poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Alimenty  (Przeczytany 57641 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Odp: Alimenty
« Odpowiedź #90 dnia: 12 Mar 2013, 20:58:36 »
Ależ, Myszko  :o
Rodzinne nie jest na piwo  ;D ;D ;D
...no, chyba , że dziecko ma skończone 16 lat  8) ::)...
ale ja mam skonczone 16latek .juz nawet 3razy je przelecialam i 4zaczynam .wazne ze aisiak stawia .nakieruj aisiak tam dobrze na to wyzsze rodzinne to i Tobie postawi (oczywiscie piwo)no bo co innego

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #91 dnia: 12 Mar 2013, 21:01:36 »
No, jak to, "co innego"???
Tanie wino!!!
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie, jak mawial mój najstarszy syn, kupując "Sophię" ::)...
" Polak gorszego sortu"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 12 Mar 2013, 21:04:19 »
Z tym zarabianiem nie jest tak latwo teraz jak kiedys. MOj syn skonczyl  w lipcu 15-lat i od tego czasu usilnie pracy szuka, bo jak twierdzi, jest "biednym bezrobotnym"  ;D
Niestety, wszedzie gdzie byl, slyszy, ze maja prace tylko dla doroslych.
Probuje mu wytlumaczc, ze teraz kryzys i jest mase bezrobotnych doroslych, ktorzy potrzebuja dzieci utrzymac, ale jest jest mu strasznie przykro.
hehe... ale mimo ze jest "biednym bezrobotnym" na gazetki nie pojdzie, wiec jeszcze chyba mu bieda porzadnie do "tylka" nei zajrzala   ;D ;D ;D
ach no problem zaloze firme i go zatrudnie oczywiscie na LEGALzeby nie bylo .PREZESEM JAKIEGOS SPOKOJNEGO DZIALU -moze byc ?pogadaj z mlodym  ;D

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 12 Mar 2013, 22:10:58 »
No, jak to, "co innego"???
Tanie wino!!!
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie, jak mawial mój najstarszy syn, kupując "Sophię" ::)...
po winiuchu flaki bola zaczniemy od piwa i skonczymy na piwie.jeszcze butelki sprzedamy i bedzie po jeszcze jednym piwie.ja juz wszystko obliczylam .aisiak w nogi jutro po podwyzke,ALE BEDZIE SIE DZIALO

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #94 dnia: 13 Mar 2013, 04:39:10 »
Kogo bola, tego bolą, hehe 8) :P
A od piwa "mięsień piwny " rośnie  ;D
" Polak gorszego sortu"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 13 Mar 2013, 04:55:38 »
Kogo bola, tego bolą, hehe 8) :P
A od piwa "mięsień piwny " rośnie  ;D
ha ha czemu nie spisz?facetom rosnie nam to nie grozi

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #96 dnia: 13 Mar 2013, 16:58:22 »
no masz babo placek bez nutki to juz pozamiatane.AISIAK JAK CI SIE TO RODZINNE POWIEKSZY STAWIASZ PIWO .moze byc to tanie za 2,99z Netto
Hehehe, nie sadze, ale moze byc , tylko ze ja takie polskie KARMI lubie, a w Danii znalazlam podobne w smaku ale tylko w czasie jula, to chyba byl juleøl czyn nisseøl. Ufff, pamiec krotka :-\
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 13 Mar 2013, 16:58:22 »

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 13 Mar 2013, 21:24:46 »
Hehehe, nie sadze, ale moze byc , tylko ze ja takie polskie KARMI lubie, a w Danii znalazlam podobne w smaku ale tylko w czasie jula, to chyba byl juleøl czyn nisseøl. Ufff, pamiec krotka :-\
dowiedzialas sie czy masz wieksze to rodzinne ?bo my na browarka czekamy

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #98 dnia: 14 Mar 2013, 16:44:56 »
dowiedzialas sie czy masz wieksze to rodzinne ?bo my na browarka czekamy
    No raczej nie, ale z moja znajomoscia dunskiego krucho, wiec  moze ::) sie myle. Ale za to natchnelo mnie na walke o alimenty. Moze warto :).
  A browarek nie zajac, nie ucieknie, pewnie nie jeden wypijemy ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #99 dnia: 14 Mar 2013, 17:00:51 »
    No raczej nie, ale z moja znajomoscia dunskiego krucho, wiec  moze ::) sie myle. Ale za to natchnelo mnie na walke o alimenty. Moze warto :).
  A browarek nie zajac, nie ucieknie, pewnie nie jeden wypijemy ;D

A niby komu te alimenty i od kogo mialyby sie nalezec? Tobie? od ex bo po rozstaniu popadlas w zla sytuacje finansowa, czy ex jest ojcem dziecka?
Tez bym sie zalapal na tego browarka (Tuborg jakby co).

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 14 Mar 2013, 17:07:12 »
A niby komu te alimenty i od kogo mialyby sie nalezec? Tobie? od ex bo po rozstaniu popadlas w zla sytuacje finansowa, czy ex jest ojcem dziecka?
Tez bym sie zalapal na tego browarka (Tuborg jakby co).
     No ja chyba na taka nieporadna nie wygladam, a moze ;) ;D. No ex, ale meza. Tak sie zlozylo, ze jest ojcem dziecka i nawet z wygladu Mlodego by sie go nie wyparl ;D. Ale od zawsze uchylal sie z alimentami, wiec to tylko pobozne zyczenie....
   A moze lepszy jakis polski browarek z malego browaru ;)?

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #101 dnia: 14 Mar 2013, 17:27:19 »
     No ja chyba na taka nieporadna nie wygladam, a moze ;) ;D. No ex, ale meza. Tak sie zlozylo, ze jest ojcem dziecka i nawet z wygladu Mlodego by sie go nie wyparl ;D. Ale od zawsze uchylal sie z alimentami, wiec to tylko pobozne zyczenie....
   A moze lepszy jakis polski browarek z malego browaru ;)?

W Polsce, mozesz sie ubiegac o alimenty z funduszu ale to chyba opieka spoleczna teraz placi, a co robi Komornik?
Gdy gosc sie uchyla, mozna mu rowniez zastrzedz prawo jazdy nawet, ale z wniosku organu ktory wyplaca Ci alimenty w zastepstwie zobowiazanego dluznika.
Jak chcesz troszke pognebic ex to jest wiele mozliwosci np. gdy pracuje wyslac do jego ksiegowosci wyrok o alimenta i zazadac ich potracania w ramach wykonania wyroku sadu i kasy tej juz on nie zobaczy na wyplate. Dodatkowo gdy sie zwolni i dostanie swiadectwo pracy to na nim bedzie te zobowiazanie i w nastepnym zakladzie rowniez beda zadali wyjasnien a jak nie to beda potracac. chyba, ze nie przedstawi tego swiadectwa pracy.
To tylko na poczatek.

Ale facet mial pecha, ze mu sie tak zlozylo. Czyli na upartego przy DNA mozna byloby zaprzeczyc? czy nie zlozylo sie i  100% jest ojcem dziecka?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 14 Mar 2013, 18:31:15 »
W Polsce, mozesz sie ubiegac o alimenty z funduszu ale to chyba opieka spoleczna teraz placi, a co robi Komornik?
Gdy gosc sie uchyla, mozna mu rowniez zastrzedz prawo jazdy nawet, ale z wniosku organu ktory wyplaca Ci alimenty w zastepstwie zobowiazanego dluznika.
Jak chcesz troszke pognebic ex to jest wiele mozliwosci np. gdy pracuje wyslac do jego ksiegowosci wyrok o alimenta i zazadac ich potracania w ramach wykonania wyroku sadu i kasy tej juz on nie zobaczy na wyplate. Dodatkowo gdy sie zwolni i dostanie swiadectwo pracy to na nim bedzie te zobowiazanie i w nastepnym zakladzie rowniez beda zadali wyjasnien a jak nie to beda potracac. chyba, ze nie przedstawi tego swiadectwa pracy.
To tylko na poczatek.

Ale facet mial pecha, ze mu sie tak zlozylo. Czyli na upartego przy DNA mozna byloby zaprzeczyc? czy nie zlozylo sie i  100% jest ojcem dziecka?
    Hehehe, zaprzeczyc sie nie da-wykapany tata, az cholerka bierze, jak sie na niego patrzy, taki podobny ;D (zart oczywiscie).

Co do alimentow w Polsce. Dzieki serdedczne za porade, ale uwierz mi 1941 wszystko przerabialam :  i komornikow, i zabieranie prawa jazdy, i wyroki sadow  w zawiasach (lacznie  z sedzinami, co pod urokiem mojego bylego malzonka ,miekly jak wosk i zalowaly "nieszczesnego" schorowanego ;) ;D faceta o wygladzie rasowego kulturysty i 187cm wzrostu;D). Facet ma firme na czarno, i wszystko, co ma, jest zapisane na konkubine. Raz w sumie posiedzial z mojej winy 3 miesiace i go puscili, bo niewielka szkodliwosc, itp, itd.
     Syna oczywiscie kocha ;D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #103 dnia: 14 Mar 2013, 18:52:23 »
    Hehehe, zaprzeczyc sie nie da-wykapany tata, az cholerka bierze, jak sie na niego patrzy, taki podobny ;D (zart oczywiscie).

Co do alimentow w Polsce. Dzieki serdedczne za porade, ale uwierz mi 1941 wszystko przerabialam :  i komornikow, i zabieranie prawa jazdy, i wyroki sadow  w zawiasach (lacznie  z sedzinami, co pod urokiem mojego bylego malzonka ,miekly jak wosk i zalowaly "nieszczesnego" schorowanego ;) ;D faceta o wygladzie rasowego kulturysty i 187cm wzrostu;D). Facet ma firme na czarno, i wszystko, co ma, jest zapisane na konkubine. Raz w sumie posiedzial z mojej winy 3 miesiace i go puscili, bo niewielka szkodliwosc, itp, itd.
     Syna oczywiscie kocha ;D

To jak firma na czarno, jak placi podatki? Moze fiskus sobie z gosciem poradzi. Al Capone nawet polegl.

Offline maryo1977

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 8
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Mar 2013, 18:52:24 »
Witam.
Spodziewalem sie raczej lawiny oburzenia i protestow na mojego posta ale ciesze sie ze wiele osob ( o dziwo kobiet) tez jest zdania ze niektorzy przesadzaja z w ustaleniu  wysokosci alimentow. Ja jestem w trakcie rozmowy z zona o wysokosci przyszlych alimentow i poki co dogadujemy sie. Sprawe chcemy zalatwic miedzy soba bez adwokatow i co za tym idzie dodatkowych kosztow. Jezeli na decyzje zony nie bedzie miala wplywu tesciowa lub tzw " dobrzy przyjaciele" to poza  alimentami zobowiazuje sie rowniez pokrywac w koszty wakacji, ewentualnego leczenia i nadzywyczajne sytuacje. Zobaczymy jak to sie zakonczy. Zycze wszystkim trafnych decyzji i rozsadku.
Pozdrawiam
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 14 Mar 2013, 18:52:24 »

alimenty

Zaczęty przez edithDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3874
Ostatnia wiadomość 20 Paź 2011, 16:14:34
wysłana przez urszula74
alimenty

Zaczęty przez danielDział Hydepark

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5124
Ostatnia wiadomość 17 Wrz 2014, 01:09:53
wysłana przez Mareczek
alimenty

Zaczęty przez aga123456Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 20647
Ostatnia wiadomość 04 Mar 2008, 23:41:28
wysłana przez mala_z_Aarhus
skat a alimenty z danii

Zaczęty przez skat a alimetyDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5353
Ostatnia wiadomość 12 Lis 2008, 08:10:32
wysłana przez skat a alimety
Alimenty a rodzinne

Zaczęty przez aRtiDGDział Rodzina ...