poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 75584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #135 dnia: 03 Wrz 2013, 22:04:19 »
Dla mnie ten wyrok to jakas parodia.Co ona musialaby zrobic ,zeby dostac dozywocie.Mam nadzieje ze jak trafi do kryminalu to ja tam pod cela dojada tak,ze jej sie odechce zyc.

Jebniesz policjanta z kopa na stadionie dostaniesz 10 lat a zabijesz swoje 6 miesieczne dziecko dostaniesz tylko 15 lat wiecej-parodia !!!!!!!!!!
Nie da sie , bedzie chroniona. Dostanie cele osobna, lub tez z innymi dzieciobojczyniami.

Ja sie zaloze, ze wyjdzie wczesniej niz po 15 latach....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 03 Wrz 2013, 22:54:12 »
Nie da sie , bedzie chroniona. Dostanie cele osobna, lub tez z innymi dzieciobojczyniami.

Ja sie zaloze, ze wyjdzie wczesniej niz po 15 latach....
no co ty .chociaz ty mi nie podnos cisnienia.teraz jej obronca zlozy apelacje bo juz zapowiedzial .jak nie zmienia wyroku to szmata nie moze qyjsc wczesniej jak za 15 lat .A jeszcze nie wiadomo czy prokurator nie wnieaie apelacji .no to byla jakas plaga na to ze takie suczyska zabijaly dzieci .dzieci ktore tak naprawde nie byly w stanie sie obronic .w Polsce powinna wrocic kara smierci .i wlasnie za takie czyny powinna byc stosowana kuzwa jeszcze podatnicy musza takie polkurwia utrzymywac .

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #137 dnia: 03 Wrz 2013, 23:00:18 »
A po 15 latach wyjdzie z wiezienia doskonale zdemoralizowana mloda jeszcze kobieta, ktora bedzie zdolna popelniac podobne lub gorsze czyny bez zmruzenia oka....

Ja jestem za przymusowymi ciezkimi robotami w hospicjach...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 03 Wrz 2013, 23:49:49 »
W hocpicjum chcesz narazac chorych ludzi zeby ich moze poduszka przydusila?sa gorsze roboty .powinno byc w takich przypadkach :.ZYCIE ZA ZYCIE
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz 2013, 00:09:57 wysłana przez myszka0807 »

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #139 dnia: 04 Wrz 2013, 00:29:40 »
A po 15 latach wyjdzie z wiezienia doskonale zdemoralizowana mloda jeszcze kobieta, ktora bedzie zdolna popelniac podobne lub gorsze czyny bez zmruzenia oka....

Ja jestem za przymusowymi ciezkimi robotami w hospicjach...

Ja bylbym za podpisaniem umowy z Putinem o mozliwosci uzyczenia miejsc gdzie odbywaja kare np. Chodorkowski.
Obozy pracy na Syberii lub kopalnie rudy uranu. W kazdym badz razie cos w tym guscie  ;)

inna

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Wrz 2013, 07:14:15 »
Uwazam zdecydowanie ze kara jest zbyt mala.

Choc wczoraj w Dk odbyla sie rozprawa polskiej pary (czyt. polskiej patologii).Tutaj mozna sie cieszyc ze panstwo dunskie potrafilo wkroczyc w sprawe. W Polsce mala skonczyla by podobnie jak sp. Madzia albo sp. Szymonek

http://ekstrabladet.dk/112/article2085849.ece

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 04 Wrz 2013, 10:18:05 »
Byl taki okres w Polsce ze te znecania sie nad dziecmi szly jak zaraz.Uwazam ze jak sasiedzi widza ze dziecku dzieje sie krzywda powinni alarmowac.a i kary powinny byc surowsze .tak na zdrowy sposob jak ktos ojcu czy matce strzeli w gebe to zaraz leci robi obdukcje jest zaraz prokurator policja sprawa .A dziecko napunktuja jak worek treningowy i uwazaja ze maja do tego prawo bo co?bo sa rodzicami ,bo dziecko traktuja jak swoja wlasnosc .

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Wrz 2013, 10:18:05 »

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 42
  • -Otrzymane: 211
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #142 dnia: 04 Wrz 2013, 12:36:01 »
powinno byc w takich przypadkach :.ZYCIE ZA ZYCIE
Kiedys tak bylo i to nie dzialalo, sa badania udowadniajace, ze kara smierci nie jest straszakiem. Poza tym, kim Ty jestes, panem Bogiem, zeby decydowac zyciu i smierci?
Wyrok 25 lat jest, moim zdaniem, sprawiedliwy.
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare seks, hare seks, seks, seks, hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare hare
Hare siec, hare siec, piwo, seks, muza, hare ;)

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #143 dnia: 04 Wrz 2013, 12:37:16 »
Jebniesz policjanta z kopa na stadionie dostaniesz 10 lat
Mozesz podac linka do tego wyroku?

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #144 dnia: 04 Wrz 2013, 12:41:57 »
Kiedys tak bylo i to nie dzialalo, sa badania udowadniajace, ze kara smierci nie jest straszakiem. Poza tym, kim Ty jestes, panem Bogiem, zeby decydowac zyciu i smierci?
Wyrok 25 lat jest, moim zdaniem, sprawiedliwy.

Psycho 25 lat z wyskokiem na wolnosc po 15tu to sprawiedliwy wyrok bo cyferka 25 na poczatku????? Litosci. Zrozumialbym Ciebie gdyby byla to bezwzgledna kara 25 lat, ale tak????
Na uran.

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #145 dnia: 04 Wrz 2013, 12:43:42 »
Jestes prawnikiem, 1941? Ja nie, ale mam dziwne przekonanie, ze sad, wiedzac, jak duze jest oczekiwanie spoleczne na "sprawiedliwa" kare, dal tyle, ile mogl. Po ilu wyjdzie, to sa spekulacje, nic do sprawy niewnoszace.

Offline waruiny

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 189
  • -Otrzymane: 124
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #146 dnia: 04 Wrz 2013, 12:49:29 »
To chyba prawnicy nie mogą komentować wyroku. My "cywile" możemy. Ja jestem zadowolony z bardzo wysokich kosztów sądowych, przynajmniej jej tantiemy za książkę odbiorą.

Offline psychopata

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #147 dnia: 04 Wrz 2013, 12:54:01 »
To chyba prawnicy nie mogą komentować wyroku. My "cywile" możemy. Ja jestem zadowolony z bardzo wysokich kosztów sądowych, przynajmniej jej tantiemy za książkę odbiorą.
Ja nie odbieram nikomu prawa do komentowania, ja tylko biore poprawke na to, ze odczucie sprawiedliwosci ludowej jest nieco inne od prawniczego.
Co do ksiazki -- ktos to w ogole czytal? I po co? Racje ma Farvela piszac, ze media zrobily z niej celebrytke, zenujace to bylo.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #148 dnia: 04 Wrz 2013, 13:02:28 »
Jestes prawnikiem, 1941? Ja nie, ale mam dziwne przekonanie, ze sad, wiedzac, jak duze jest oczekiwanie spoleczne na "sprawiedliwa" kare, dal tyle, ile mogl. Po ilu wyjdzie, to sa spekulacje, nic do sprawy niewnoszace.

Psycho, ubiegac sie moze o warunek po 15tu i recze, ze aktorsko go doatanie, jak nie ulaskawia jej wczesnie, a cos tak mam czuje po calej tej sprawie.
Sad ma mozliwosc orzeczenia terminu do ubiegania sie o warunkowe przedterminowe zwolnienie i ferujac wyrok 25 lat mogl stricte zakreslic mozliwosc przedterminowego zwolnienia na 20 lub 23 lata albo pozbawic tego przywileju.
Sad nie zastosowal dozywocia, z obostrzonym terminem do zwolnienia warunkowego lub chocby z ustawowym, zatem potraktowal sprawe ulugowo, nie oszukujmy sie. Przy tym opieszalosc procesowa nie ma nic wspolnego z nagloscia i nieuchronnoscia kary oraz wlasciwym sciganiem za czyny przestepcze, to sa jakies kpiny.
Wyrok jak dla mnie nie nosi zadnej cechy wychowawczej a takze edukujacej spoleczenstwo, do czego rowniez ma sluzyc. Wiec mamy co mamy, nie jest to moze wprost zacheta, ale dolegliwosc nie odstrasza i przestrzega stanowczo przed popelnieniem takich czynow. Zauwazyc przy tym nalezy nagminnosc wystepowania podobnych przestepstw w obecnych czasach., co dawalo kapitalna okazje dania wlasciwego sygnalu i edukacji spoleczenstwa w takich przypadkach.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #149 dnia: 04 Wrz 2013, 15:03:25 »
Ma Waśniewska prawo do jakichs tantiemów ?
W Stanach na przykład zabronione jest czerpanie zysku z przestępstwa :/...
Mi się wydaje, że jej o tantiemy nie chodzi- tylko o pławienie się w "glorii" "gwiazdy".
Jak już powiedziałam wczoraj na czacie. Dla tej pani najgorsza byłaby "smierć cywilna" . Do lochu z nią, a klucz wyrzucic ;), by pies z kulawa nogą się nie zainteresował  8). By w samotności, z dala od dziennikarskich fleszów mogła sie zastanowić, czy każda droga do kariery naprawde jest dobra :///
Niestety, zawsze znajdzie się jakas gnida dziennikarska, co za parę złotych od wiersza pojedzie i "odgrzebie" "sprawę Waśniewskiej" .
" Polak gorszego sortu"

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #149 dnia: 04 Wrz 2013, 15:03:25 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5463
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl