poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: polskie blachy prosze o info vajen  (Przeczytany 62391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poly

• Gość
Odp: polskie blachy prosze o info vajen
« Odpowiedź #135 dnia: 01 Wrz 2009, 15:36:38 »
na moje to można skasować co nie zmienia faktu że nie wiesz co piszesz  ;D ;D ;D ;D
zawsze jest na Twoje bo bo fakty przemawiaja za  Toba

kolega

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 03 Paź 2009, 21:05:28 »
.  skat  wziol się za obce blachy w dani.
dzis  zalapali  mnie i Musze  20tys. koron.zaplacic  wiedza od kiedy tu jestem i ile czasu jezdze  autem na pl. w tv juz glosno  jest o skacie.  na szczescie mieszkam tylko 1,5 roku az strach pomyslec jak bym dostal wiecej.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #137 dnia: 03 Paź 2009, 21:30:31 »
dzis  zalapali  mnie i Musze  20tys. koron.zaplacic  wiedza od kiedy tu jestem i ile czasu jezdze  autem na pl. w tv juz glosno  jest o skacie.  na szczescie mieszkam tylko 1,5 roku az strach pomyslec jak bym dostal wiecej.

widzisz za 20 tys dostałbyś całkiem zacne auto do dojazdów do pracy a auto na PL blachach do dojazdów do kraju.
Teraz 20 tys płacisz w pusto.

Olgierd

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 03 Paź 2009, 22:04:03 »

Moze podaj wiecej szczegolow jak to sie odblo gdzie i w jaki sposob ustalili ile czasu poruszasz sie samochodem na PL.

zaZu

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 03 Paź 2009, 23:37:19 »
w zeszłym tyg. duża łapanka w Vejen sie odbyła.oj wielu rodaków teraz płacze...

Offline swojak

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Paź 2009, 10:28:54 »
hej

z tymi dojazdami do kraju na polskich tablicach nie jest tak jak mowicie kolega wracajac do Polski po auto na dunskich tam bylo u mechanika zostal zatrzymany i konfiskata bmw to pewnie ich zabolalo :( teraz czekamy na rozwoj sytuacji,,,nie bylo tlumaczenia pokazalismy dokumenty na dunskie auto to ich nie interesowalo stwierdzili,ze pojazd powinien poruszac sie na lawecie lub prowadzony przez osobe nie pracujaca w danii.A pani polka ktora pracuje w skat i byla tlumaczem powinna pamietac,ze kij ma zawsze dwa konce i to kwestia czasu kiedy ona potrzebowac bedzie pomocy bo nas tylko pograzala a o pomocy nie bylo mowy,zwracala sie do nas WAM,WY,ONI typowa osobka bez charakteru juz nawet nie polka to tylko urzedniczka ktora sie wygryzla,ale dla mnie to ona dunka nigdy nie bedzie a o polskich korzeniach juz zapomniala a moze to i dobrze bo takich ludzikow w polsce nie potrzeba

pozdrawiam

jest.info

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 04 Paź 2009, 11:00:11 »
hej

z tymi dojazdami do kraju na polskich tablicach nie jest tak jak mowicie kolega wracajac do Polski po auto na dunskich tam bylo u mechanika zostal zatrzymany i konfiskata bmw to pewnie ich zabolalo :( teraz czekamy na rozwoj sytuacji,,,nie bylo tlumaczenia pokazalismy dokumenty na dunskie auto to ich nie interesowalo stwierdzili,ze pojazd powinien poruszac sie na lawecie lub prowadzony przez osobe nie pracujaca w danii.A pani polka ktora pracuje w skat i byla tlumaczem powinna pamietac,ze kij ma zawsze dwa konce i to kwestia czasu kiedy ona potrzebowac bedzie pomocy bo nas tylko pograzala a o pomocy nie bylo mowy,zwracala sie do nas WAM,WY,ONI typowa osobka bez charakteru juz nawet nie polka to tylko urzedniczka ktora sie wygryzla,ale dla mnie to ona dunka nigdy nie bedzie a o polskich korzeniach juz zapomniala a moze to i dobrze bo takich ludzikow w polsce nie potrzeba

pozdrawiam
Są przepisy i jest polska przebiegłość typu to samochód wujka lub mam też samochód z duńską rejestracją.
Nie wiem co oczekiwałeś od pracownika SKATu ("ona dunka nigdy nie bedzie a o polskich korzeniach juz zapomniala")? Nie uważasz że powinni traktować ludzi jednakowo i stosować się do przepisów?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Paź 2009, 11:00:11 »

DeVollai

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 04 Paź 2009, 14:18:12 »

widzisz za 20 tys dostałbyś całkiem zacne auto do dojazdów do pracy a auto na PL blachach do dojazdów do kraju.
Teraz 20 tys płacisz w pusto.

Przestan juz chlopie ludziom mydlic oczy, ze Ty masz 1 auto na DK, a 2 na PL to nie znaczy, ze to jest zgodne z prawem. Oczywiscie, ze nie jest to zgodne z prawem i na nic sie zdadza tlumaczenia, ze jedziesz akurat do PL.

zaZu

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 04 Paź 2009, 17:05:44 »
masz racje, natomiast poruszając sie Polskim autem tylko kilka razy w roku , prawdopodobienstwo kontroli jest znacznie mniejsze :)

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #144 dnia: 04 Paź 2009, 17:42:39 »
hej

pozdrawiam

Ale glupoty ... co z tego, ze Polak a ona Polka ? Taka ma praca. Dopabuse by wyszla na idiotke jakby tlumaczyla SKAT`owi : "-daruj im to Polacy, moi rodacy ! "  ;D 
W Polce tez urzad przymruzylby oko ??  ;)

Jak juz na te dunskie blachy wymieniacie, to jezdzijcie jak trzeba   >:(

Cytuj (zaznaczone)
i konfiskata bmw to pewnie ich zabolalo :(  
  dzis widzialam porsche na dunskich, to pewnie Polak co ?? :D :D :D yhhyhy

« Ostatnia zmiana: 04 Paź 2009, 18:46:47 wysłana przez Zelandia »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #145 dnia: 04 Paź 2009, 17:56:11 »
Przestan juz chlopie ludziom mydlic oczy, ze Ty masz 1 auto na DK, a 2 na PL to nie znaczy, ze to jest zgodne z prawem. Oczywiscie, ze nie jest to zgodne z prawem i na nic sie zdadza tlumaczenia, ze jedziesz akurat do PL.
Takie zdania z twojego środowiskowego marginesu zostaw dla siebie, póki co moje tłumaczenia są OK tak by inaczej dawno zakazali mi jazdy a Tobie nic do tego.

DeVollai

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: 04 Paź 2009, 18:56:59 »
Okreslalem tylko Twoje chlopskie pochodzenie, na podstawie bledow ortograficznych, ktore caly czas popelniasz. Czyzbys byl wybitnym, wyksztalconym, osobnikiem, ktorego cechuje doskonalosc i nienaganna prezencja?

Twoje tlumaczenia to zachowaj dla siebie, bo rady, ktore dajesz sa mniej cenne, niz zuzyty papier toaletowy.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #147 dnia: 04 Paź 2009, 19:00:12 »
Okreslalem tylko Twoje chlopskie pochodzenie, na podstawie bledow ortograficznych, ktore caly czas popelniasz. Czyzbys byl wybitnym, wyksztalconym, osobnikiem, ktorego cechuje doskonalosc i nienaganna prezencja?

Twoje tlumaczenia to zachowaj dla siebie, bo rady, ktore dajesz sa mniej cenne, niz zuzyty papier toaletowy.
Zawsze lepiej mieć chłopskie pochodzenie niż mieć język z marginesu co pokazałeś wcześniej. Ci do błędów, sam je robisz ale to już pewnie problem twojego okulisty bo ich nie widzisz..... ;D ;D ;D

DeVollai

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: 04 Paź 2009, 19:03:57 »
Wow, to mnie naprawde zabolalo. Ty to potrafisz zdolowac czlowieka :D Gratuluje ... tylko pewnie nie wiesz dlaczego tak kazdego oczerniasz. Juz Tobie o tym wspominalem - oczerniasz kazdego, bo masz problemy ze soba. Szczesliwy czlowiek nie atakuje innej osoby, bo dzieki wewnetrznemu spokojowi nie odczuwa takiej potrzeby. Ty za kazdym razem kogos atakujesz, a to znaczy, ze wewnetrznego spokoju nie posiadasz. I znowu, przypomniawszy sobie ten fakt, wspolczuje Tobie i trzymam za Ciebie kciuki. Mam nadzieje, ze kiedys bedziesz szczesliwy. Powodzenia.

I przepraszam za moja wczesniejsza wypowiedz, niestety dalem sie poniesc:" z kim przestajesz, takim sie stajesz".

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #149 dnia: 04 Paź 2009, 19:27:07 »
...........

I przepraszam za moja wczesniejsza wypowiedz, niestety dalem sie poniesc:" z kim przestajesz, takim sie stajesz".
Jak byś nie miał sklerozy to byś pamiętał kto kogo zaatakował, widać po postach jaki beznadziejny jesteś. dalsza dyskusja nie ma sensu bo odbiegłeś od tematu. Co do przeprosin to przyjęte, a środowisko musisz zmienić bo jak sam napisałeś żle na ciebie wpływa.  ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #149 dnia: 04 Paź 2009, 19:27:07 »

bardzo proszę o przetlumaczenie

Zaczęty przez dar_czarDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 16394
Ostatnia wiadomość 24 Lip 2007, 12:41:29
wysłana przez dar_czar
proszę o przetłumaczenie

Zaczęty przez robi2007Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 1