poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zatrzymany samochod przez SKAT  (Przeczytany 115090 razy)

rafalk

• Gość
Odp: Zatrzymany samochod przez SKAT
« Odpowiedź #195 dnia: 17 Sty 2011, 23:11:23 »
Ty ninja to sobie jezdzij pociagiem i moze cos dorobisz na peronie zamiast sie wymadrzac...
Wooow  ..na  peronie  mowisz  ??  Ta  Twoja  to  pewnie  bedzie musiala  kilku podstarzalych  sponsorow znalezc zeby na ten mandat  zarobic   ;D 
Z jakiej  parafii w  PL takie  chamy jak Ty  tu przyjezdzaja  ??  Bede  wiedzial  ktorych  punktow na mapie  unikac   ;D

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #196 dnia: 18 Sty 2011, 08:43:51 »
Witam,

W sobote moja dziewczyna zostala zatrzymana przez SKAT oraz Pana policjanta..Policja chciala tylko sprawdzic ubezpieczenie pojazdu, natomiast Panie ze SKATu zaczely pytac  ile tu jest co robi itd...oraz dokumenty samochodu. Jako iz nie miala ich ze soba to policja+skat przyjechali z nia do naszego mieszkania. Nastepnie Pani kazala podpisac papier,ze SKAT moze wejsc na jej konto bankowe oraz chcieli dokumenty ze studiow. Auto i tablice zostaly, natomiast Pani ze SKATU powiedziala,ze za kilka dni sie odezwie w sprawie kary. Dziewczyna jest tu od 3 lat i caly czas studiuje. Czasami dorabiala sobie legalnie w pewnej firmie,ale nie byly to jakies ogromne kwoty. Czy orientujecie sie moze co sie stanie jak nie bedzie dziewczyna miala kasy i nic nie zaplaci,bo tak naprawde jest studentka i nie ma wielkich dochodow. Kredytu tez nie dostanie,poniewaz studiuje ,a nie pracuje? Czyli chyba jedyna rzecza ktora moze sie stac to to,ze Skat powie,aby oddac tablice rejestracyjne. Myslalem,ze jej ojciec moze zabrac auto do polski i wtedy tak naprawde auta juz tutaj nie ma wiec  z czego SKAT bedzie sciagal pieniadze...Jezeli ktos mialby jakas sensowna opinie na ten temat to bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

[Posted on: 17 Sty 2011, 15:38:31]

...zapomnialem dodac,ze auto zostalo zakupione w sierpniu 2010 roku ,a auto wjechalo do Danii po nowym roku..tj. poczatek stycznia 2011..

SKAT ma mozliwosc scigania zaleglosci podatkowych i kar poprzez polski urzad skarbowy, tak wiec wywiezienie auta nic nie da...

PS. Pozdrowienia dla wszystkich zatrzymanych w czasie niedzielnej kontroli na autostradzie na granicy ;)

Offline mar_fil

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #197 dnia: 18 Sty 2011, 12:44:51 »
w którym miejscu była kontrola,na granicy? Gedser-Rostock czy Rodby-Puttgarden.proszę o info

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #198 dnia: 18 Sty 2011, 14:44:25 »
Od niedzieli to juz kilka dni minello od kontroli na granicy.....chyba, ze czekasz na kogos kto nie dojechal? W innym wypadku nie rozumiem sensu pytania i oczekiwania na odpowiedz ;).

Offline Sofi

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Sty 2011, 15:17:33 »
może ktoś się wybiera akurat autem na pl blachach i jest ciekawy, w sumie ja też jestem ciekawa gdzie ta kontrol była, pozdrawiam

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #200 dnia: 18 Sty 2011, 16:39:49 »
Tu jest troche o kontroli na granicy.

http://www.bilpriser.dk/news.do?newsid=3999

Jazda na zagranicznych numerach przypomina teraz jazde po polu minowym.Jednemu sie uda a drugiemu nie!

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #201 dnia: 18 Sty 2011, 16:43:43 »
ja mialem w rødby o 17.zatrzymali mnie,zadali kilka pytan,posmialismy sie i pojechalem:D
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #201 dnia: 18 Sty 2011, 16:43:43 »

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #202 dnia: 18 Sty 2011, 16:58:10 »
może ktoś się wybiera akurat autem na pl blachach i jest ciekawy, w sumie ja też jestem ciekawa gdzie ta kontrol była, pozdrawiam

Na E45, w miejscu starego przejscia granicznego... Ale omijac nie ma sensu, bo w tym samym czasie stoja tez w Flensburgu i innych miejscach... zreszta jak jedziesz autostrada, to w momencie jak ich zauwazysz nie masz juz zadnej mozliwosci zjazdu...

Offline gerary23

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #203 dnia: 18 Sty 2011, 17:11:06 »
Witam wie ktoś moze czy zameldowanie w komunie wpływa jakoś na decyzje zajęcia samochodu przez skat jezli nas złapią ?

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #204 dnia: 18 Sty 2011, 17:25:57 »
Witam wie ktoś moze czy zameldowanie w komunie wpływa jakoś na decyzje zajęcia samochodu przez skat jezli nas złapią ?

wszystkich was wylapia hahaha ( demoniczny smiech)
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline mar_fil

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #205 dnia: 18 Sty 2011, 17:43:16 »
Od niedzieli to juz kilka dni minello od kontroli na granicy.....chyba, ze czekasz na kogos kto nie dojechal? W innym wypadku nie rozumiem sensu pytania i oczekiwania na odpowiedz ;).
zadałem takie pytanie bo zawsze jeżdże przez puttgarden i nigdy nie widziałem zadnej kontroli natomiast Gedser to co jakis czas jest zaraz po wyjezdzie z promu,raz miałem kontrole ,przetrzepali mi całe auto łacznie z dokumentami,cpr,kontrakt nawt chcieli zobaczyc czy auto jest ubezpieczone,oczywiście pan ze skatu wtracił ze duzy podatek bede musiał zapłacic bo audik jest w Danii w cenie,ale mnie puscili bo byłem tu nie spełna rok i kazali zebym napisał podanie do skat o pozwolenie,napisałem i dostałem--negatyw i 14 dni na odprowadzenie auta do PL lub rejstracja,oczywiście wywiozłem

[Posted on: 18 Sty 2011, 17:39:15]

wszystkich was wylapia hahaha ( demoniczny smiech)
LUKASHERO-WEŹ COŚ NA USPOKOJENIE,,jak chcesz sie ponabijać idż na dyskoteke i ponabijaj sie z Duńczyków,to chyba zapamiętasz te impreze na długo,to forum jest do pytań jak i do odpowiedzi a głupie docinki to zawież tam skąd przyjechałeś.pozdrawiam

Offline danielos

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #206 dnia: 18 Sty 2011, 17:48:24 »
Witam mam takie pytanie : mam auto w Polsce jest zarejestrowane na moja żone ktora mieszka w danii razem ze mną i ma zolta karte na wielkanoc chcialbym aby przyjechal po nas znajomy wlasnie tym autem  tylko on nim bedzie kabusewal w danii ,dodam ze nie ma on z dania nic wspolnego [pierwszy raz bedzie w tym kraju] czy skat podczas kontroli bedzie mial cos przeciwko i czy moze zabrac nam auto?
 z góry dziekuje za odp.

Offline Bulinka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #207 dnia: 18 Sty 2011, 17:49:56 »
Moim zdaniem kontrole będą coraz częstsze, ponieważ skoro rząd duński szuka oszczędności gdzie się da i tym samym chce ściągnąć tyle należności do budżetu ile można. Taka rzeczywistość w kryzysie.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: 18 Sty 2011, 17:53:44 »
Witam mam takie pytanie : mam auto w Polsce jest zarejestrowane na moja żone ktora mieszka w danii razem ze mną i ma zolta karte na wielkanoc chcialbym aby przyjechal po nas znajomy wlasnie tym autem  tylko on nim bedzie kabusewal w danii ,dodam ze nie ma on z dania nic wspolnego [pierwszy raz bedzie w tym kraju] czy skat podczas kontroli bedzie mial cos przeciwko i czy moze zabrac nam auto?
 z góry dziekuje za odp.

Ich interesuje wpierw kto prowadzi te auto,jesli nie ma nic wspolnego to raczej nie

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #209 dnia: 18 Sty 2011, 18:13:01 »
Raczej nie czy na pewno nie? To moze byc róznica kilkuset tysiecy koron :-)
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #209 dnia: 18 Sty 2011, 18:13:01 »

ulga skat na kupno domu

Zaczęty przez mokkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 19050
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2013, 19:23:11
wysłana przez Jomir
Skat - tłumaczenie i drobna pomoc

Zaczęty przez MostekDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 17876
Ostatnia wiadomość 04 Cze 2008, 17:31:14
wysłana przez Klingon
skat a rozliczenie w Polsce!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez julkaDział Podatki

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 23501
Ostatnia wiadomość 27 Mar 2008, 11:00:00
wysłana przez julka
Darowizna w Polsce a Skat

Zaczęty przez cirolDział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 12131
Ostatnia wiadomość 27 Lut 2019, 17:27:30
wysłana przez cirol
Skat odnosnie auta na pl dechach prosze o tlumaczenie/wyjasnienie