany w poz. 53 to cała reszta samoistnie się skoryguje????Dziękuje zawczasu i pozdrawiam!!!

robwag

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 15 Maj 2009, 00:36:57 »
i jeszcze pytanko jeśli wchodze po raz drugi na moją stronkę w skacie,to czy tym razem już wchodze na wejscie z autoryzacją ,czy tak samo jak po raz pierwszy????dzięki

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 15 Maj 2009, 09:39:47 »
Na TastSelv wchodzisz tak samo jak poprzednio i wybierasz "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen) "
(zobacz http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Selvangivelse.html)
Po zatwierdzeniu jest utworzone nowe rozliczenie roczne - w wiekszasci przypadkow od razu. Cala reszta sama sie skoryguje i ewt. nadplata podatku bedzie przelana na twoje NemKonto.

Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #59 dnia: 15 Maj 2009, 09:39:47 »

bardzo proszę o przetlumaczenie

Zaczęty przez dar_czarDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 16572
Ostatnia wiadomość 24 Lip 2007, 12:41:29
wysłana przez dar_czar
proszę o przetłumaczenie

Zaczęty przez robi2007Dział Tłumaczenia